prosím vás mám z vašeho pohledu úplně blbej dotaz, ale nutně potřebuju poradit, dotaz myšlen vážně!
chci obrousit starý dětský piknikový stůl s lavičkami, taková miniverze těch klasických stolů z hřišť nebo lesů, surové dřevo, asi borovice. hlavním cílem je zbavit se hrubosti/třísek, aby si kluci neublížili, pokud se mi podaří obnovit světlé dřevo, popř. to v kombinaci z těmi černými místy oproti černočernému povrchu, bude to přijemný bonus.
mám pásovou brusku (Parkside), včera jsem ji držela v ruce poprvé v životě a po pár okamžicích mi vždycky v tom spoji praskne ten pás (zkoušela jsem 3x). tlačím na to moc? nebo tam ten pás není správně? nebo co dělám blbě? předchozí rodinný uživatel tento problém nikdy neměl a netuší. (když tlačím míň, bruska letí v dál jako namydlený blesk.)
jinak ten stolek se té hrubosti dá zbavit i ručně (na barvu borovice se ale nedostanu), ale ráda bych se s tím obecně naučila zacházet i do budoucna a ocenila bych radu. můj muž je na jakékoli řemeslné práce úplně levej, a tak se ptám tady. díky moc!