LOSTINSPACE: no onehdá, shodou okolností v čestru kde jsem byl prvně, jsem řešil dilema jak postupovat v následující situaci:
Host u vedlejšího stolu neumí krájet steak, řeže ho napříč vlákny, takže na nůž musí tlačit div se mu nezrosí čelo, a když se dílo blíží vydřenému konci, je závěrečná snaha (logicky) doprovázena poměrně nesnesitelným vrzáním nože o porcelán.
Takže jsem řešil, jestli nějak taktně zkusit hosta upozornit na to, že jeho styl není zrovna vydařený a navíc mi vadí a zkusit mu poradit (ale jak?), nebo jestli to řešit přes číšníka. Pak mi ale (naštěstí) zazvonil telefon takže jsem vyběhl ven (sám už jsem byl po večeři, takže následovalo cigárko na čerstvém vzduchu) a než jsem se vrátil, pán naštěstí stihl dovečeřet takže mučící nástroje spočívaly v klidu.
Pán, stejně tak jako jeho společnost, byl anglicky hovořící, cca v pozdním středním věku (40-50), všichni oděni v oblecích. Napotvoru byl ten vrzal etnicky nejspíš ind (no, jelikož jedl krávu tak spíš nějaký nehinduistický indoasiat), zbytek společnosti byli normální "caucassian". Takže o to komplikovanější situace, jak případným řešením neurazit, což jsem rozhodně nechtěl.
Co myslíte? Jak bych to měl řešit, pokud bych to řešil? Co byste udělali vy?