• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYPOROD DOMA příznivci vítáni
    rozbalit záhlaví
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    ADD: jenže tohle některým jedincům bohužel nevysvětlíš..
    ADD
    ADD --- ---
    ANDELICEK_ANDY: Můj otec má názor jako ty, pokud jde o něj, tedy. Respektive měl, dokud byl zdravý. Pak zjistil, že odborný lékař ho sice vzít musí, ale nikomu se nezodpovídá, takže přístup je značně laxní. Takže výměna odborného lékaře, zjištění, že je to obecné, že když odborný lékař nemá komu odeslat výsledky, žádné testy dělat nebude, a složité hledání obvodního lékaře ve chvíli zhoršujícího se zdravotního stavu. Tátovi táhne na osmdesát, je vlastního štěstí strůjce. S dětmi bych rozhodně dva měsíce ztratit nechtěla, než zjistím, že takhle české zdravotnictví nefunguje a že se budu muset přizpůsobit. A to říkám jako člověk, který zatím s dětmi chodí jen na preventivní prohlídky a vlastně nikdy doktora "nepotřeboval" - jenže kdyby problém nastal, budu moc ráda, že mám minimálně devítiletý vztah s konkrétní lékařkou, že ona zná mé děti, že spolu umíme komunikovat. Obvolávat, až budu mít dítě s akutním problémem, doktory a hledat, kdo nás vezme (a mít rovnou cejch té divné alternativní nezodpovědné), bych fakt nechtěla. Když si vybereš sympatickou doktorku, je návštěva u ní trochu společenská událost, člověk pokecá o dětech, ona je za to placená, tak ji to nemůže otravovat ;-)... a člověk si tam buduje ten vztah.
    Buduju si vztah i se ševcem, který mi opravuje boty, a se zelinářem, ke kterému pravidelně chodím, v naději, že ke mně budou vždy fér a udělají pro mě v rámci své práce, co budou moci. Zdraví dětí je to mnohem důležitější, tak proč bych si s tím nedala práci? (Tím nemyslím, že někomu nosím bonboniéry, ale že na ty pravidelné prohlídky chodím a komunikuju. Doktorka mi taky musí věřit, když by měla někdo pomáhat mému dítku.)
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    YEETKA: samozrejme vim, ze odhlasit je legalni. Aby ne.
    A jinak, v pripadech potreby take vyhledam ceske obyc lekare, ale ne natolik casto, aby deti musely byt nekde hlasene. Na ambulanci nebo normalni nemocnici me vezmou taky vzdycky. "Vlastni" doktor u nas v 99% pripadech resi jen prevence, u mimina mi prijdou obtezujici a u starsich deti zbytecny. predevsim u mluvicich deti, ty si samy reknou, kdyz je neco trapi.

Co clovel, to nazor.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    YEETKA: ta posl. veta:Ddd
    jjj
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ANDELICEK_ANDY: tak i odhlásit dítě úplně, je samozřejmě legální možnost.. musím teda říct, že jsem to taky zvažovala, v podstatě kdykoliv o něco jde, tak jdu za praktikem TČM.. třeba teď, syn má potřetí ATB, protože zánět na plicích, na druhou stranu jsem se včera shodla právě s praktikem TČM, že je prostě někdy nutné přeléčit klasicky a pak ladit příčinu bez intervence západní medicíny, která v této oblasti umí v podstat kulový, v akutních případech je to ovšem jediná cesta.. představa, že odhlásím děti už mi nepřijde lákavá ani rozumná, za mě je super, že tady ta možnost je a že můžu kombinovat a vymýšlet si..

my jsme byli na kyčlích s první dcerou brzy, tehdy po porodu přestala hýbat rukou a mudroprd, co měl tehdy službu mi vysvětlil, že po domácím porodu má jistě mozkovou obrnu.. podlomily se mi kolena a měla jsem chuť jej nakopnout, škoda, že jsem to neudělala.. měla jen po porodu natažený sval a za týden ruku zase bez potíží používala, ale musela jsem asi na milion vyšetření a byla to "pouhá" fyzioterapeutka, která rozklíčovala o co jde.. s druhou dcerou jsme šli mnohem později a s třetím synem jsem nešli vůbec, ani na ušní, taky mi přijde, že se takto úplně rozmělní šestinedělí a z matek se dělají roboti, ačkoliv je nutný klid a mnozí rodiče by spíš potřebovali psychologa, než ušní vyšetření dítěte..
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    *možnosti vrozeného zákalu.

jinak současná pedr. taky zmiňovala ledviny a kdesicosi, ale jak se již zmínilo, všechno je doporučené a určitě ne povinné. pedři pořád dávají nějaký termíny, ale to je imho zas nějaký blaf. třeba ted na mě vytáhla pedra, že mám s miminem chodit každý měsíc na -poradnu-, cože? No, že to pojišťovna hradí. 10 návštěv pro mimina ročně. Ahááá, takže paní chce prachy a já kvůli tomu budu v mrazech lítat s miminem po doktorech? Kulový. Na nás bohužel žádný doktoři nevydělaj :((
    Na jaře po půlroční poradně plánuju mimino úplně odhlásit
    ANDELICEK_ANDY
    ANDELICEK_ANDY --- ---
    PISISKVOR: kyčle jsme u prvního poprvé a naposledy šli ve 4.měsíci. sluch po nás nikdo nechtěl. každý pedr má imho jiné požadavky, jak koukám. náš bývalý byl s kyčlema ok, teď jiný pedr. se nás snažil poslat ještě na oční kvůli vrozenému zákalu. imho udělej, co potřebuješ sama pro svůj vlastní klid. abys dělala něco pro jiné a tahala mimino po všech čertech, navíc v zimě. na^rat
    TABBY
    TABBY --- ---
    Pro zajimavost: porod v aute. Za dve minuty hotovo. Tatinek pomalu ani nesundal nohu z plynu ;)

https://www.facebook.com/DailyMailAust/posts/2390066067895116
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    PISISKVOR: na sluchu jsme byli az ve 2.mesici zivota a nikdo neresil... na to lhuta neni
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    PISISKVOR: na sluchu jsme nebyli vůbec, kyčle až po šestinedělí (imho mi přijde fakt nesmysl někam v šestinedělí s miminem chodit a všechny ty vyšetření jsou stejně jenom doporučený, ne "povinný"), nikdo se nad tím nepozastavoval a nekomentoval, ani obvodní pediatra. Na kyčlích akorát pochválili látkový pleny, že je stejně všem doporučujou - široký balení - preventivně.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PISISKVOR: me to u prvniho taky delali v porodnici, s druhym jsem porodnici jen prolitla, takze zadny vysetreni neabsolvovala a sla na ne az nekdy kolem toho 3 mesice, jak mi to proste casove vyslo
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ANGIOLETTO: ORIKA: NUDLINEK: CAMELLA: diky!
    tyjo, tak ze bych si to spletla s ledvinama... ja jsem totiz byla dost presvedcena, ze ty 1.kycle posledne delali uz v porodnici a tudiz ze na ne tentokrat musime dojit asap (proto se ptam tady, kde predpokladam, ze vetsina vysetreni v porodnici neabsolvuje). tentokrat jsme v porodnici dostali zadanku primo s terminem tyden po porodu; aji jsem to chtela poresit, ale jeste nebyla karticka od pojistovny=nutnost si to hradit, a navic toho dne jsem na to nemela silu.
    kazdopadne diky.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    PISISKVOR: kycle maji byt mezi 3 a 6. tydnem veku.. ted jsem objednavala na vysetreni dceru.. v porodnici na kycle imho nikdo nekoukal
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PISISKVOR: kycle v Bilym dome a sluch v detske, oboje tusim nejak kolem 3 mesicu
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: Mno, v porodnici nám akorát ma kyčle koukli(zahejbali nožkama atd) ale první ultrazvuk byl až to další vyšetření, co jsem řešila sama
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ULO: to je zajimavy...
    CAMELLA: a mas na mysli to uplne prvni vysetreni vubec, nebo to jste absolvovali prave v porodnici? my prave nemame zatim zadny, resim to uplne prvni, ktery jsme v porodnici nestihli (sli jsme domu driv)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PISISKVOR: malá měla první vyšetření kyčlí mimo porodnici až ve 4,5t a v pohodě, nikdo se nad tím nepozastavil.
    ULO
    ULO --- ---
    PISISKVOR: nevím jestli ti to pomůže, ale v Nizozemsku kyčle vyšetřují (ultrazvukem) až ve trech měsících.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    zeny prosim o radu - jak jste resily vysetreni kycli a sluchu?
    jde mi zejm. o ty kycle a sdeleni z ortopedie, ze by melo probehnout nejpozdeji do 3 tydnu veku (decko melo akorat vcera). da se tim neco zanedbat, kdyz to probehne pozdeji (v radu tydnu), ma nekdo nastudovano?
    sluch - info od pediatra je, ze by mel probehnout tak v tech 4 tydnech. tam si ale myslim, vzhledem k tomu co jsem stihla precist, ze by se vubec nic nemelo stat, pokud to bude vyrazne pozdeji (treba na jare).

nemam s tim zadny problem, akorat se mi nechce v dobe viroz a chripky trajdat s deckem po ORL a nemocnici (ale predpokladam ze ty kycle by se asi nemely prilis odkladat?)
    dekuji
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SHIVA42: O tom jak je to ciste zalezitost zen, celeho kruhu zen, nejenom rodicky, vsechny zeny z okoli se podileji na pomoci tehotne, pri porodu a hlavne v peci po porodu o rodicku a male deti. Zajimavy take bylo, kdyz vypravela o tom, kdyz nejake dite zlobi a nenecha si rict, tak ho zavirali do jeskyne i na nekolik dni jenom s vodou a zakladmin jidlem, opakovane, dokud se neumravni nebo dokonce neomluvi.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    REPLIKANT: o cem mluvila ta PA z Korziky? Kdybys to mohl nejak shrnout, nemusis se rozepisovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam