ZOIDBERG: Povídky o zaklínačích? Tj. Zaklínačka Lota? To ale myslím ještě je k dostání úplně v pohodě. Dotisk Psí zimy bych ovšem uvítal, jak už tu nenápadně padlo :)
Jinak samozřejmě nevím, jaké jsou prodeje Her na bolest, ale zase si nemyslím, že by byla obálka až tak vlivná, ačkoliv sám se podle nich řídím dost. I když mi přijde, že je to koncepce a la laciná senzace, zas musím říct, že v reálu se mi obálka her líbí víc než když jsem ji viděl v malém rozlišení na netu, to jsem fakt kroutil hlavou. A rozhodně jsou horší. Spíš si myslím, že kniha platí daň za to, že většinový čtenář už dneska čeká od Alraune fantasy a tyhle příběhy zas tak její typické fantasy příběhy nejsou - ačkoliv, jak už jsi říkal, autorství se prostě nezapře. A pak asi leckoho asi odradí ta anotace. Aspoň co jsem kdy četl recenze, tak byly ve většině dost rozpačitý a nějak nedokázaly téma a jeho specifikum pobrat. Snad až na jednu. Vybavuju si třeba poměrně rozhorčené reakce na Bránu Caer Morhen :) Takže já si zas nemyslím, že by Hry na bolest byly knihou pro každého, tady je to asi od začátku a vědomě pro hodně specifickou skupinu čtenářů a tenhle okruh si podle mě cestu ke knize najde, obálka neobálka, anotace neanotace, recenze nerecenze.
Dotaz na Alraune stran Brány Caer Morhen: Četl ji někdy Sapkowski? Nemáš nějakou odezvu? Docela by mě to potměšile zajímalo. Tohle byl vlastně úplně první text co jsem o Tebe četl, prvotní reakce byla taková... no... docela to mnou otřáslo. Za čas jsem ji četl znova, to už mi docvaklo, že nikde není řeč o tom, že by hrdinou byl Geralt (což by jistě byla svatokrádež :) a podle mě tohle nedocvaklo většině těch pohoršených debatérů na netu) a musím říct, že jsem se královsky bavil. Jak samou povídkou, tak ovšem taky tím jaké haló vyvovala :)