• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIDřevo
    AAZAZEL
    AAZAZEL --- ---
    AAZAZEL: Doba průchodu proudu má velký vliv na výsledný účinek proudu na organismus. Čím delší působení proudu, tím vážnější následky. Proud, který protéká srdeční krajinou déle než 0,8 sekundy, zasáhne minimálně jedenkrát tzv. vulnerabilní fázi srdeční činnosti, tzv. T-vlnu v EKG záznamu. Během této fáze srdeční činnosti, která trvá přibližně 0,2 sekundy, je srdce mimořádně náchylné k zástavě.
    AAZAZEL
    AAZAZEL --- ---
    BOAR: co si pamatuju z nejakych elektro skoleni, tak jistice jsou delany tak aby vypnuly za urcitou dobu, aby nehrozilo, ze se ti zastavi srdce

    viz: Při průchodu střídavého proudu s frekvencí 50 Hz se srdce snaží přizpůsobit frekvenci procházejícího proudu a začíná bít rychlostí 50 tepů za 1 sekundu. Ztrácí schopnost pracovat jako krevní pumpa a dochází pouze k jeho chvění (srdeční fibrilace). Hrozí zastavení srdeční činnosti.
    BOAR
    BOAR --- ---
    CUKI: "Sítová frekvence je ta nejnebezpečnější, protože může být synchronní se srdečním rytmem." Jako myslis 50hz vs 1-1,5 HZ v klidu ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    REDSNAKE: Tak ten kondík příště vybiješ o něco jiného než o sebe. S vybíjením kondenzátorů už praxi máš, jen použiješ neživej rezistor, no. :-)

    To jakou dostaneš šlupku není přímo závislé na nebezpečnosti. Důležité je jaký tebou prochází proud a jaký má charakter. Sítová frekvence je ta nejnebezpečnější, protože může být synchronní se srdečním rytmem.
    Velikost napětí je samo o sobě nebezpečná hlavně tím, že umožňuje větší přeskok. Laicky řečeno. Ale důležité je jaký to trafo dá proud nakrátko.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CUKI: Mas pravdu, asi jsem to napsal blbe. Furt to trafo musis ale nejprv vybrakovat z mikrovlnky.

    Popravde nejvetsi petelici co jsem kdy dostal byla od odpojeneho pc zdroje, kam se hrabe 220. Jo, byl jsem zvidave a ne prilis bystre dite.
    CUKI
    CUKI --- ---
    REDSNAKE: Kondenzátory? Bavíme se pouze o trafu, že?
    MLIKARNA: Jednoduché ty totiž nemusíš být ani u toho. Ty elektrody tam umístíš a teprve po té zapínáš obvod.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: A muze bejt nebezpecny i po odpojeni ze site, muzou tam zustat nabity kondenzatory
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MLIKARNA: Urcite nejsem nejlepsi clovek koho se na to ptat, jen pro info, trafo z mikrovlnky jede na 2100V, takze si staci nekde brnknout a….
    CUKI
    CUKI --- ---
    REDSNAKE: Tak abych použil analogii této skupiny. Pokud někdo řeže na stolní pile bez podavače a chráničů a dělá podobné kousky i z elektrikou, tak to nebezpečné asi bude. Pokud víš co děláš, nebo řekneš někomu kdo to ví, tak to nebezpečné není vůbec.

    Neplést si se hrou Vyděržaj pioněr! :-D

    I když koukám na odkazy a někde je na obrázku totéž tetování na ruce, tak jen doufám že si to předem jedinec alespoň proměřil. I když lidí je na světě moc, některá redukce pro lepší genofond asi neuškodí.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Trafo z mikrovlnky je dobrej zpusob jak se zmrzacit nebo zabit pokud nevim co delam a jen kopiruju nejakej navod z youtube. Jen my 2€
    CUKI
    CUKI --- ---
    DROP_TABLE_USER:
    JOSEF_K: aj mea culpa nevšiml jsem si že jde o jiní dávný příspěvek :-D

    Ideální stupeň kremace je takový, který ještě neodpadne Jinak ideálně co nehlouběji. Ty věci co se olejují se většinou neopalují nijak moc, jde jen o zvýraznění, ale pro exteriérovou úpravu to není vhodné.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CUKI: Ono to prave bylo cool pred tema peti lety, takze mi to sice umime, ale zakaznikum to aktivne necpu, protoze me osobne to prijde naprosto dementni a odporny :))
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    CUKI: Ta osudová chvíle, kdy se debata rozkolejní a zase spojí v nevhodnou chvíli, čehož výsledkem bude chudák DROP_TABLE_USER, který bude s trafem z mikrovlnky obíhat kolem plotu a dělat do něj obrazce... :D
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DROP_TABLE_USER:
    Není na tom nic těžkýho. Třeba tady: https://www.youtube.com/watch?v=EYy3iZkLl58
    A googli: "Shou-sugi-ban"
    A natírat to nutně nemusíš, ale když to pak natřeš tungovým olejem nebo aspoň fermeží, chybu neuděláš.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUDY: Hipster svět jde úplně mimo mě, já se těm cool věcem jen tiše směju, bez ohledu na to co je zrovna in :-)

    DROP_TABLE_USER: To si musíš vyzkoušet, ideální je to jet přes dvě trafa a potíralo se to roztokem jedné sody, ale s tím se dá asi hodně experimentovat. V každém případě tvrdé dřevo je na to lepší . Natřít hlavně z důvodu toho že je to křehký a měkký uhlík.
    DROP_TABLE_USER
    DROP_TABLE_USER --- ---
    CUKI: S tím opálením to je zajímavá myšlenka. Uměl bys poradit ideální stupeň kremace? :-) A je dobrý nápad to ještě poté něčím natírat, nebo je takové combo kontraproduktivni?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CUKI: to uz jsme lili pred peti lety kdyz to bylo cool :))..ted to max par garazniku dela na servirovaci prkenka..:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    WEWERKA: Já si s tím hrál jako kluk těsně po revoluci, když jsem přišli první MW. A pak jsem to zaléval do dentakrylu nebo jak se to jmenovalo. Ale dneska se to evidentně používá též:
    https://www.google.com/search?q=Lichtenberg+figures+furniture&tbm=isch&ved=2ahUKEwj-6cKa7PWBAxUekicCHeyQAv4Q2-cCegQIABAA&oq=Lichtenberg+figures+furniture&gs_lcp=CgNpbWcQAzoFCAAQgAQ6BAgAEB46BwgAEBgQgAQ6BggAEAUQHjoHCAAQExCABDoGCAAQHhATOggIABAFEB4QE1DkIli8aGDJamgAcAB4AIABW4gB1QqSAQIyMJgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=krIqZf7YMZ6knsEP7KGK8A8&bih=567&biw=1280&client=firefox-b-d

    Počkej až do toho Koudy začne lejt probarvené epoxidy. :-)

    ..na nočním stolku nebo co to je si to umím představit docela dobře.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    "Potrebuju zamaznout malou diru". Cuki: "Vytahnete tesla coil a vsechno spalte"
    ROFL
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    CUKI: nic proti, ale to je fakt neco co bych nikomu, nikdy nedoporucoval - i kdyby dotycnej chtel dobrovolne zemrit - je spousta jednodussich a min bolestivejch zpusobu jak se zabit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam