• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MIKA: jenze ty jak rikas sracky
    a) nejsou az zas takovy sracky jak si myslis, v podstate to sracky nejsou vubec, viz mnoho linku co tu probehlo
    b) chrani proti dost zavaznym az smrtelnym nemocem
    c) prave tim ze nenaockujes svoje dite neohrozis jen je, ale i nekolik desitek dalsich deti. Lajznes si tohle?
    Ona medicina neni vsemocna, ani veda neni vsemocna. Ale tech par veci co umi, umi dobre.
    MIKA
    MIKA --- ---
    jinak ja si za temi linky stojim... diky bohu do sveho 3mesicniho ditete nemusim narvat ty sracky... naockuji az po diskusi se svou lekarkou a az to uznam za vhodne... jinak diskuse s tebou me naprosto nebavi... zrejme nemas ani deti - az je jednou budes mit tak si delej co chces - nebavis
    MIKA
    MIKA --- ---
    ok...takze z5 k cernemu kasli... momentalne nejsi VUBEC v kontaktu s malymi detmi tudiz nepovazujes za nutne se nechat preockovat?
    MIKA
    MIKA --- ---
    CORNELA: o pardon pani doktorko...pouze jsem reagovala na prispevek "Gentiana", kt se tykal homeopatik - hluboce se omlouvam :(
    MIKA
    MIKA --- ---
    GENTIANA: co se tyka homeopatik mam velmi dobrou osobni zkusenost, pomohlo mi to pri porodu... pri kojeni ... a ve svem okoli nejsem sama. Chapu, ze vetsina doktoru a osob pohybujici se v medikalnim prostredi temito vecmi naprosto pohrda... ti totiz ziji jenom v nemocech... jeste, ze zde mame paradne rozjety Farma business a ochrani nas pred vsim zlym na tomto svete... proste nic alternativniho a prirozeneho neexistuje - jako kdybych slysela doktorku co mi rodila dite, kdyz jsem odmitla oxytocin, tak tam delala dusno, proc se vubec bavi s prvorodickou a ze prirozene porody neexistuji :)... pobavila mne a to jsem byla v posledni fazi - byla jsem naprosto bdela a pri vedomi - chjo..nekdy bych ty doktory vesela za "koule" do pruvanu
    MIKA
    MIKA --- ---
    CORNELA: nechas si preockovat cerny kasel, kdyz teda neudrzi celozivotni imunitu?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Mimochodem, o tom, ze prodelani nekterych infekcnich chorob ma za dusledek odolnost proti ni, se tak nejak tusilo uz od stredoveku, jmenovite v pripade moru. A jak jsem uz psala nize, je lepsi si prodelat light verzi v podobe zvysene teploty a lokalniho zarudnuti, nez se utkat s danym patogenem v plne sile.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZEGA: něco by se vyhrabat dalo, ale spíš srovnání z dob před očkováním - ony se sice objevujou ohniska pěkných, příjemných a zcela neškodných nemocí, ale nevím, do jaké míry je to zpracované nějak detailněji.

No, a studii podle obvyklých standardů, tedy naočkovat půlku vzorků placebem a čekat, co se stane, nikdo neudělá, protože je to proti veškeré lékařské etice, jestli ti jde o tohle.

ZEGA: no, ony byly mechanismy šíření nemocí, proti kterým se očkuje, známé dřív,než se očkovalo. Takže to, že od padesátých let mizí polio, fakt mytím rukou a kanalizací nebude - a jistě by se dal najít nějaký konkrétní příklad, jak v Horní DOlní v roce 1901 zavedli vodovod a kanalizaci a ubylo úplavic, a jak v roce 1951 zavedli očkování proti poliu a ubylo polia, nikoli úplavice. Ale takovouhle rešerši dělat nebudu, dokud mi na to nezařídíš badatelskej grant.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAGGIE: homeopatika? to jako předražené cukrové pilulky? Nechápu, jak na tohle může věřit někdo, kdo absolvoval základní školu.
    PATISLAV: no, ona je občas ta možnost volby hypotetická, ale v zásadě ti asi nikdo nezabrání v tom, aby ses odstěhoval někam do lesů a živil se bobulema a k doktorovi nechodil vůbec nikdy. Ale to, že jaksi žiješ mezi lidma, znamená, že se musíš přizpůsobit společnosti, nebo tě holt zavřou. Takže nekradeš - ale to ti asi připadá samozřejmé, že na cizí se nechytá, platíš daně, možná proto, aby tě nezavřeli, možná proto, že chápeš, že z něčeho se musí platit opravy chodníků, a tohle ti asi taky připadá samozřejmé, přestože je to jenom společenský konsensus, ne boží slovo, no a společenský konsensus je, že není slušné roznášet nakažlivé choroby nebo k tomuto přispívat. Něco lidi dělají, neb jsou tak vychovaní, jako že si zakrývají pusu, když kýchají, no a to očkování je něco jako daně - těžko přesně vyšpekulovat, k čemu je to dobré, pokud jeden není expertem, a lidi na to občas frflají. Prostě jde o něco, čím pácháš dobro víc pro celek než pro sebe sama. Vítej v realitě.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MIKA: jednoduše. Některé osoby mají oslabenou imunitu nebo z nějakého iiného důvodu u nich vakcína nevyvolá imunitní odezvu.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ZEGA: Tak podobne studie byli provedeny co jsem nasel v Japonsku, u ockovani proti chripce viz.:
    http://www.zuova.cz/informace/smd/smd082.pdf
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    NINE_OF_NINE: jo ale prokazuje to nejaka studie?
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ZEGA:
    20 nejčastějších otázek a odpovědí k dětskému očkování (1. část)
    http://www.naseporodnice.cz/clanek-20-nejcastejsich-otazek-a-odpovedi-k-detskemu-ockovani-1-cast.php

Ten princip je pomerne jednoduchy, v jakem smeru mu nerozumis?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    existuje nejaky dokument ktery prokazal princip kolektivni imunity?
    MIKA
    MIKA --- ---
    muzete mi prosim vysvetlit, jak je mozne, ze ockovana osoba byla nakazena cernym kaslem? dekuji http://www.rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=296&Itemid=163 d
    MIKA
    MIKA --- ---
    ECLECTICA: tak to bys mela na doporuceni ockovat i chripku... jelikoz jeji prubeh muze nekdy koncit SMRTI
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    CORNELA:
    Fokus - Videoarchív - Slovenská televízia
    http://www.stv.sk/online/archiv/fokus?date=2011-02-25&id=44354
    Relácia Fokus z 25.II.2011 na STV2 o očkovaní.
    Účinkujú:

prof. MUDr. Svetozár Dluholucký, CSc., člen Pracovnej skupiny pre imunizáciu, detský lekár, Detská fakultná nemocnica s poliklinikou, Banská Bystrica
    MUDr. Avdičová Mária, PhD., vedúca Odboru epidemiológie na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva, Banská Bystrica
    Mgr. Peter Tuhársky, otec očkovaním poškodeného dieťaťa (neurologické poškodenia)
    Mária Hudáková, matka očkovaním poškodeného dieťaťa (detská cukrovka)
    Ing. Iva Vranská-Rojková, členka rady (vedenia) Iniciatívy pre uvedomenie si rizík očkovania, autorka knihy "VAKCÍNA alebo Nedovoľ, aby mi ublížili!"

ZEGA
    ZEGA --- ---
    CORNELA: to si asi budeš muset dohledat sama
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Lékař: Nebojte se očkování, je bezpečné – Archiv článků | Top Lékař
    http://www.toplekar.cz/archiv-clanku/lekar-nebojte-se-ockovani-je-bezpecne.html
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Kolektivní imunita.. -- Upozornenie: Tento informatívny materiál je vyjadrením názoru autora a nesmie sa považovať za lekárske odporúčanie. Rozhodnutia týkajúce sa zdravia konzultujte so svojím lekárom.

http://rizikaockovania.sk/dok/Kolektivna_imunita-myty_a_fakty.pdf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam