• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    VO_D_KOLEK: Zkus si vygooglit "cabinet saw vs jobsite saw"
    Nahodne prvni video s timhle tematem
    Table Saw, Portable Saws, Contractor Saws, Hybrid Saws, Cabinet Saws - How To Choose
    https://www.youtube.com/watch?v=6FBtsybFNMY
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    WEWERKA: A jak se dvě jmenované liší?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    VO_D_KOLEK: No tak muzes mit ty male pily na stavbu. Bosch GTS 10 J (tu mam ja), ale tam nepocitej s tim, ze to bude nejaky zazrak.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    WEWERKA: Pročtu, ale skoro 50 tis. opravdu ne.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    STOLNÍ PILA
    Okolnosti (pokládka dubových stupňů na betonové schody) mě nutí uspíšit nákup stolní pily. Hlavní záměr je posunout pomocí ní truhlařinu (zatím spíš v uvozovkách) o stupínek dál. Jak vybírat? Mějte, prosím, na paměti, že vyrábím drobnější nábytek a podobně, sám pro sebe, neživím se tím a pila nepojede x hodin denně.
    Díky za jakékoli nasměrování.
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    Ahoj všichni,
    sháním někoho, kdo umí řezbařinu (s dlátem). Potřebovala bych vyřezat jednoduchou malou madonku cca tohoto stylu: http://www.muzydetem.cz/_extra/katalog-aukce-2018/img/katalog_2018_04.jpg

    Bližší info dodám, pište sem, nebo do zpráv. Díky moc.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ahoj,
    mám doma nějaký zkameněliny, chtěl bych je dát na dřevěnou základnu - něco na způsob tohoto https://www.eben.cz/images/stories/virtuemart/product/377-achat-na-podstave-dg1.jpg
    Nemáte tip na někoho, kdo to vyrábí? Úplně se mi do toho nechce samotnýmu, jde mi o kvalitu, správné dřevo a lesk. Také bych si narozdíl od obrázku představoval tu základnu oválnou a to už pomocí svého vybavení už vůbec nedám.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    jak jsem tady mesic zpet psal o tom kurzu, tak tady je ten jednodenni vysledek. ano, jsem levy, ale vysledek stejne potesil :)

    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    OMNISLASH: mám to lavicové provedení, 600ku. Srovnávám tím všechno, čím brousím - kameny i břidlici.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    TRUHLIK: tou 325?
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    OMNISLASH: Ja presne timhle srovnavam brusne kameny
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    OMNISLASH: Výrobce píše, že cokoliv, tedy i dláta, hoblíky... video
    Na srovnávání kamenů klidně taky - já ke specifickému účelu potřebuju mít kameny, které jsou rovné a ploché, a vlastně moc nebrousí.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    WRONSKI: jen pro zajimavost - jake je vyuziti takoveho brousku? predpokladam, ze dlatem i zelezem hobliku bych z toho tu brusnou vrstvu odstranil velmi rychle a na srovnavani jinych kamenu to asi neni dost hrube, ne?
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Nějak mi nedošlo, že by to tady vlastně mohlo pár lidí zajímat, tak napravím... jde o Diamantový brusný kámen DMT, 600 nebo 1200 (třetí odspodu). Plocha 203 × 76 mm, cena 1560 Kč.
    V podstatě se jedná o kus ploché oceli, předpokládám, že tažené za studena, s ohlazenými stopami po dělení strojní pilou, povrch vypadá jako poniklovaný (ale nevím, co to je). Povrch je pokrytý brusnou vrstvou, která je opticky konzistentní po celém povrchu kromě jednoho drobného kazu a dvou slepých ostrůvků u okraje.
    Na obalu je napsáno "precision-flat", ale když pomineme podélné prohnutí, je vidět, že příčně je to taky do kolébky. Vykreslený pattern ukazuje nějakou další kulišárnu:
    DMT-02.jpg
    Jinak teda kdyby byl ten brousek rovný, byl by super, ani by mi nevadily ty dvě slepé skvrny.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    ZUZKAP: Díky za info.

