• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    GHOSTDOGG: Dýhy ti neporadím, ale řezivo zde: http://susenerezivo.cz/

    Maloodběr není problém a pár dubovejch a bukovejch kratin (cca 1m délky) jsem tam bral minulej tejden. Ale musej kratiny zrovna mít, jinak standard je fošna v dané délce. Stačí tam zavolat a zeptat se, co zrovna je.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Nemáte někdo osobní zkušenost s kupováním dýh a řeziva v menším množství v Praze a okolí?

    U dýh konkrétně, kde mají dobrou kvalitu, můžete si je prohlédnout, vybrat si, dobré ceny, spíš asi lokální dřeva (ořech), ale i exoty se hodí. Třeba kde by vám nabídli i nějaké zbytky a ne celý pakl.

    A řezivo, zda je možné si někde vzít nějaký menší přířez, alá 1m namísto 4m fošny, v dobré kvalitě, dřeva jako dub, buk apod. Google umím používat, tohle se z něj nedozvím a jde mi o vlastní zkušenost. Předem dík.
    MALEJNOREK
    MALEJNOREK --- ---
    dotaz na odvorniky... mam malej podstavec z dubovyho dreva a chtel bych tomu dat nejakou peknou povrchovou upravu, hodi se na to selak? a je treba to nejak predtim upravit popripade co byste doporucili jinyho
    GREGI
    GREGI --- ---
    WRONSKI: mahagon je to nejmekci s cim delam;) je to mekoucke drevo... jen ma hezkej lesk;)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Objevil jsem jednoho krajana v cizině. Krásná práce, fakt že jo...

    Jiri Kalina (@jirikalina) • Instagram photos and videos
    https://instagram.com/jirikalina/
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    tak tady je ten zázrak [ DOKKTOR @ DIY Nabytek : navody, materialy, design [papirovy nabydek, recyklace, z minima maximum...] ]
    nakonec sem tam dal ten lignofix I, co šlo tak stříkačkou, co byla větší plocha, tak sem to prostě natřel. pude to pod lak, tak z toho zas takové trauma nemám.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    JOSEF_K: njn, asi si dám nejakou seanci s buchnou. u ostatního restaurovaného nábytku sem to nikdy neřešil, ale kdyby mě do spánku chroupaly chrobáci, to by se mně moc nelíbilo ... ani kdyby se to se mnou za 10 roků propadlo.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DOKKTOR: Mikrovlnka ti fakt nepomůže. Leda vzít postel a odvézt ji do reaktoru: http://www.muzeum-roztoky.cz/sluzby-kop.php

    Lignofix funguje, ale svinstvo je to hrozný, osobně bych si to asi na postel nedal. A když, tak rozhodně ne jako plošný nátěr. Jestli je to pár direk, je lepší injekční stříkačka, neředěný lignofix a trocha trpělivosti.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DOKKTOR: resp. je mi jasné, že existuje. spíš mě zajímá, co bude na tu mou postel nejlepší řešení. našel sem třeba Lignofix I-Profi-OH, ale co vím, tak ty lignofixy sou zelené a já hlavně potřebuju, aby tomu dřevu zůstal "nepoškozený" přirozený vzhled surového dřeva. pak existují taky staré babské rady na všeliké dryáky, to možná vzhledově zůstane ok, ale nevím jestli to funguje. nebo zkusit podoma na to svítit mikrovlnkou? hm?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    existuje nejaký nátěr na oštření dřeva, ve kterém už je červotoč, na to, aby tento už to dřevo dál nežral? nejlíp aby umřel? potřebuju natřít postel, čili na tom budu spát, čili zároveň zdravotně nezávadné a do interiéru. to dřevo neni uplně sežrané, ale semtam nejaká chodbička v tom je. díky
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    PAIKA: posta kdyztak nebo 602778245
    PAIKA
    PAIKA --- ---
    ahoj, budu potrebovat asi tento vikend idealne demontovat drevene patro na spani a smontovat ho v jinem byte - tudiz bude potreba i auto na to.. je tu nekdo, kdo by to zvladl (cenu nabidnete)? auto s ridicem prip. muzu zkusit sehnat v SMA.. diky!
    WAKO
    WAKO --- ---
    JOSEF_K: ještě dneska topim akátem, kterej máme bez přístřešku naporcovanej na zahradě snad přes 10 let, i kůra se drží, občas na ni podpaluju
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    IM_MORTAL: ty civky bejvaj vetsinou z reziva z jehlicnanu, takze olej a pak lazura na ktery jsem poslal odkaz by mohly fungovat... a jestli je nova tak to drevo bude urcite jeste pracovat, takze bych to jeste aspon svrchu poradne srovnal do hladka...
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    JOSEF_K: právě že tahle je dřevěná, poslala bych fotku, ale je zatim rozmontovaná a ukrytá před deštěm, pekližkovou mám taky, tak je marná, druhým rokem venku a rozlepuje se, ale to bylo jasný, tuhle bych chtěla aspoň pár let zachovat.
    nicméně koukala sem na lazury a je mezi nima dost velkej cenovej rozdíl, tak jakou vybrat?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    IM_MORTAL: Hmm, cívka může být z ledasčeho. Co tak koukám na obrázky, není to spíš překližka? To by bylo docela blbý, protože pochybuju, že by se podobné cívky dělaly z překližky vodovzdorné, tudíž by se ti nejspíš rozlepila na jednotlivé dýhy.
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    KLATIC: JOSEF_K: Musim se přiznat, že netušim, je to velká celodřevěná kabelová špulka (nebijte mě:D), nová a nezničená. Dala sem teď 30k za podlahu na terasu, tak na stůl letos a možná ani příští rok jen tak nebude, ale špulka vypadá dobře, tak bych jí pak uživila i jako stolek na kytky venku
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    IM_MORTAL: Jak píše KLATIC, důležitý je druh dřeva. Akát nebo modřín nech klidně být, se smrkem se asi ani neobtěžuj ho něčím impregnovat. Hodně pomůže např. OSMO olej na venkovní terasy, ale klíčové je fakt dřevo. Lak ti stejně časem popraská.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    IM_MORTAL: co je to za drevo? co takhle nejdriv poradne naolejovat?

    Konopné oleje na dřevo | Ekostavivo
    http://www.ekostavivo.cz/...m_medium=cpc&utm_campaign=konopne-oleje&gclid=CJflyv2IpMYCFYGWtAodwfMNdg
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    Potřebuju na terasu nalakovat dřevěnej stůl, kterej neplánuju nijak zakrývat nebo schovávat pdo střechu před vlivy počasí - myslíte že několik vrstev laku na dřevo (na ven) bude stačit nebo musim koupti něco lepšího a popř. co? Lodní lak nebo ještě něco jinýho? A u lodního laku stačí 1-2 vrstvy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam