• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    Tento klub se bude zabývat sběrem informací, recenzí, referencí, obrázků a receptů na nejhorší možné pokrmy a nápoje - ale nikoliv jako objekt úcty. V tomto klubu jde o varování a prevenci. Skutečně odstrašující případy budou zvěčněny na nástěnce. Zvláštní cenu takzvaného "Blivníka" obdrží každý měsíc ten nejotřesnější z prezentovaných gastrokotlů.
    rozbalit záhlaví
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ONITSUKATIGER: Hele, já to taky viděl prvně, na mojí straně je stejný překvapení. Ale pokud sou zvyklí nedělat to z vepřovejch nožiček ale z ovaru, tak to jakž takž dává smysl.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SALVATOR: ne vubec...jsem proste jen v soku protoze sama sebe pokladam za docela dobryho anglictinare a tohle mi pripadalo totalne nemyslitelny a pak...zapis z wikipedie :-D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MASOO: Neni moc věcí, který se daj eidamem vylepšit...
    ONITSUKATIGER: Sem paranoidní, nebo cítím osten ironie? :D
    MASOO
    MASOO --- ---
    VEETUHS: preklep, muj tentokrat;)
    ale to zas ten eidam neomlouva!!! kdyz navic ted nemuzu syr a rekla jsem si ok, nic lepsiho si nevyberu, tak tu trosku parmezanu, co na to utrousej, si dovolim
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SALVATOR: :-O jsem perplex!
    VEETUHS
    VEETUHS --- ---
    MASOO: Caesar
    MASOO
    MASOO --- ---
    SALVATOR: tak to jsem netusila, ale ten eidam to stejne nelepsi
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HEad cheese se v americký angličtině říká tlačence, maj to správně: http://en.wikipedia.org/wiki/Head_cheese
    MASOO
    MASOO --- ---
    ONITSUKATIGER: absolutně to nechápu
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    MASOO: Headcheese?? :-O kde na to prisli sakra??
    MASOO
    MASOO --- ---
    včera Restaurace U Mariánského obrazu, Praha 3
    je to taková spíš pivnice a klasický jídla tam nemaj špatný,
    ale v jídelním lístku:
    Tlačenka přeložená jako Head cheese
    a dostala jsem Ceasar salát psaný s parmazánem, s nastrouhaným eidamem...
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    KURE: To je možná taky trochu o noži :) Jednou jsem k biftečku dostal klasický hliníkový jídelní nůž a jednou moji objednávku "well done" okomentoval číšník slovy "Ale sekerku vám k tomu nedáme."...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    GEKONZPRAHY: ne, jedli jsme z talířů
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    KEMAL: I kdyby ten steak pižlal sebehůř, nepižlá se náhodou na těch dřevěnejch kostkách, na kterejch to přinesou? :)
    KURE
    KURE --- ---
    KEMAL: ja sem mozna blbec, ale
    a) jak se ti na talir dostane stejk kterej musis (je jedno kerym smerem) krajet vší silou?
    b) co myslis "krajeni napric vlakny" kdyz stejk bys mel dostat udelanej tak ze je urkojenej napric vlaknem, tedy kdyz lezi na taliri, vlakna jsou horizontalne zhora dolu.

    ale teda k otravnemu hostu: imho cisnik je spravna cesta.
    né vždy víš s čím má problém a né vždy znáš řešení. a navíc Ty jsi taky host, nikoliv lektor.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    KEMAL: Asi bych na kus papirku napsala neco ve stylu " If you try to cut your meat in a diferent direction, it´ll go easier...Enjoy your dinner" a pri prochazeni kolem nej, bych mu ho elegantne podala a odesla...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LOSTINSPACE: no onehdá, shodou okolností v čestru kde jsem byl prvně, jsem řešil dilema jak postupovat v následující situaci:

    Host u vedlejšího stolu neumí krájet steak, řeže ho napříč vlákny, takže na nůž musí tlačit div se mu nezrosí čelo, a když se dílo blíží vydřenému konci, je závěrečná snaha (logicky) doprovázena poměrně nesnesitelným vrzáním nože o porcelán.

    Takže jsem řešil, jestli nějak taktně zkusit hosta upozornit na to, že jeho styl není zrovna vydařený a navíc mi vadí a zkusit mu poradit (ale jak?), nebo jestli to řešit přes číšníka. Pak mi ale (naštěstí) zazvonil telefon takže jsem vyběhl ven (sám už jsem byl po večeři, takže následovalo cigárko na čerstvém vzduchu) a než jsem se vrátil, pán naštěstí stihl dovečeřet takže mučící nástroje spočívaly v klidu.

    Pán, stejně tak jako jeho společnost, byl anglicky hovořící, cca v pozdním středním věku (40-50), všichni oděni v oblecích. Napotvoru byl ten vrzal etnicky nejspíš ind (no, jelikož jedl krávu tak spíš nějaký nehinduistický indoasiat), zbytek společnosti byli normální "caucassian". Takže o to komplikovanější situace, jak případným řešením neurazit, což jsem rozhodně nechtěl.


    Co myslíte? Jak bych to měl řešit, pokud bych to řešil? Co byste udělali vy?
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    SALVATOR: a žákovskou ?

    Jako dlouholetej pingl musim teda říct, že přísloví "Jinej kraj, jinej mrav" platí v restauraci dvojnásob aneb "..uplně je vidim, jak to v tý břečce máchaj!" Pravda, ne zrovna každej "strávník" co do hospody zabloudí je hned vystudovanej z technologie masa, sommelier, sýrovej echt gurmán s absolutní chutí a už vůbec ne odborník na gramaticky špatně napsaný názvy všemožnejch omáček a čalamád a kdo ví čeho ještě. Ale to z něj ještě nedělá debila. To si má nejdřív vygooglovat, jak se vykošťuje pstruh, než si ho prvně objedná?
    Já, jako číšník, zastávám názor "Jak si hosta vychováš, takovýho máš" nejde to ze všema, ale lidi se rádi učej novejm věcem a to už tak je, že u toho vypadaj směšně, když prvně žerou fondue, nebo ten slavnej stejk v čestru. Rád poradim, rozmluvim, doporučim a hlavně nikdy neodsoudim, když se mě někdo poprosí o radu a nebo tatarku, což je něco, z čeho má ten "náš českej strávník" podle mě největší strach. Že bude zostuděn pro svou neznalost, nebo pro to, co mu prostě chutná navzdory "trendu" a to hlavně trapnym znuděnym pinglem, kterých sou u nás plný hospody a člověk se už i pomalu bojí, zeptat se, kde je záchod, nebo o vodu z vodovodu, aby mu náhodou někdo nenaflusal do polívky.

    Tady se má odsuzovat něco uplně jinýho, tak nechte ty ubožáky, ať si spálí jazyk a postujte fotky, těch zázraků co si dáváte o pauze na oběd. Chci vidět sračky a blivajzy a to hlavně za nekřesťanský peníze !
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ONITSUKATIGER: To by měl tvýho psa vidět hlavně Čapek :). Mě náš pes taky jednou sežral chleba co sem měl k svačině :D
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SALVATOR: to bys mel videt myho psa..ten chleba velmi rad :-D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ...dali tam i česnek a pepř a namíchali tam sádlo i bonbóny, škvarky a skořici, krupičnou kaši a tvaroh, perník a ocet, kakao a zelí, jedlou hlavu z husy a hrozinky, inu všechno možné do toho dortu dali, jen chleba tam nedali, protože pejskové a kočičky chleba zrovna tuze moc rádi nejedí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam