• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONITSUKATIGERBabské rady aneb rezavý nůž vyčistíte, když několikrát říznete do syrové cibule
    HONZAS
    HONZAS --- ---
    VODRHA:
    náhodou medem léčil už starý Imhotep ve Staré říši:-)...a skořice obsahuje mnoho antioxdnt...tak proč ne:-)
    LIBUSHKA
    LIBUSHKA --- ---
    NIKUSKA: no tady se totiz odhlasovaly ponozky v octu, tak to jako ok, octu je vzdycky dost, nebo aspon u nas :)) (my ho radi), ale slivovice? do ty bych proste ponozky nenamocila, to je barbarsky.. i kdyz do jelinka mozna jo :D u toho je to fuk
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    trochu mi to pripada jako lobby medoveho a skoricoveho prumyslu :D
    VODRHA
    VODRHA --- ---
    mozna to tady uz bylo, ale ted jsem nasel neco ve starych mailech.....

    Fakta o medu a skořici.

    Je zjištěno,že směs medu a skořice léčí většinu nemocí.Med se vyrábí ve většině zemí světa.Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék na všechny druhy

    nemocí.Med může být užíván bez jakýchkoliv vedlejších účinků na všechny druhy nemocí.Vědci zjistili,že ačkoliv je med sladký,jestliže se bere ve správných dávkách jako lék,nemůže ublížit ani diabetickým pacientům.Týdeník

    World News,vycházející v Kanadě,ve svém vydání datovaném 17 ledna uveřejnil následující seznam nemocí,které mohou být léčeny medem a skořicí jako výsledek studií západních vědců.

    Nemoci srdce:

    Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb místo džemu nebo marmelády

    a jezte pravidelně k snídani.Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem.Ti,kteří už infarkt prodělali a budou jíst toto denně,budou se držet míle daleko od dalšího infarktu.Pravidelné snídaně tohoto

    druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tep.V Americe a Kanadě,různé

    domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty,kteří jsou ve věku,kdy cévy

    a žíly ztrácejí svou pružnost a mohou se ucpávat.Med a skořice vracejí cévám a žilám jejich pružnost.

    Artritida:

    Artritičtí pacienti mohou denně,ráno a večer,jeden šálek horké vody s 2 lžičkami

    medu a 1malou lžičkou skořice.Berou – li to pravidelně může se vyléčit dokonce

    i chronická artritida.Dle výsledků průzkumu dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno,že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou

    skořice před snídaní,73 nemocných bylo úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní,kteří se nemohli pohybovat,začali chodit bez bolestí.

    Infekce močového měchýře:

    Rozpustit 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypít.Tím se odstraní infekce měchýře a močových cest.

    Bolesti zubů:

    Smíchejte 1 lžíci skořice a 5 lžic medu.Aplikujte 3x na bolavý zub a bolest přestane.

    Chloresterol:

    2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice smíchané s 2dcl horké vody,které podávali pacientům s vysokou hladinou cholesterolu dokázaly snížit hladinu

    cholesterolu o 10% do 2 hodin.Podává – li se 3x denně je vyléčen i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu.Dle informací zmíněného časopisu

    i samotný pravý med,je – li užíván denně,zabraňuje zvyšování cholesterolu.

    Nachlazení:

    Ti,kdo trpí na časté nachlazení,by měli užívat 3x denně 1 lžíci vlažného medu s ¼ lžičky skořice po dobu 3 dnů.Tím se vyléčí nachlazení,chronický kašel a pročistí průdušky.

    Potíže se žaludkem:

    Med se skořicí úspěšně léčí bolesti žaludku a chrání žaludek od vzniku žaludečních vředů.

    Plynatost:

    Dle studií prováděných v Indii a Japonsku med a skořice zabraňují tvoření nadbytečných plynů při trávení.

    Posílení imunitního systému:

    Každodenní užívání medu a skořice posiluje imunitní systém a chrání tělo před viry a bakteriemi a brání útokům virových infekcí.Vědci zjistili,že med obsahuje obrovské množství železa a vitaminů.Pravidelné užívání medu posiluje bílé krvinky v jejich boji s viry a bakteriemi.

    Těžký žaludek:

    1 lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje zvýšení kyselosti žaludku i u nejtěžších jídel.

    Chřipka:

    Vědci ve Španělsku zjistili,že med obsahuje přírodní látky,které zabíjejí kmeny chřipky a chrání před ní pacienty.

    Dlouhověkost:

    Čaj vyrobený z medu a skořice,je–li brán pravidelné,zabraňuje potížím dlouhého věku.Vezměte 4 lžíce medu,1 lžíci skořice a uvařte jako čaj spolu se 3 šálky vody a uvařte jako čaj.Pijte ¼ šálku 3x denně.To udržuje kůži čerstvou a hebkou až do vysokého věku.Délka života stále vzrůstá a i 100 letí lidé mohou být svěží,jako ve 20 letech.

    Pupínky:

    3 lžíce medu a 1 lžička skořice se smíchá v pastu.Ta se aplikuje na pupínky před spaním a ráno se smyje teplou vodou.Když to děláte denně pupínky do týdne zmizí i s kořeny.

    Kožní infekce:

    Aplikace medu a skořice na postižená místa léčí ekzemy i pásový opar a všechny typy kožních infekcí.

    Hubnutí:

    Každý den ráno,1/2 hodiny před snídaní na lačný žaludek a večer před spaním vypijte šálek medu se skořicí.Pravidelné užívaní sníží váhu i u mimořádně obézních osob.Pravidelné užívaní zabraňuje usazování tuku i při požívání mimořádně tučných jídel.

    Rakovina:

    Nedávné výzkumy prováděné v Japonsku a Austrálii prokázali,že i pokročilá rakovina kostí,žaludku a střev může být s úspěchem léčena.Pacienti trpící těmito druhy rakoviny by měli užívat lžíci medu a lžíci skořice měsíc 3x denně.

    Chronická únava:

    Nedávné studie ukazují,že cukr obsažený v medu nejvíce pomáhá při regeneraci tělesných sil.Pacienti-senioři užívající med a skořici v poměru 1 ku 1 jsou čilejší a ohebnější.Dr Milton,který tyto výzkumy prováděl říká,že 1 lžíce medu a malá

    lžička skořice smíchané s vodou a brané několikrát denně a hlavně kolem 3 hodiny odpoledne,kdy začíná klesat tělesná vitalita obnoví do týdne vitalitu těla.

    Zápach z úst:

    Lidé v Jižní Africe už odedávna první co ráno udělají jr to,že kloktají 1 lžíci medu a lžíci skořice smíchané s horkou vodou.Jejich dech tak zůstává čerstvý po celý den.

    Závěrem:

    Co říci závěrem?Myslím.že Vám to určitě neublíží a že je nejlepší to vyzkoušet.Co myslíte?Vzpomínáte,když jsme byli děti?Krajíc chleba pomazaný

    čerstvým máslem a posypaný skořicí patřil mezi oblíbené pochoutky.Asi na tom něco je!
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    LIBUSHKA: ja se tomu taky smala, ale diky tomu jsem mohla rano vstat a dojit do prace :)
    SVETLUSKA222:praveze ani ne, kdyz mas pres to jeste dalsi ponozky. a ta chvilka nandavani/sundavani se prezije. pro me rozhodne lepsi nez cuchat treba cesnek
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    SVETLUSKA222: děkuju :)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    LIBUSHKA: ty výpary musí bejt fajnový
    LIBUSHKA
    LIBUSHKA --- ---
    NIKUSKA: ponozky do slivovice? sodoma gomora :D
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    KKKAROLINKA: Mužisko ho zpracuje takto: na plátky nařeže ten zázvor, nacpe to do sklenic, potom to zaleje slivovicí(domácí), a přidá citron a med. Potom to leje do čaje a fakt to pomáhá. Drobet driják, ale určitě zabere.
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    par vyzkousenych ode me:

    na bolest v krku: mekky tvaroh rozetrit na satek, prilozit na krk, zabalit salou a na noc nechat

    na horecku: slivovicove ponozky - jedny ponozky namocit do slivovice, na ne dat suche ponozky a nechat pusobit 1h - celou noc. nutno nohy predtim poradne namazat mastnym kremem

    na opary: potirat slivovici

    na bolest zubu: rozkousat hrebicek

    na zaludek: pomalu upijet studenou colu

    na vosi stipnuti: okamzite prilozit horici cigaretu tak blizko stipnuti, jak jen to jde, zamezi to otoku

    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    KKKAROLINKA: Dáváme to do vyvařených sklenic od kde čeho, nahoru dáváme alkoholovou zátku a máme to ve studené místnosti - čtvrt roku určitě.
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    ALDEMIK: skvělej nápad!! Určitě vyzkoušim díky moc :) Jen ještě jakou asi trvanlivost ten sirup pak má?
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    dnes takova spis "tchanovska rada"...Pritel si koupil novy boty a na otazky jaky jsou rekl, ze jsou jeste trosku ouzky..Nacez tchan zaperlil " No, Vasiku, to musis vzit pytlik, dat do nej vodu a tu dat do ty boty a pak botu do mrazakau a jak se ten led bude rozpinat, tak ti to ty boty vytahne...no nekecam! Cetl jsem to v Katce"...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    KKKAROLINKA: My děláme zázvorový sirup, vedlejší produkt je kandovaný zázvor. Ze sirupu lze udělat výborná zázvorovka.

    Oloupeme zázvor a nakrájíme, dá se to do cukrové vody (litr vody kilo cukru) tak, aby to bylo v pohodě potopené, nechá se to přejít jednou varem, ale nevaří, udržuje se to na asi 80 stupních v podstatě čím dýl tím líp. Přidáváme do toho pomeranč, citron, hřebíček, skořici. Až nás to přestane byvit udržovat teplý, vyndáme zázvor, okapem a necháme vysušit v sušičce nebo na málo v troubě, obalíme v cukru a je to kandovaný zázvor. Se sirupem většinou děláme to, že si ho dáváme do čaje, podarujeme známé, nalejeme do vodky, čímž se vytvoří zázvorovka.
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    FKA82: super, díky moc :)
    FKA82
    FKA82 --- ---
    KKKAROLINKA: Do čaje, a když si přidám ještě ořechy, tak to jím i samotné:)
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    FKA82: do medu skvělej nápad!! A to pak používáš klasicky do čaje, nebo to má i jiné využití? Děkuju :)
    FKA82
    FKA82 --- ---
    KKKAROLINKA: Nakládám nastrouhaný do medu, nebo dělám zázvorovou pasti s chilli, česnekem a solí a používám do vaření.
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    Nemáte prosím nějakou radu jak nejlépe zpracovat zázvor když ho mám čerstvého asi 5kg? Jestli usušit, zamrazit, nebo jak? A také jak nejlépe se zázvorem léčit mimo nastrouhání do čaje, třeba nějaké sirupy alá cibule s cukrem co by mi z krku vyhnalo bacila? Díky :)
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    SPIKY01: zkusila bych jeste tenhle klubik..tam je hodne zrucnych lidi:-)
    [ Prodejni klubik vlastních handmade veci ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam