• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Myslim, ze touhle fazi si snad projde vetsina zen, co rodi bez leku na tiseni bolesti.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETPET: Jj, ja taky v hodine H skemrala o leky a o cisare. Ale vzpomela jsem si na to, co rikala ivana na kurzu, ze kdyz je to takhle, blizi se konec. A PA taky s muzem a dulou podporili.
    PETPET
    PETPET --- ---
    PETEKKA: vsak to je v pohode - mne nic takovyho taky neslo. Ani meditace a napojovani se na mimco. Ja jsem teda nebyla na jejich kurzu, jen jsem precetla hodne o prirozenych porodech a spoustu porodnich pribehu. 8 z 10 zen pisou, ze to bolelo jako prase a temer vsechny prosly "uz to nezvladnu a umru" fazi. Taky me bolest zaskocila a vim jiste, ze bez podpory tech dvou zebram o dalsi sekci. Podle me je dulezite mit v hodine H nekoho, kdo ti pomuze presne tak, jak zrovna ty potrebujes.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    BLONDYNKA:
    myslím si, že v audíku o porodech má svoje místo i přiznání negativního prožívání vlastního porodu. Označit to za "bláboly" je tvojí vizitkou, ok.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETPET: jo dyt jo, já na jejich stránky chodím doteď a ráda si pročítám články, ale porod prostě proběhl jinak než jsem čekala a příště žádné jejich dýchání a meditace trénovat nebudu:)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PETEKKA: o tom nepochybuji, dál nemá smysl to komentovat.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    BLONDYNKA: to nejsou bláboly, takhle jsem to prožívala.
    PETPET
    PETPET --- ---
    PETEKKA: to doporuceni bylo podle me na stranky jemnezrozeni.cz kde maji hromadu clanku a studii o porodu a peci o miminko.
    Mrzi me, ze tvuj porod nedopadl podle predstav.
    Me podruhe bolest taky prekvapila, nastesti jsem mela dve uzasne PA, ktere mi pomohly s bolesti pracovat. A jo - mela jsem i afirmace, obrazek a svicku. To vse na porodnim oltarku ;)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    PETEKKA: Dala jsem ti minus já a ne za zkušenost, ale za bláboly typu "Nedokázala jsem mylset na nic, nikterak spolupracovat, jen řvát" a o "porodnim teroru".
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    HYSTERIA: to možná nepřekvapí, ale stejně nevím, jak to dám:/
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PETEKKA: tak u druhýho už tě to třeba tak nepřekvapí :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETEKKA: je fajn že mě hned někdo omínuskuje za moji vlastní zkušenost.:) ale možná někomu pomůže to,˛že se nemá upínat na jemné zrození. Netvrdím, že tonikomu nemůže fungovat, ale myslím si, že já osobně jsem udělala maximum toho, co na kurzu doporučovali, a bylo to k ničemu
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    HYSTERIA: no ano, upla jsem se na to, co mi tam tvrdili..že mi dýchání, relaxace, afirmace atd pomohou prožít krásný porod a ne tak bolestivý. s bolestí jsem počítala, ale to co přišlo, mě rozsekalo ještě dlouho před finišem.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    PETEKKA: a neupla jsi se moc na "bezbolestny porod" a na vsechny ty techniky? Z toho co pises ti teda mozek jel na plny obratky :)

ja na kurzu byla (paradoxně na stejném jako smeries) a myslím, že dobrý, pomohlo to srovnat si myšlenky a hlavně to bylo přínosné pro chlapa :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SMERIES: já bych zase tolik na jemné zrození nespoléhala.
    Absolvovala jsem kurzy, četla knihu a poctivě doma cvičila dýchání, relaxace, těšila jsem se na porod a denně si mumlala afirmační větičky.
    Porodní realita mi tak nafackovala, až se stydím za to, jak jsem byla naivní a čekala, že bude porod krásný, snadný, jak bolesti v pohodě prodýchám, jak budu moct myslet a hlavně si budu moct hlídat, aby mi náhodou nešoupli oxytocin nebo nešli na mě v závěru s nůžkama a proboha hlavně si nikdy NELEHAT na záda, za žádnou cenu,pak už budu jen bezbrannej brouk na krovkách! Proti těmto úkonům na kurzu velice brojí (což na jednu stranu chápu, ale...) a člověk má po jejich kurzu tak nějak pocit, že každá nemocniční PA a doktor jsou zlí a chtějí ti něco hrozného provést.
    Tak jsem se dva týdny srala z porodním přáním, aby to bylo tipťop, sehnala všechny olejíčky podle Ingeborg, svíčky, červené ručníky ablablabla..
    ....a když to nakonec přišlo, celou dobu jsem se modlila, ať mě někdo praští do hlavy a ukončí ten nezvladatelnej porodní teror, protože takovouhle bolet nemůžu v žádným případě přežít. Přání i taška zůstaly netknuté v koutě. Nedokázala jsem mylset na nic, nikterak spolupracovat, jen řvát a v hlavě mi běželo jenom ..".doprdele to dýchání vůbec nefunguje, doprdele ty afirmační věty jsou totálně na --ovno!, doprdele tohle jsem nečekala!" Bohužel tot má zkušenost s jemným zrozením.
    Ono to zní hezky, že je porod přirozený a normální jev v životě ženy, jak se vše zvládne dýcháním, jak se ženy po kurzu dokážou tak uvolnit, že ani nebudou vědět, že jsou na sedm cm otevřené a hlavně si vybarvujte afirmační omalovánky, to vás na porodní proces hodně připraví. No evidentně ne každá žena potom vše dokáže uvést do praxe.
    SMERIES
    SMERIES --- ---
    NUDLINEK:
    SHIVA42:

s Evou Smrkovsky mám špatnou zkušenost...
    popravdě...moc informací ti nepředá...
    mě jako prvorodičku taky tak trošku podfoukla..že jsme k ní chodili na konzultace s mužem..každá za litr....
    kde nám v poslední fáze ukazovala na panence jak držet dítě při manipulaci...ale k porodu jsem se zase tolik nedozvěděla....
    a pak když jsme se registrovali do Nymburka...kde působila...tak nám oznámila, že mě nebude moct odrodit....

navíc obhání se tím, že pracuje s homeopatiky...ale když jsem jí řekla..že náhradu za ní nechci...že jsem si vybrala jí....Tak mi na to odpověděla...že by mi stejně jen dala to...co rozdává na brožurce homeopatie.cz...

takže žádný osobní homeopatický přístup..jako např. Ingebork jak to popisuje ve své knize....že na každou rodičku má specifický rozbor homeopatik...

doporučuji...
    jemnézrození.cz

tam jsem dostala takový přísun informací....že díky tomu jsem odrodila bez jakéhokoliv stresu...:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ULO: S timto pristupem jsem se setkala i v USA, akorat tam je to mozna trochu motivovany i financema...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Je mi skoro trapný, že po tak pozitivním příběhu postnu tenhle článek, ale co se dá dělat...
    Mezitím v Maďarsku: https://budapestbeacon.com/agnes-gereb-professional-midwife-sentenced-two-years-imprisonment/
    SIG
    SIG --- ---
    ULO: díky
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ULO: To je jak ze sna. Gratuluju k miminku i ke krásnému porodu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam