• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONITSUKATIGERBabské rady aneb rezavý nůž vyčistíte, když několikrát říznete do syrové cibule
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    1TERESKARASTY1: reklamace, vraceni penez, koupe nerezove (kdysi jsem uspel)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    1TERESKARASTY1: Byla umyta, vařila se v ní voda a je pořád cítit? Nedůvěřovala bych tomu plastu a letěla by do popelnice...
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    nejaka rada na odstraneni "plastove vune" z nove rychlovarne konvice?
    SARRI
    SARRI --- ---
    FINSON: dik, zkusim to nejak opertivne ;)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jo, s nádobou bude trochu problém, jestli je ten plech větší. Hydroxid mají v drogeriích, je to takový drobný bílý granulát v piksle a většinou se na tom píše, že je to na čištění odpadů (což taky je, ale funguje to na jakékoliv zažrané a usazené organické zbytky - je to zásaditá žíravina). Kovy ani plasty to nežere, ale teda akrylátovou vanou si teď na 100% jistý nejsem.
    Pracuje se s tím tak, že to nasypeš do nádoby s čištěným předmětem a zaliješ to vařící vodou. Necháš vyšumět, vychladnout, pak to vyleješ a pak už se to dá dál čistit drátěnkou.
    Ještě jednou upozorňuju, je to žíravina a při tom kontaktu s horkou vodou to pění, syčí a trochu prská, takže nad to nestrkej hlavu, nedýchej výpary (ale zase žádnou paniku, vzduch v místnosti si tím neotrávíš) a moc do toho nestrkej holé ruce. Pokud už to máš na sobě, tak oplachovat prudkým proudem ledové vody - při leptání to uvolňuje teplo.
    SARRI
    SARRI --- ---
    FINSON: nezkousela .. jak se to aplikuje? ja mam totiz nejvetsi problem s tim, ze to nemam do ceho namocit tak aby to cele bylo ponorene .. nejvetsi co doma mam je akrylatova vana, do ktere se s chemii bojim ..
    FINSON
    FINSON --- ---
    SARRI: Zkoušelas i přímo hydroxid sodný? Následné drhnutí po takové koupeli jde výrazně lépe. Jo a doporučuju gumové rukavice.
    SARRI
    SARRI --- ---
    ahoj, nekdo nejakou radu jak vycistit smaltovany plech na peceni ?? plech je pomerne pekny jen proste na okrajich ma cernotu, ktere bych se rada zbavila
    uz jsem zkousela chemii k tomu urcenou i hrubou silu v kombinaci s dratenkou a piskem, ale nemam na to nervy ani silu ..
    KBERRY
    KBERRY --- ---
    KOTENCE: nevim možná to nebude fungovat, ale když se dá načichlá mikina zbavit smradu tim ze se dá na topící topení tak proč by to nešlo s papírovou rolí...
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    SANTAL: ten tam do po neni, takze jsem se uchylila k opthalmo-septonexu :P
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    1TERESKARASTY1: návštěvu lékaře.
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    jee, tak jsem tady zas :P nejaka rada co na zanet oka? mam dojem, ze od vanoc do ted jsem uz stihla mit skoro vsechny "nevinne" neduhy, jako horecky, ryma, kasel, prisla jsem o hlas a ted jeste to oko :/

    tak abych jen nezadala rady, tak taky nejakou dam :P na kasel a chrapot pomaha nakrajet oloupanou cibuli, dat na ni cukr nebo med, nechat "vyplakat" a 2-3x denne lzicku te stavy.
    Taktez pomaha zalit horkou vodou salvej, nechat pod talirkem ci poklickou tak 20 minut a kloktat, pripadne pit :)


    Diky za pripadny rady a hodne zdravi vsem ;)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BETTTKA: U lednic se pro pohlcení zápachu běžně používá mletá káva na talířku a dle mých zkušeností to opravdu funguje. Otázkou spíše zůstává, kolik bys té kávy musela použít na místnost, aby to mělo nějaký efekt..

    Jo, a k nastudování doporučuji rovněž následující články:

    Vyžeňte zápach cigaret z oblečení i nábytku - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/vyzente-zapach-cigaret-z-obleceni-i-nabytku/

    10 tipů, jak odstranit cigaretový zápach: v autě i doma | Teta Dita
    http://www.tetadita.cz/2012/09/10-tipu-jak-odstranit-cigaretovy-zapach-v-aute-i-doma/
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    1TERESKARASTY1: Na ucpané dutiny nejvíc zabírají tzv. URBANOVY KOUPELE - ve zkratce: ponořit ruce až nad(!) lokty do horké vody, tak horké jak nejvíc sneseš, asi na 10 minut, může se přidat eukalyptus nebo máta - zároveň na inhalaci a to je celý - funguje to zázračně :-)
    BETTTKA
    BETTTKA --- ---
    Díky za rady, bohužel cokoliv s úpravami bytu mi moc platné není. Byt mám pronajatý, jsem student, takže tu nebudu bydlet víc než rok nebo dva a platit to majiteli z vlastního nehodlám. Spíš než o "převonění" mi jde o věci, které zápach pohlcují.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    BETTTKA: Zdi: oškrábat a nově vymalovat.
    Okna: omýt octem, záclony vyprat nebo vyhodit
    Koberec: posypat jedlou sodou, nechat cca 3 hodiny a pořádně vysát. Dát taky do misky a nechat absorbovat pach z místnosti
    Nábytek - jsi zdědila taky? Taky mohl natáhnout smrad...

    Bylinky a osvěžovače ti nepomůžou, jen dodají další "přebíjení" a když přijdeš zvenčí tak tam bude smrad - a když tam budeš dýl a nebudeš to už cítit (nos si zvykne) tak chytneš bolest hlavy...

    Smrad (vůně) jsou chemické látky, ty se jich prostě musíš zbavit!
    FINSON
    FINSON --- ---
    KLAIR: A modlit se - aby to spíš nebylo na otlučení omítek a nahození nových.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    BETTTKA: vymalovat
    BETTTKA
    BETTTKA --- ---
    Milé a milí, prosím o radu. Nastěhovala jsem se do nového bytu, ve kterém předchozí nájemníci kouřili a zápach z cigaret následně přebíjeli vonnými tyčinkami. Ve výsledku se tu nedá vůbec dýchat. Co byste mi doporučili pro odstranění zápachu? Spíš nějaké chemické osvěžovače vzduchu nebo bylinky? Děkuji za pomoc. :-)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    1TERESKARASTY1: aha, no, tak uvidíme, co se stane, protože já to používám dost často
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam