BORGDOG: Nevím, tomuhle nerozumím. Chápu, že to člověka žere a těší se na pokračování, na druhou stranu, je přece v zájmu všech, abych nevznikl nedodělek, ale dílo s konzistentní úrovní. A zrovna od Písní ledu a ohně člověk nemůže čekat, že to bude odsejpat co rok, to kniha :) Horší ovšem je, když se dobu na novinku čeká (navíc když třeba předchozí titul byl přijat dost rozporuplně), autor čtenáře hned v úvodu nasere sdělením, že knihu napsal za měsíc a to už před 4 lety (je na každém, jestli tomu bude věřit nebo ne :)) a kniha samotná je pak i po té odmlce spíš průměrná, rozhodně ne nic, co by ukazovalo, že to zrání něco navíc přineslo. Ano, mluvím o Kulhánkovi :) Nebo podobně: nebyl problém čekat na sepsání Narrenturm (třeba já jsem díly kupoval jak vycházely, ale odkládal jsem je stranou a číst jsem zača, až když byla trilogie celá), ale ta prodleva mezi polským vydáním a českým překladem, to byl masakr :)
Takže optimální startegie je očividně vytvořit si více postav a čtenářům v relativně pravidelných cyklech servíruje tu příběh Loty, tu Tiny, tu Moire :))) A všichni jsou spokojeni, čtenářstvo chroustá a nekibicuje :)