SALVATOR: a žákovskou ?
Jako dlouholetej pingl musim teda říct, že přísloví "Jinej kraj, jinej mrav" platí v restauraci dvojnásob aneb "..uplně je vidim, jak to v tý břečce máchaj!" Pravda, ne zrovna každej "strávník" co do hospody zabloudí je hned vystudovanej z technologie masa, sommelier, sýrovej echt gurmán s absolutní chutí a už vůbec ne odborník na gramaticky špatně napsaný názvy všemožnejch omáček a čalamád a kdo ví čeho ještě. Ale to z něj ještě nedělá debila. To si má nejdřív vygooglovat, jak se vykošťuje pstruh, než si ho prvně objedná?
Já, jako číšník, zastávám názor "Jak si hosta vychováš, takovýho máš" nejde to ze všema, ale lidi se rádi učej novejm věcem a to už tak je, že u toho vypadaj směšně, když prvně žerou fondue, nebo ten slavnej stejk v čestru. Rád poradim, rozmluvim, doporučim a hlavně nikdy neodsoudim, když se mě někdo poprosí o radu a nebo tatarku, což je něco, z čeho má ten "náš českej strávník" podle mě největší strach. Že bude zostuděn pro svou neznalost, nebo pro to, co mu prostě chutná navzdory "trendu" a to hlavně trapnym znuděnym pinglem, kterých sou u nás plný hospody a člověk se už i pomalu bojí, zeptat se, kde je záchod, nebo o vodu z vodovodu, aby mu náhodou někdo nenaflusal do polívky.
Tady se má odsuzovat něco uplně jinýho, tak nechte ty ubožáky, ať si spálí jazyk a postujte fotky, těch zázraků co si dáváte o pauze na oběd. Chci vidět sračky a blivajzy a to hlavně za nekřesťanský peníze !