    TLOUDEV: Jj, to byl přesně ten aspekt, kvůli kterému jsem tady poptával reference.
    (To vyjádření je IMHO matoucí proto, že vzbuzuje očekávání komunikace prodejce-kupující, ale pak vlastně ve větším rozsahu popisuje interní proces mezi prodejcem a výrobcem. Interpretace pak závisí na tom, zda na to koukám optikou někoho sympatizujícího a vnímám to jako takový neformální povzdech na nyxu mezi spokojenými klienty, nebo zda na to koukám formalisticky z pohledu nespokojeného zákazníka a pak to vyzní tak trochu jako vykrucování a předehra k různým mrzením. Závěrečné "držím nám i vám pěsti" má extra potenciál k binárnímu výkladu: "kéž máme všichni bezva nářadí" vs. "tak hodně štěstí s tou reklamací..."
    Vzhledem k poskytnutým referencím jsem se rozhodl pro pozitivní výklad a vykládám si to tak, že reakce výrobce/dodavatele určí způsob řešení reklamace - buď výměnu, trvá-li garance rovinnosti, nebo vrácení, je-li rovinnost neznámá, čimž se minimalizují potenciální další náklady.
    Omlouvám se za jazykové okénko, GREGI dyžtak smaže, ju?)
    ZUZKAP
    ZUZKAP --- ---
    TLOUDEV: Ano, pokud nám řeknou, že to co psali před časem už neplatí (o čemž nás ale nikdo neinformoval), zaplatíme reklamaci my, protože to tam uvádíme, to je jasné. Já ted čekám, zda napíšou že ho máme poslat zpět na výměnu. Stále se neozvali, jdu to urgovat už nyní, ať zákazník nečeká..
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ZUZKAP: je mi do toho houbelec, nicmene veta 'doufam, ze stale garantuji tu rovinnost...' by mela byt problemem vasim, nikoli zakaznika. podle toho, co tu ctu, by to melo jit za vama, nebot s tou garanci to prodavate vy.
    ZUZKAP
    ZUZKAP --- ---
    WRONSKI: Zdravím, tady Zuzka z Cesty dřeva. Na reklamace reagujeme okamžitě, když si myslíme, že nám ji uzná výrobce. Ani nečekáme na zákonnou měsíční lhůtu a měníme zboží okamžitě. Pokud je to malá částka, tak i když nám ji neuzná a zaplatíme to sami. Kámen, který máte, nestojí pár korun (a nevíme zda bude reklamace uznaná) a tím pádem čekáme na vyjádření výrobce. Ze zákona mají měsíc na vrácení zboží (peněz), nebo neuznání reklamace. Jak se zachovají v tomto případě opravdu nevím a stále se neozvali. Pokud se neozvou do úterka příštího týdne, budu je urgovat. Kolegyně vám v tomto případě chybně nabídla výměnu zboží. Poslat nám ho můžete i tak, ale stejně myslím, že váš komentář a fotografie by jim měli stačit. Pokud ne, vyžádají si kámen. Doufám, že stále garangují tu rovinnost, kterou na stránkách máme uvedenou, dávali jsme jí tam před lety, kdy jsme DMT začli odebírat a kdy tuto informaci uváděli. Nás jejich reakce samozřejmě také zajímá. Tak držím nám i vám pěsti, aby to uznali a vyráběli a dodávali nám co nejlepší zboží :).
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Tak reakce už mám dvě. Začíná to být napínavé :)
    Minulý týden: "Mohla bych na příští týden objednat kurýra, a ten by si vyzvedl lavicový kámen u Vás a dovezl by Vám nový."
    Dnes trochu obrat: "k reklamaci se musí vyjádřit výrobce DMT - takže hlavní dodavatel DMT kamenů pro Českou republiku mu poslal Vaše fotky i Váš komentář. Až se k tomu vyjádří, budeme Vás ihned informovat."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam