• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    Serie Zaklínačka Lota, Tina Salo, Písně čarodějky a všechno, co jste chtěli vědět a báli jste se zeptat.
    rozbalit záhlaví
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    FERRYH: je to tu spis OT a v eknihach to rozjizdet nechci, uz proto, ze je to jen maly dotaz, ale jak je tomu s Kulhankem? Kdyz uz naky dva tydny potom, co vesel na pulty, uz se nekdo prsil,jak si to hezky stahl..... ten nema hajeni?
    Nebo to je prace nekoho mimo etickou partou ebookaru?
    Esli jo, tak o tom to je, to co pise Alraune a Tanais, protoze neverim (respektive NEVIM,proto se ptam), ze piratsky eknihy jsou v cesku jen z pramenu te ctnostne party, co drzi hajeni.

    Takze chapu jejich strach, ale libi se mi, ze Pilch chce delat eknihy dualne s tistenou. Uvidime, jak to dopadne - ja si totiz rikam, ze esli funguje naky hajeni, tak vyjet s eknihou ke koupi hned s tistenou bude vic prodejny, nez s ni vyjet ve chvili, ci po dobe ukonceni hajeni. Ale mozna se mylim.

    Jo a ja sem Moiru este necetla!!:-) Ale klidme spoiluj, ja budu cekat ten pulrok,az bude ekniha k propdeji:-)
    (tak na tri roky, nez si usetrim na knihovnu od stropu po zem mam tisteny knihy zakazany:-)) )
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    FERRYH: Já nepíšu, že tam je, jen že asi už existuje. :)
    A vliv na fanoušky... na ortodoxní možná, ale na běžného čtenáře nemáme vliv vůbec žádný. Navíc mladí ani nemůžou dohlédnout celý průser, klidně si knížku stáhnou a pak budou psát, jak jsou jejich oblíbení autoři nejlepší na světě :) Leda nějaká osvětová kampaň, ale upřímně, na mě by to neplatilo :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ALRAUNE: Hon na lisku na ebookforu pokud vim neni..
    ebookar jen ohlasil, ze se pripravuje:
    Neomillnerová, Petra - Písně čarodějky 2 - Hon na lišku [5/2012]

    to v zavorce znamena kdy to pusti po hajeni ven...
    tyhle ohlasky se u ebookaru delaj proto, aby to zbytecne nedelal jeste nekdo dalsi...
    a take to docela slusne funguje jako preventivni opatreni na dodrzovani hajeni...

    ono delat skenovani a pak OCR a pak korektury ebooku, kdyz uz vis, ze nekdo to ma hotove nebo na tom uz dela - to odradi, i kdyz by treba ten druhej ebookar ani nechtel dodrzet hajeni (ebook-anarchista a wareznik :o)... tak ta zbytecna prace navic a ohlaska, ze se to uz dela od ebookare kerej dodrzuje hajeni, je solidni bezpecnostni a psychologicke protiopatreni na pripadne anarchisty ebookare ;O)
    uplne stejne pak funguje oznameni hajeni u publikace na xTrance... a take slusne funguje kdyz to i v ramci hajeni uz je vystaven na digibooks.sk hotove... tam se stahovat da jen: korektory-asistenti, slepi a slabozraci... ven se to vetsinou pak nedostane drive nez tomu skonci hajeni ...o tom rozhoduje ten kdo to delal ... ale zas je uz videt, ze ebook je hotovej a kvalitne jak jen to jde (na digibooks.sk byvaj ve slusne kvalite veskere nove udelane veci (stare archivni veci uz ale pak ne... proste vyvojove vady evoluce digitalizace).. pak se logicky nikomu nechce to delat znova, spoleha se na to ze se to casem objevi i free mimo...

    to jen na objasneni jak to cele pekne funguje a nekde uz mam to hajeni docela slusne promyslene nuance v systemu jak to prosadit.. :))

    tohle ale samo plati o OCR z papiru; sice toho stale je 99% veskere produkce ebooku...ale asi se to casem zacne obracet a zvetsovat se take pak procento uniku z konverzi prodavanych ebooku.. preci jen udelat ebook OCR z papiru a udelat ho konverzi z prodavaneho treba i chraneneho drm to uz je o mnoho snadnejsi a troufne si na to i laik a nemusi bejt ebookar z komunity.. tam pak to zacne trosku divocet... tyhle divoci ebookari co jen konvertuji ebooky a nedelaj je z papiru se musej vychovat.. a to zas musite udela vy profici z nakladatelstvi a autori... jsou to vasi fanove a ctenari... takze urcitej vliv na ne mate... ebookarska komunita ma na tyhle divocaky vliv jen zcela nepatrny.. nepohybuji se mezi nama... :O((
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ZUZKAOU: Aspoň nás bude víc takových... :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SCHRAMM: mno, po dnešní návštěvě si myslím, že bude s Desmondem soucítit víc, než by chtěl...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ROBERT_PILCH: Tak uvidíme :)
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    ALRAUNE: Už se snažím e-booky nabízet hned při vydání tištěné verze a do budoucna na tom budu pracovat.
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    ZUZKAOU: Nechápu proč... U Honu na lišku :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALRAUNE: no ... ač otec dvou vlastních a dvou osvojených, myslím že se bude červenat...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZUZKAOU: Jak to kazí švagra? :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ALRAUNE:
    ALRAUNE:
    tak nějak... to vidím já.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nunto naznata, že kdyby byl ebook ke koupi, tak si ho pořídím a nebudu kazit švagra, prozatím zvyklého na epickou fantasy, protože tedy fantasy si moc nekupuju, aby stálo v knihovně.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Nenabídnou hned, protože potřebují zpátky peníze za zálohu a tisk, a na shopech s ebooky je obrat pár desítek kusů. Pokud by to prosáklo mnoha kanály, piráti už by to nezastavili, a já prostě chápu, že když člověk nemá prachy, tak si knížku stáhne zadarmo a nekoupí. Jenže já taky nemám prachy... :(
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MOUNTBATTEN: Ani Brokilon nenabízí knihy hned a Epocha k tomu má imno přístup ještě rezervovanější a při tom, co se teď čeká, není divu. Doba experimentům s prodejme zrovna nepřeje. Jinak... ebook z Honu už je hotový, viděla jsem to na ebookforu.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    TANAIS: jasne, kazdej ebook je kradenej:-)))
    Mne tydle nazory serou (o level niz, nez nazory "elektronicke knihy, to je jak 451 st.Fahrenheita"). Pak je jasny, prc autori/nakladatele/vydavatele videj v eboocich zlo a "driv nez za pul roku to nebude". Coz mne stve hodne, nechci tu zavadet flame patrici spise do klubu o eknihach, ale mne to prijde jak pikacovina, takhle bude porad trh s eknihama hodne minoritni a este s tim pitomym ocaskem, ze je to neco nebezpecnyho:-/

    A kdyz znovuvydani Tiny je zaroven i plne koupitelne jako ekniha, tak sem doufala, ze Petra/jeji vydavatele patri mezi ty obdarene a knihu (Hon na lisko ted konkretne) tedy dualne v ebooku nabidnou. Skoda, ze tomu tak neni.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZUZKAOU: Ještě si zahraje :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALRAUNE: to jsem ráda Viero je můj oblíbenec.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ZUZKAOU: Viero se do děje nepochybně vrátí :) Jeho vztah s Moire není něco, co úplně zhatí jedna pitomost,layelští to však nahlížejí jinou optikou. Teď si trochu zaspoileruju, nebo možná trochu zahypuju já... Třetí díl by měl být právě o střetu pragmatického pohledu layelánců s postojem Moire, která na rozdíl od Alke přece jen ještě někde nějaké vazby má.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FERRYH: kéž by to tak bylo :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Z nějakého důvodu mi nefungují html tagy, co by zakryly spoilery, takže následující text nějaké obsahuje...

    Hon na lišku jsem přečetla a líbil se.

    Na rozdíl od SCHRAMM: vážně nepostrádám Velkého Temného (Světlého?) Nepřítele. Vlastně jeho absenci oceňuju. Čím méně klasických klišé/vzorců, tím líp.

    Ale nutno naznat, že bych se možná obešla i bez pasáží schůzek těch špatnejch. Teda těch, co je Moire prudí nejvíc. Zatímco v prvním díle vlastně byl hlavní padouch a nebylo třeba, aby měl pasáže, tak tady jsou protivníci jen tak načrtnutí a nemyslím si, že to bez jejich kapitol nešlo, nebyl tam mezi nima nikdo, kdo by mě zajímal, kvůli komu bych ty části chtěla číst.
    Když to zkusím přirovnat třeba k G.R.R. Martinovi, tak jeho odlišní vypravěči povětšinou kromě posunu děje také převrátí možnou interpretaci již přečteného. Plus tedy jsou to plnohodnotné postavy, ne jen protivníci, co na závěr špatně skončí.

    A úhlavní nepřítel by možná kohosi zachránil od potupného osudu stát se zrádcem na posledních pár stránkách a kvůli jedné pitomé konspirační schůzce.
    Tento obrat jsem nějak úplně nepochopila, tedy kromě případné demonstrace teze - i nejbližší se mohou obrátit proti tobě - což doufám nebyl záměr. Spíš doufám, že bylo potřeba dostat ho do Layelánských sklepů a v příštím díle ho patřičně ztýrat a poslat zpět do děje.

    Docela mi přišlo, že Moire se začíná velmi podobat Alke - což není vůbec špatné. Maximálně mi vyhovujhe postavit příběh na tom, že skoro happy endy na konci prvního dílu vedou do toho, že všechno je v háji a líp už bylo a že hrdinné války jsou nesmysl a kouska vděčnosti se jeden prostě nedočká.

    Obecně se Hon na lišku čte dobře, byť ho jde zavřít a jít se věnovat něčemu dalšímu. Rozhodně si chci přečíst třetí díl.

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    no ja jen upravuju zazite predsudky.. :))
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    FERRYH: Klíííd, on se každej v pirátské etice hned nevyzná :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam