• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MIKA
    MIKA --- ---
    SHEALA: pro nekoho je riziko ockovat x pro nekoho je riziko neockovat... kazdy at si jde svou cestou...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MIKA: Sorry, ono to pri tom tvym ponekud konfrontacnim pristupu zapadlo. Z toho clanku nevyplyva ze se MA vakcinace posunout, tedy imho. Z toho clanku vyplyva IMHO ze ideal neexistuje, a vzdycky jen zvazujes rizika.

A cim pozdeji ockujes, tim pozdeji tvori dite protilakty, a cim mensi, tim je cerny kasel rizikovejsi, trvale nasledky horsi...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    A podotýkám, že jsem taky kdysi byla mladá, hloupá a nevzdělaná a říkala si, že na tom Dänikenovi, homeopatii, čínský medicíně a vimjáčem něco je.
    MIKA
    MIKA --- ---
    SHEALA: to jsem ovsem napsala - muj prispevek 15:58:47 16.11.2011

vytazek z rozhovoru s vakcinologem Romanem Prymulou: http://ona.idnes.cz/on-line-rozhovor-s-vakcinologem-romanem-prymulou-fvt-/odpovedi.asp?t=PRYMULA4&strana=1

...OTÁZKA: Vážený pane profesore, chtěl bych Vás požádat o stručné vyjádření odborného experta k následujícím 4 otázkám: 1)Jaké jsou v České republice (epidemiologické) možnosti pro plošné posunutí začátku vakcinace malých děti za druhý rok životí kvůli minimalizaci vedlejších neźádoucích účinků vakcíny na nervový a imunitní systém novorozeného lidského organismu? Odpoved: ODPOVĚĎ: 1. Posunutí vakcinace na druhý rok věku není epidemiologicky žádoucí, protože riziko od 3. do 12. měsíce věku zejména u černého kašle, pneumokokových onemocnění, ale i ostatních je příliš vysoké. Zhlediska vyzrálosti imunitního systému, je sice nejlépe očkovat až po druhém roce věku, avšak to by mohlo být v řadě případů již pozdě. Proto zvolený interval a doba očkování je jakýmsi optimem ne však ideálem.

cerny kasel je velmi zavazny a az smrtelny zejmena u malych deti - 6 tydnu - dite ve veku 3-6 mesicu a vice tuto hnusnou nemoc prezije... po mem osobnim rozhovoru s odbornikem...obranne latky v tele nejsou ovsem utvoreny po prvni vakcine, ktera je aplikovana ve 3. mesici zivota ditete, ale az po 2. ci 3. davce... tudiz - nemuze (nemel-by) ohrozit na zivote...apropo muzete mi podlozit statistikou kolik lidi (ockovanych/neockovanych) umrelo na cerny kasel?

sam vakcinolog nepovazuje dobu ockovani za ideal ..nejrizikovejsi je udajne prave ten cerny kasel... resila jsem to s nekolika doktory... ktery teda prezijem a ockovane deti preci nenakazim ne?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: nesnáším dobrovolnou blbost. Beru, že někdo neví, co jak funguje a opravdu si myslí, že teplota po očkování jsou spalničky light, ale spiknutí bílých plášťů a farmaceutické firmy si chcou akorát nahrabat a kdesicosi, to mě dost sere. Už proto, že to nemá logiku a odporuje to čemukoli příčetnému.

CORNELA: aha, tak to se asi nedostalo do zpráv, protože bylo nutno sdělit, že nějaká modelka si zlomila podpatek, když šlápla do kanálovýho víka.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: občas si říkám, že by to nějaké dětičko, co umřelo na černý kašel, chtělo i v Česku, protože co komu po Američanech nebo nedejbože nějakých špinavých divoších v džungli. Třeba by tyhle praštěný matky konečně sklaply.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MIKA: no, a kafráš elektrikářovi do instalace pojistek, protože paní na pavlači povídala a na internetu psali? Nekafráš, prostě řekneš No tak to tak udělejte, vy jste odborník. Lékař utrpěl víc vzdělání a školení, ale kdejakej pakoš bude medicínu zpochybňovat, protože má nějakej pocit a kromě toho na internetu psali.

CORNELA: a zrovna na tohle někdo studii dělal:D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MIKA: já nemám rozjetej žádnej farmabyznys, ani nepopírám tvůj pocit, že ti pomohly cukrové pilulky - mimochodem, farmabyznys Boironu, hlavního výrobce homeopatik, ti nevadí? A nevadí ti, že za svou práci berou peníze učitelé, prodavači, elektrikáři, popeláři...? ale to je jedno. Prostě, naprostá většina homeopatik neobsahuje žádnou účinnou látku, neexistuje mechanismus, jakým by mohla fungovat, než placebo efekt (nic proti němu, ale ten je subjektivní a jaksi neřiditelný) a nikdo nikdy věrohodně neprokázal, že by homeopatika fungovaly líp než placebo.

Nejsem lékař ani nic podobného, ale prostě mě trochu zajímají přírodní vědy.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MIKA: ja se uprimne priznam ze nevim. pokud chces ockovani odloziot na pozdeji, bylo nam to taky dobry sdelit, at resime s tebou ne ockovani/neockovani ale odklad ockovani.
    MIKA
    MIKA --- ---
    SHEALA: ale kde jsem napsala cely zivot? ja jsem napsala, ze mam odklad do 1. roku ditete, ale radej bych to udelala az po 2. roce...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MIKA: a budes svoje dite celej zivot izolovat od ostatnich ?
    MIKA
    MIKA --- ---
    SHEALA: a je fakt nezbytne delat to ve veku 3 mesice?
    MIKA
    MIKA --- ---
    pokud se preockovava po 10-15 letech a ty jsi stale v toleranci...ockuje se ve 3 mesicich prvni davka ... tak tady diskutuji s pubertakem a to opravdu delat nebudu - jdu se venovat svemu neockovanemu diteti... ano mne je mnohem vic a za byvaleho rezimu diskutovat s doktory bohuzel neslo... a vy tady ten rezim chcete znovu nastolit!!! Fuck
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MIKA: jenze ty jak rikas sracky
    a) nejsou az zas takovy sracky jak si myslis, v podstate to sracky nejsou vubec, viz mnoho linku co tu probehlo
    b) chrani proti dost zavaznym az smrtelnym nemocem
    c) prave tim ze nenaockujes svoje dite neohrozis jen je, ale i nekolik desitek dalsich deti. Lajznes si tohle?
    Ona medicina neni vsemocna, ani veda neni vsemocna. Ale tech par veci co umi, umi dobre.
    MIKA
    MIKA --- ---
    jinak ja si za temi linky stojim... diky bohu do sveho 3mesicniho ditete nemusim narvat ty sracky... naockuji az po diskusi se svou lekarkou a az to uznam za vhodne... jinak diskuse s tebou me naprosto nebavi... zrejme nemas ani deti - az je jednou budes mit tak si delej co chces - nebavis
    MIKA
    MIKA --- ---
    ok...takze z5 k cernemu kasli... momentalne nejsi VUBEC v kontaktu s malymi detmi tudiz nepovazujes za nutne se nechat preockovat?
    MIKA
    MIKA --- ---
    CORNELA: o pardon pani doktorko...pouze jsem reagovala na prispevek "Gentiana", kt se tykal homeopatik - hluboce se omlouvam :(
    MIKA
    MIKA --- ---
    GENTIANA: co se tyka homeopatik mam velmi dobrou osobni zkusenost, pomohlo mi to pri porodu... pri kojeni ... a ve svem okoli nejsem sama. Chapu, ze vetsina doktoru a osob pohybujici se v medikalnim prostredi temito vecmi naprosto pohrda... ti totiz ziji jenom v nemocech... jeste, ze zde mame paradne rozjety Farma business a ochrani nas pred vsim zlym na tomto svete... proste nic alternativniho a prirozeneho neexistuje - jako kdybych slysela doktorku co mi rodila dite, kdyz jsem odmitla oxytocin, tak tam delala dusno, proc se vubec bavi s prvorodickou a ze prirozene porody neexistuji :)... pobavila mne a to jsem byla v posledni fazi - byla jsem naprosto bdela a pri vedomi - chjo..nekdy bych ty doktory vesela za "koule" do pruvanu
    MIKA
    MIKA --- ---
    CORNELA: nechas si preockovat cerny kasel, kdyz teda neudrzi celozivotni imunitu?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Mimochodem, o tom, ze prodelani nekterych infekcnich chorob ma za dusledek odolnost proti ni, se tak nejak tusilo uz od stredoveku, jmenovite v pripade moru. A jak jsem uz psala nize, je lepsi si prodelat light verzi v podobe zvysene teploty a lokalniho zarudnuti, nez se utkat s danym patogenem v plne sile.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam