Dalsi ctyri kusy. Neuveritelne, tohle! Ja se tem zenskym nedivim, ze se jim do porodnice nechce...
Joo tak vy čekáte dvojčata..Hmmm..A je vám doufám jasné, že když máte ten myom a nenechala jste si odstranit dělohu, tak je nikdy nedonosíte a budou defektní! No nakonec každá měla tři kila..
Nelze nevzpomenout na ošetřující šónku v druhém těhotenství. UTZ v 30. týdnu. "To dítě je zadkem dolů. A má nějakou divnou hlavu. Ten rozměr vůbec nesedí, nene, tady to ukazuje na 24. týdnen. Nevidím mozkové struktury. Nejsou tam. Pošlu vás na konziliární UTZ do nemocnice". Já: "no, a co když se podezření potvrdí?" Šonka bezstarostně: "no, to bychom TO pak nějak LIKVIDOVALI. Vy mi tu pláčete? Neplačte! Řikám neplačte! Co jste za ročník? No vidíte, jste mladá, brzo budete mít další!". Nakonec se ukázalo, že šónka akorát neumí s ultrazvukem, jinak že dítě je naprosto v pořádku. Jo, ale vlastně tahle story má ještě pokračování:
Konziliární UTZ v 30. týdnu pro podezření na malformace mozku. Šónka sondou jezdí asi 20 minut po břiše, vyslovuje názor, že dítě je naprosto v pořádku, volá primšóna, aby to potvrdil. Primšón vběhne do ultrazvukové kukaně, vyrve jí z ruky sondu a beze slova se začne šťourat v břiše. Po chvíli praví: "Dítě je v pořádku, mozek funguje. Ale má málo plodové vody. Proč, to nevím, asi mu nefungují ledviny. Je koncem pánevním. To už se neotočí. Přijďte zítra k nám na ambulanci, budete sem chodit každý týden na kontrolu plodovky a v 38 týdnu si k nám půjdete lehnout a hned uděláme toho císaře, protože to bude konec pánevní. Nashledanou!". A odešel.
Primson kdyz ho souseda na pohotovosti ve 24.tydnu vzbudila,ze krvaci "nic jsem nenasel.ale kdyby to pokracovalo,sbalte si tasku a prijedte at potratite u nas pod dohledem,at se vam doma treba nezamota hlava"