• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SYLVAENGastropeklo
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZUZKAOU: protoze je PAN majitel a ma prachy,ne asi
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LOSTINSPACE: a to je jako nějaká prestiž mít hospodu, když v ní vlastně nechci makat? Tahle logika mi fakt uniká.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ONITSUKATIGER: se s nima vubec nemazli,ze:)jakej dil?
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    ZUZKAOU: majitel a pan vedoucí je bejvalej "kitchen manager" v restauraci, kde jsem pár let dělal. Nechal se najmout, ale jen co mu vypršela zkušebka, začal to nehorázně srát, pak "onemocněl" a když se po půl roce "uzdravil", vyšlo najevo, že vlastně celou dobu pobýval a fajn si žil z neschopenky na floridě, kde to nazývá "domovem". Po návratu se tim i vychloubal kuchařům, který to za něj extra oddřeli, kdy ke svojí práci, museli ještě dělat tu jeho. Díky slušný smlouvě trvalo dlouho, než se jim ho podařilo zbavit a určitě si na tom nahrabal i slušný odstupný, protože hned pár měsíců na to si otevřel tenhle BEJZMENT, kde v podstatě kompletně zkopíroval menu výše uvedené restaurace a spolu s dalšíma odpadlejma vařečkama si tam hrajou na americkej dinner. Co vim z doslechu, tak lítá na floridu dělat na střechách aby to vůbec uživil a ty svoje "big zí" burgery prodává na slevomatu, z kterýho pak těm nebožákům co si to koupí, nechce uznat vouchery a ti ho za to honí po čojce. Arogantní čecháček co předstírá "emeritskej" přízvuk si ušil horkou jehlou restauraci = 100% gastropeklo.
    Komu je to málo tak tady je fotka toho jeho burgru. van kilo bíf, bejkn, číz, vith čili kon karne and tomatous....fuj!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MENU_CZ / menu - Bejzment - chuť radosti ze života
    http://www.bejzment.cz/rubrika/4-menu/index.htm
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KURE: Kitchen Nightmares ;)
    KURE
    KURE --- ---
    ONITSUKATIGER: jak se to menuje v originale?
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    LOSTINSPACE: ta uprostred mi pripomela scenku z Cervenyho trpaslika, jak Kocour napadne sifonem zenskou v hotelu protoze ma kolem krku mrtvou lisku :-D
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    TOOMIX: Od nás z Plzně taky. S tou pizzerií v Solní nemohly šlápnout vedle, tam je jídlo strašné odjakživa.
    LOSTINSPACE
    LOSTINSPACE --- ---
    TOOMIX: z těch nudnejch rádoby vtipnejch keců co ty
    světaznalý intelektuálky nacpou do jednoho článku mi naskakuje vyrážka.

    Tyvole, host do domu, bůh do domu.
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    TOOMIX: No jo no, mechov:D Co by clovek cekal...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: koukám jetam i jedna od nás z HK

    Kavárna u Knihomola - Kavárna a restaurace - Hradec Králové
    http://www.uknihomola.cz/nabidka.php?id=jid
    Kuřecí Sladkominka – kuřecí maso, ananas, jablko, brusinky, oříšky 120,-
    Galileův dalekohled (špíz)- vepřové, kuřecí, cuketa, klobása, cibule, rajče 157,-
    ...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ORISKOVANUTELA: mám jako jedno z comfort food z dětství cosi, čemu se u nás říkalo tortily (netuším proč). Zbylé těstoviny smíchat s vajíčkem a nastoruhaným sýrem typu čedar, přidat vajíčka a lžící dávat na pánev a opéct placičky. Schovaj se do toho i případně bylinky, česnek a nebo opečená cibule.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Já koukala na gastropeklo, kde měli recepty z nějakýho fora, a dostaly mě špagetový "karbanátky":D nikdy by mě to nenapadlo, ale vypadalo to vcelku zajímavě. Udělat ze špaget hnízda, přidat zeleninu, doprostřed vajíčko a upíct by mohlo být dobrý
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    Tak ted koukam na Ano sefe USA s Gordonem Ramseym a je to husty!!
    GALE
    GALE --- ---
    Nemám slov...

    120g Smažená mozzarella, ozdoba

    Lázně Leopoldov
    http://www.lazneleopoldov.eu/restaurace/
    WYMA
    WYMA --- ---
    FOSSY: ano, v tom je podstatnej rozdíl. a proto by se podniky s elektrickou troubou a eidamem 30% neměly nazývat pizzerie .)
    FOSSY
    FOSSY --- ---
    WYMA: Vidím podstatný rozdíl v tom, že si inspirován něčím udělám něco jiného po svém, a v tom (Babica), když udělám něco, kde polovinu surovin nahradím něčím jiným, ale pořád tvrdím, že je to originál. Jako třeba tvrdit, že záměna parmezánu za eidam z Billy nic nemění, a přiznat, že tohle je prostě moje domácí směs bez jakékoliv návaznosti na jakýkoliv gastronomický Everest...
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    WYMA: Takhle jsem to nemyslel, přiblížím na modelové situaci:
    Místo: Itálie 1980
    Zůčastnění: česká rodinka
    "Táto podívej, oni na tu buchtu dávají sýr, rajčata a cibulu, to musí být ale humus!"

    Já nechci zatracovat něco co jsem nezkusil, měl jsem např. pizzu pod názvem Bavorská, byla tam klobása, cibule a kdoví co a byla naprosto výborná. To je v podstatě nový recept, ne náhražka něčeho co tu už bylo. Asi to vyznělo jinak než jsem to zamýšlel, a uznávám Pohlreichovi názory, ale kuchařství by podle mě mělo být i o tom tvořit něco nového ne jen kopírovat furt to samé dokola. Neříkám, že se to pokaždé povede nebo, že to někdy není slepá cesta; jako to, že foukáním tabákového dýmu do umyvadla, zlato nezískáme :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam