• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: A muze bejt nebezpecny i po odpojeni ze site, muzou tam zustat nabity kondenzatory
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MLIKARNA: Urcite nejsem nejlepsi clovek koho se na to ptat, jen pro info, trafo z mikrovlnky jede na 2100V, takze si staci nekde brnknout a….
    CUKI
    CUKI --- ---
    REDSNAKE: Tak abych použil analogii této skupiny. Pokud někdo řeže na stolní pile bez podavače a chráničů a dělá podobné kousky i z elektrikou, tak to nebezpečné asi bude. Pokud víš co děláš, nebo řekneš někomu kdo to ví, tak to nebezpečné není vůbec.

    Neplést si se hrou Vyděržaj pioněr! :-D

    I když koukám na odkazy a někde je na obrázku totéž tetování na ruce, tak jen doufám že si to předem jedinec alespoň proměřil. I když lidí je na světě moc, některá redukce pro lepší genofond asi neuškodí.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Trafo z mikrovlnky je dobrej zpusob jak se zmrzacit nebo zabit pokud nevim co delam a jen kopiruju nejakej navod z youtube. Jen my 2€
    CUKI
    CUKI --- ---
    DROP_TABLE_USER:
    JOSEF_K: aj mea culpa nevšiml jsem si že jde o jiní dávný příspěvek :-D

    Ideální stupeň kremace je takový, který ještě neodpadne Jinak ideálně co nehlouběji. Ty věci co se olejují se většinou neopalují nijak moc, jde jen o zvýraznění, ale pro exteriérovou úpravu to není vhodné.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CUKI: Ono to prave bylo cool pred tema peti lety, takze mi to sice umime, ale zakaznikum to aktivne necpu, protoze me osobne to prijde naprosto dementni a odporny :))
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    CUKI: Ta osudová chvíle, kdy se debata rozkolejní a zase spojí v nevhodnou chvíli, čehož výsledkem bude chudák DROP_TABLE_USER, který bude s trafem z mikrovlnky obíhat kolem plotu a dělat do něj obrazce... :D
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DROP_TABLE_USER:
    Není na tom nic těžkýho. Třeba tady: https://www.youtube.com/watch?v=EYy3iZkLl58
    A googli: "Shou-sugi-ban"
    A natírat to nutně nemusíš, ale když to pak natřeš tungovým olejem nebo aspoň fermeží, chybu neuděláš.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUDY: Hipster svět jde úplně mimo mě, já se těm cool věcem jen tiše směju, bez ohledu na to co je zrovna in :-)

    DROP_TABLE_USER: To si musíš vyzkoušet, ideální je to jet přes dvě trafa a potíralo se to roztokem jedné sody, ale s tím se dá asi hodně experimentovat. V každém případě tvrdé dřevo je na to lepší . Natřít hlavně z důvodu toho že je to křehký a měkký uhlík.
    DROP_TABLE_USER
    DROP_TABLE_USER --- ---
    CUKI: S tím opálením to je zajímavá myšlenka. Uměl bys poradit ideální stupeň kremace? :-) A je dobrý nápad to ještě poté něčím natírat, nebo je takové combo kontraproduktivni?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CUKI: to uz jsme lili pred peti lety kdyz to bylo cool :))..ted to max par garazniku dela na servirovaci prkenka..:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    WEWERKA: Já si s tím hrál jako kluk těsně po revoluci, když jsem přišli první MW. A pak jsem to zaléval do dentakrylu nebo jak se to jmenovalo. Ale dneska se to evidentně používá též:
    https://www.google.com/search?q=Lichtenberg+figures+furniture&tbm=isch&ved=2ahUKEwj-6cKa7PWBAxUekicCHeyQAv4Q2-cCegQIABAA&oq=Lichtenberg+figures+furniture&gs_lcp=CgNpbWcQAzoFCAAQgAQ6BAgAEB46BwgAEBgQgAQ6BggAEAUQHjoHCAAQExCABDoGCAAQHhATOggIABAFEB4QE1DkIli8aGDJamgAcAB4AIABW4gB1QqSAQIyMJgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=krIqZf7YMZ6knsEP7KGK8A8&bih=567&biw=1280&client=firefox-b-d

    Počkej až do toho Koudy začne lejt probarvené epoxidy. :-)

    ..na nočním stolku nebo co to je si to umím představit docela dobře.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    "Potrebuju zamaznout malou diru". Cuki: "Vytahnete tesla coil a vsechno spalte"
    ROFL
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    CUKI: nic proti, ale to je fakt neco co bych nikomu, nikdy nedoporucoval - i kdyby dotycnej chtel dobrovolne zemrit - je spousta jednodussich a min bolestivejch zpusobu jak se zabit
    CUKI
    CUKI --- ---
    Nebo si půjčit od někoho MW a VN trafem to toho vypálit Lichtenbergovy obrazce. Ale na měkkém dřevě to nemá takový efekt. A chce to taky trochu cviku.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    jakoze ptal se na moznosti. uz jsem videl bfu se zlatyma rukama.
    ja osobne bych to na tom stole proste nechal tak. syn zapichl do stolu vidlicku a dira ram proste je a bude. patinavole

    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Presne, koupit balik vonnych tycinek a vypalit z nich po celym stole pattern.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    ja bych tam vypalil jeste dve tecky nad a nalepil bublinu s nejakym duchaplnym citatem jakoze opravovat neopravitelne je ztrata casu ... neco vo by sedelo j tomu monalisa smajliku, co by tam vzniknul 😉
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    GHOSTDOGG: Krachuje to už na tom tmelení a otírání hadrem. Tmel se prostě dělá tak, že se to celý přepatlá a pak se to přebrousí. Jinak rovina nevznikne. A když brousíš tmel uprostřed lakovaný plochy, tak lakovaná plocha nedopadne dobře:). A ta barva není jen barva, ono je to několik barev a taky kresba. Ta rejha jde křížem přes vlákna, z toho prostě nevymaluješ otevřenej smolník ani nic jinýho. Buď budeš fakt hvězda a domaluješ tam to dřevo, což jsem viděl v jednotkách případů na starým nábytku, že to někdo dokázal, nebo máš smůlu a bude to hnusný:).


    Ale komentář k celé debatě: obrousit stůl (vrchní desku) excentrem a udělat novou povrchovku zvládne i hobík, časová dotace tak hodina a půl, když budu velkorysej a započítám i čas, kdy hledá prodlužovačku a trefuje se na pětkrát šmirglem na unašeč. A my tady místo toho vymejšlíme postupy, za který by se nemusel stydět ani člověk, co jinak opravuje sbírky Národního muzea:)). Miluju internet:)).
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    REDSNAKE: Ok. Ja si myslim, ze by to slo zvladnout, aby to vypdalo dobre (samozrejme musi clovek znat svy schopnosti) a naopak cely to brousit kvuli tyhle carce trochu overkill. Mj. to muze byt i pomerne hluboke a pak to taky nebude uplna sranda a s pasakem je taky potreba mit nejakej grif. Asi vec nazoru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam