• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALRAUNEPetra Neomillnerová, zaklínači a jiná verbež
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ALRAUNE: to neni pravda jomsborg byla pevnost na ostrove uprostred more, kozaci meli taky pevnost na ostrove v rece na ukrajine, kde zadny vsi nebyly. Vicemene vsechny bojovy bratrstva se usazovala nekde na tezce dostupnym miste, mimo dosah jakykoliv civilizace....pac tezko by mohli vybirat obili nebo jidlo ve vesnici, patrici nekomu jinymu
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Proto jsem taky tuto koncepci zavrhla :), i když fanynky yaoi by to určitě pobavilo.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TALPENNY: Já nemyslela chlad... spíš pár chlapů, zavřených měsíce v dost nezábavném prostředí.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CYBERKOTLIK: Jasně, že neměli... zpravidla taky neměli základnu v pustině. KLáštery byly obklopené vesnicemi. Ani armády netábořily v pustině, logicky.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    ALRAUNE: Na zimu bych to nesváděl stačí se podívat na starověký Řeky a jiný,u třpytivého moře a v písku to taky jelo v plnejch ne že ne:)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ALRAUNE: takovejch mist bylo v historii spousta (jomsvikings, templari, donsky kozaci apod) a problemy se zasobovanim nemeli, koneckoncu, logistiku musi resit i kazda pravidelna armada.
    ALRAUNE: kdyz se podivas na templare a podobny rytirsky rady, tak tam umrtnost deti vysoka neni, protoze jim dkazali opatrit jidlo, disciplinu, izolaci od nemocnejch, neprojizdeli se jim pres barak cizi armady apod.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TALPENNY: Já bych to nepitvala... ona už ty zimy by zapříčinily vznik vřelých přátelství.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TALPENNY: No, primární je, kdy by se tam ty děti vyskytovaly. Každopádně by tam bylo spousta práce se zásobováním, vařením, atd. A pokud by to bylo někde daleko od vesnic, tak by zaklínači buď museli tvrdě makat v prozaických činnostech a nebo tam mít fůru personálu. Kláštery měly oboje.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    ALRAUNE: Těžko říct jak (by) to vypadalo někde ve výcvikáči Templářů(zaklínačů),braný normálně Kaer Morhen-matka-by se postarala s přístupem ke znalostem přírodní medicíny a "magie" by těžko adepty nechali chcípat na špínu a neštovice už kvůli energii a penězům vynaloženejm na jejich dopravu,potravu výcvik apod.U fraternit ve zcela nedobrovolným celibátu by za těchhle podmínek kromě zranění a úmrtí při výcviku akutně hrozil zejména trénink svalů ne primárně určených k boji s nestvůrami že,jako žvýkacích a tak :)))
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TALPENNY: JInak, já vím, proč umírali malí sapkovi zaklínači, ale i kdybychom to brali reálně, byla by úmrtnost dětí velká. Nemoci, úrazy... a po pravdě, jako matka malého dítěte ti garantuju, že kdyby se pár chlapů mělo starat o hordu děcek předškolního a školního věku, udělají jim zkoušku travin asi tak po týdnu a postaraj se, aby byla sakra přísná. :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TALPENNY: Dyre znásilnil jen jednoho jejího milence :) Z hlediska severské historie mi to přišlo ok :)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    ALRAUNE: Vysoká úmrtnost byla daná především "zkouškou travin" ale kk,A.S. k "tomu svýmu" sex/violence až tak nutně nepotřebuje což je mj. to co vás dva jako autory zásadně odlišuje, pro mě byla Lota příjemné osvěžení což se o Twilightu vzor Studio 54 aka Tina Salo moc říct nedalo ten Dyre znásilnující její milence je jak nějakej Patyzon na ketaminu:)

    BORGDOG: Nene druidi mají rádi stromečky a nic nefetují:(
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ALRAUNE: Druidi můžou fetovat houbičky už od pěti... a někteří to holt nerozdýchají. :-)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TALPENNY: Překážkovou dráhu tam nejspíš neměli, ale úmrtnost mohla být docela slušná, ona v těch dobách bylo dětská úmrtnost obecně vysoká a když si představíš, že se člověk stará o děti, které nejsou jeho... ale myslela jsem to spíš z hlediska koncepce... Caer Morhen něčím připomíná klášter, zato opolská Lotina škola fakt klášter nepřipomíná ničím :)
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    TALPENNY: třeba to byla škola pro "bojové druidy" ;-)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    ALRAUNE: Můžu se zeptat jak vypadá taková druidská škola?Někdo mě eventuelně opravte ale boj s mečem,překážková dráha a značná úmrtnost učedníků tam tipuju asi zrovna nebyly :) :) :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    V naší knihovně teď totiž v rámci experimentu zařídili oddělení pro mládež. Je tam hudba, sci-fi a komiksy. A tenhle computerový gadget... Sci-fi je reprezentováno hlavně populárními upířímu ságami, takže tam maj i Tinu. Brokilon je tam vůbec hojně zastoupen.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    DWAY: zkkousela sem este skoky na lyzich. To by ti mozna prislo verohodnejdi, protoze sem DYCKY z ty wii podlozky sletela:-))))))
    DWAY
    DWAY --- ---
    MOUNTBATTEN: no lyzovani si zrovna nedovedu predstavit, chybel by mi tam ten pocit rychlosti a vitr do tvare...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    A ja zas chodila lyzovat:-))
    (v ramci fyzioterapie. Nebyl to Kinnect teda, ale wii. Vyhodny je, ze sem nemusela mit oteplovaky a kulicha:-))) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam