• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    LANC: To zcela jistě :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: V tomhle jsem udělala opravdu maximum, dokonce jsem si vyřvala i Euromedii, ale jak je vidět, tak moc se zas nezměnilo.
    LANC
    LANC --- ---
    ALRAUNE: A třeba by se v těch povídkách daly zohlednit ty výsledky anket tady :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    S Tritonem je to trochu smutné, ale když to Stasovi nevadí, tak co. Neprodá on, o to více prodá jiný dalšího vydání.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Já vím, kde pracuješ :) Po pravdě, tohle Stasovi nevadilo nikdy. To je klasický průběh... knihy je pořád prodáno 800 ks a zničeho nic se kniha dotiskuje, protože nikde není.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Mimochodem, přivedli jste mě na myšlenku udělat takovou "dárkovou" knihu, kde představím v erotickkých povídkách většinu z mých obvyklých hrdinů. Vzhledem k tomu, že se plánuje povídková sbírka o Moire a Desmondovi a taky o Tině, mohla bych si dvě povídky střihnout už teď jako bonusy a pak je tam použít.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Shodou okolností pracuji u jedné větší distribuce, takže vím, že fakt není. Docela se divím, že Stasovi nevadí, že mu utíkají prachy.
    LANC
    LANC --- ---
    ALRAUNE: Na druhou stranu, nemůžu říct, že by mě to překvapilo až tolik :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    LANC: No, v Kosmasu není, v takových těch malých eshopech není skladem, což znamená, že ji taky možná nemají.
    LANC
    LANC --- ---
    ZOIDBERG: Nojo, máš recht. Já jen vycházel z toho, že Lotu ještě vidím snad všude. Samozřejmě smysl dotisků a dalších vydání jsem nechtěl zpochybňovat, jen mě překvapilo, že už by Lota taky nebyla.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Nechtěl to už tenkrát, a to ještě vydával Tinu a Lotu.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    No jo, u Stasa by to fakt neprošlo :-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Nakladatel už Lotu nemá? To to Staso vystřílel docela rychle, ale u něj je problém, že to může ležet u Falouta ve skladu. Pokud by to opravdu nebylo, dotiskne to taky Brokilon.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZOIDBERG: Povídky o zaklínačích vyšly minulej rok a obálka je dost hezká, ne? Co máš proti Lotě? :) Psí zima se dotiskovat bude...

    Ještě k obálce Her na bolest... Ilustraci dělal Karel, můj partner, takže genezi znám od začátku, první koncepce byla jiná, ale Petřík chtěl nahatou babu :) Ona už je to taky nějaká chvíle, co to vyšlo a tenkrát jsem hlavně já byla v jiné situaci. Mmch, Triton by erotické povídky opravdu nevydal.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nakladatel už Lotu nemá, velké distribuce též ne, a to je podstatné. Teď se to ještě doprodávají zbytky, co mají knihkupci. Takže další vydání už bude pomalu na pořadu dne. Podívej na knihy o Tině, sotva se doprodaly, už je tu nové vydání (u jiného nakladatele), které se samozřejmě neprodává tak dobře, jako by to byla novinka, ale věřím, že po troše to půjde stále na odbyt.
    LANC
    LANC --- ---
    ZOIDBERG: Povídky o zaklínačích? Tj. Zaklínačka Lota? To ale myslím ještě je k dostání úplně v pohodě. Dotisk Psí zimy bych ovšem uvítal, jak už tu nenápadně padlo :)
    Jinak samozřejmě nevím, jaké jsou prodeje Her na bolest, ale zase si nemyslím, že by byla obálka až tak vlivná, ačkoliv sám se podle nich řídím dost. I když mi přijde, že je to koncepce a la laciná senzace, zas musím říct, že v reálu se mi obálka her líbí víc než když jsem ji viděl v malém rozlišení na netu, to jsem fakt kroutil hlavou. A rozhodně jsou horší. Spíš si myslím, že kniha platí daň za to, že většinový čtenář už dneska čeká od Alraune fantasy a tyhle příběhy zas tak její typické fantasy příběhy nejsou - ačkoliv, jak už jsi říkal, autorství se prostě nezapře. A pak asi leckoho asi odradí ta anotace. Aspoň co jsem kdy četl recenze, tak byly ve většině dost rozpačitý a nějak nedokázaly téma a jeho specifikum pobrat. Snad až na jednu. Vybavuju si třeba poměrně rozhorčené reakce na Bránu Caer Morhen :) Takže já si zas nemyslím, že by Hry na bolest byly knihou pro každého, tady je to asi od začátku a vědomě pro hodně specifickou skupinu čtenářů a tenhle okruh si podle mě cestu ke knize najde, obálka neobálka, anotace neanotace, recenze nerecenze.

    Dotaz na Alraune stran Brány Caer Morhen: Četl ji někdy Sapkowski? Nemáš nějakou odezvu? Docela by mě to potměšile zajímalo. Tohle byl vlastně úplně první text co jsem o Tebe četl, prvotní reakce byla taková... no... docela to mnou otřáslo. Za čas jsem ji četl znova, to už mi docvaklo, že nikde není řeč o tom, že by hrdinou byl Geralt (což by jistě byla svatokrádež :) a podle mě tohle nedocvaklo většině těch pohoršených debatérů na netu) a musím říct, že jsem se královsky bavil. Jak samou povídkou, tak ovšem taky tím jaké haló vyvovala :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Ach jo, už by jsi mohla vědět, že Netopejr má vkus, no, jako Netopejr... Nejen že je je nekompatibilní s většinou populace, ale i s většinou scifistů. Tahle se to moc neprodává, zatímco to, co ti vyšlo u Marchlíka a Tritonu, je rozebrané. Když už jsem u těch rozebraných věcí, nové vydání povídek o zaklínačích by nebylo špatné. Přidáš povídku dvě, nová hezčí obálka, a prodává se to jak teplý housky. To bych si koupil i já, čtečka e-booků by si alespoň oddechla.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ALRAUNE: tak tak, některý věci je lepší nechat spát :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BORGDOG: nechci Petře mazat med kolem huby, ale ona pořád ještě má něakou sebereflexi. :-)))
    LANC
    LANC --- ---
    Ad Hry na bolest: opravuju předchozí, Valentýnské má taky grády. A jak se nu ohnedá narazilo na tu (ne)podobnost s Kulhánkem, teď už si umím představit nějakou autorskou spolupráci. Nevím proč, ale myslím, že popisovaná epizoda by se např. v Nočním klubu neztratila :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam