ANDELICEK_ANDY: Jedna věc je hlásat, že když je jedinec slabý, má umřít, druhá věc je si to zakoušet na vlastní kůži jako matka. Já odmítám zbytečné zásahy, ale ty co za zbytečné nepovažuji, tak ty vítám. Přijde mi na hlavu odmítat vše z moderní medicíny jako "nepřírodní", mám mozek a tak jsem schopna si věci nastudovat a promyslet, co z toho je skutečně nutné a co ne. Nedělám vše, co mi doktor "nadiktuje", vím co dělá a proto s tím nemám problém. Když problém mám, tak se můžu ozvat, můžu se ptát, můžu věc odmítnout, promyslet si atd.
Druhá věc je, jak už jsem psala, že jednání lékařů a sester se jistě může ještě posunovat k lepšímu, aby byly porodnice více mother a baby a tak nějak obecně friendly, aby vznikaly alternativní možnosti, kde rodit (porodní domy), aby byla legální možnost rodit doma s PA. Tohle mi přijde jako důležité a na tom je potřeba pracovat.
Přijde mi, že matky chtějí vždy svým dětem pomáhat a nejde mi do hlavy, že někdo odmítá, aby jeho dítěti odebrali kapku krve (a ještě přizná, že vlastně neví, o jaké vyšetření jde, ale brání se mu spíše z nevědomosti), ale případná smrt mu přijde lepší...to skutečně nepobírám, nope :-)
Jou, v Africe třeba přežijí jen ti nejodolnější, ale já jsem tak nějak ráda, že žiji tady, a že neodkrouhneme všechny postižené a ne dost fit jedince...to tak nějak dělá naši společnost takovou, jaká doufám ještě je.
Když se to někomu nelíbí, stále je možno se odstěhovat do hlubokých lesů a tam si rodit a umírat, jak je libo :-)