• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMKETTOMMalazská Kniha padlých

    Teď, když už popel vychladl, otevíráme starou knihu. Na stránkách ztuhlých špínou je zapsán příběh Padlých, příběh vyčerpané říše, slova, jež nezahřejí. Oheň uhasl, jeho záře i jiskry života jsou jen vzpomínkami.

    ***UŽITEČNÉ ODKAZY***
    MalazPedie, Malazan Wiki, Malazan Empire, Malazan Reread of the Fallen, Life as a Human - Steven Erikson, Ceska stranka o malazu, Fantasy mapy, Malazska Rise

    ***ČEKÁME NA***

    spoiler zapište takto: <table><tr><td bgcolor="#000000"><font color="#ffffff" size="2"><b>spoiler:</b> ( #ceho_se_spoiler_tyka# ) </font> <font size="2" color="#000000"> #zde_vlozte_spoiler# </font></td></tr></table>
    rozbalit záhlaví
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ULRIK: To byla citace, ale nevím, zda přesná, střelil jsem od boku. :-)
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    BORGDOG: To je citace nebo dotaz?:) Každopádně hodně dobrej prvek, se skvělým podtextem ve finiši knížky :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Ovšem ta jaghustka banda a její smysl pro humor se mi líbila - nevzpomíná si někdo, jaká je tohle válka? :-D
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    SID311: Když ostatní darujistanský o něčem jsou (a děje TtH je nejlepší Malaz:))...tady je ten děj natolik rozplizlej do tolika linií, že se nikde vlastně nic nestihne dít... Jo, posledních 150 stran je fajn, ale... to mi nestačí...
    Plus se ty postavy najednou chovaj často jak idioti...


    BORGDOG: Dodal bych "krátské ocasy", které v občanské válce prakticky vyhladili Che´Malle :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ROMI: K´Chain Nah´ruk. Ti samí, se kterými se válčilo na konci.
    ROMI
    ROMI --- ---
    nestiham hledat, pac si uz nepamatuju, jak se jmenujou, ale ti tvorove, co pronasledovali Kalyth a K'chain malle a zastavilo je tech 14 jaghutu, to bylo co zase? ty si nejak nepamatuju
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    S uvážením pochybností o českém vydávání Esselmonta (Noc nožů je údajně po stránce prodejnosti propadák) tohle nejsou dobré zprávy. :-(
    SID311
    SID311 --- ---
    ULRIK: Já osobně jsem k tomu poněkud vlídnější. Je to určitě horší než Return of the Crimson Guard a Stonewielder, ale vyloženě špatné bych to neviděl.

    Darujhistanská linie je taková ale části se Segulehybyly většinou pěkné.

    Je pravda, že se tam často nic moc neděje, ale tak už to s darujhistanskými příběhy bývá (ano, mám tím na mysli Toll the Hounds, který byl taky roztahaný a nic moc se tam nedělo).
    IDLE
    IDLE --- ---
    ULRIK: Nestraš. :(
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Tak Orb, Sceptre, Trhone je asi nejhorší věc, co jsem v malazu četl. ICE naprosto nezvládá, je to nudný, rozvleklý, nezajímavý, nic se tam neděje... Vysloveně se teď do čtení nutím a když mi někdo dá summary týhle knížky, rád ji vynechám. Pokus o to, aby se vyrovnal TtH mu těžce, těžce nevyšel.
    IDLE
    IDLE --- ---
    ROMI: Já tohle využívala teďka když jsem četla desítku, protože teď mám čtečku na které se dobře označuje a poznámkuje a podobně. Takže když mě něco zaujme nebo mi vrtá hlavou, tak si kousek textu označím, případně připíšu pár slov (typická ukázka zní zhruba takto: "kde to je? co tam dělá?") a to mě ani moc nevyruší od čtení.

    Druhý, logicky následující krok je pak ty poznámky po dočtení projít znovu a vyhodnotit, to jsem popravdě řečeno ještě neudělala. :) Ale chystám se na to.

    Každopádně když při čtení na něco narazíš, a vzpomeneš si na to i u netu, tak to tu nadhoď, aspoň si trošku procvičím paměť.
    ROMI
    ROMI --- ---
    BORGDOG: nejlepsi to pak bude dat na jeden zatah cely, pac po roc si proste nektery postavy uz nepamatuju :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    IDLE: no ja ted nemam pravidelnej pristup k netu a musel bych si to psat hned pri cteni, je tam par veci, ktery by clovek potreboval probrat, ale kdyz to zactu tak to zapomenu :) ale je pravda, ze o par vecech bych si vzdycky precetl, jestli jsem to dobre pochopil no :) ted jsem nekde na 280 strane prachu snu, tak az na neco narazim zase, tak vam to sem hodim :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    No, aspoň já se v Prachu snů orientuju výrazně líp, než v Dani pro ohaře.
    IDLE
    IDLE --- ---
    ROMI: No, něco takového by se mi asi taky hodilo, i na jiné díly. Konkrétní věci můžeme zkusit prodiskutovat, ale je fakt, že nějaké sepsané vodítko to člověku usnadní.
    ROMI
    ROMI --- ---
    btw. nenarazili jste na nejaky summary na prach snu kapitolu po kapitole, obcas totiz premejlsim, co se deje v jednotlivych kapitolach, tak bych obcas potreboval osvetlit nejaky veci, jestli jsem je pochopil :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ULRIK: No, právě proto potřebuji udělat si ten seznam a než přijde na věc znovu celou MKP přečíst. Nechci, aby to vypadalo, že jsem jaksi jednal jen ze zištných pohnutek a na "práci" se vykašlal. :-) S korekturováním mám určité zkušenosti i u vlastních textů, tak vím, do čeho jdu.
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    ROMI: Dělat korektury/ editora je neskutečně těžký, zvlášť když člověk čte stylem, že vnímá slovo a ne jednotlivý písmneka :)
    ROMI
    ROMI --- ---
    BORGDOG: tak gratulace :) i kdyz ja kdyz takhle neco cetl nekomu, tak jsem hledal chyby i v dalsich knizkach, ale po chvili nehledani me to zase preslo a v klidu jsem si cetl bez pozornosti :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: Správné pořadí je důležité. :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: Tak to jo. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam