• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MIKA
    MIKA --- ---
    SHEALA: ale kde jsem napsala cely zivot? ja jsem napsala, ze mam odklad do 1. roku ditete, ale radej bych to udelala az po 2. roce...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MIKA: a budes svoje dite celej zivot izolovat od ostatnich ?
    MIKA
    MIKA --- ---
    SHEALA: a je fakt nezbytne delat to ve veku 3 mesice?
    MIKA
    MIKA --- ---
    pokud se preockovava po 10-15 letech a ty jsi stale v toleranci...ockuje se ve 3 mesicich prvni davka ... tak tady diskutuji s pubertakem a to opravdu delat nebudu - jdu se venovat svemu neockovanemu diteti... ano mne je mnohem vic a za byvaleho rezimu diskutovat s doktory bohuzel neslo... a vy tady ten rezim chcete znovu nastolit!!! Fuck
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MIKA: jenze ty jak rikas sracky
    a) nejsou az zas takovy sracky jak si myslis, v podstate to sracky nejsou vubec, viz mnoho linku co tu probehlo
    b) chrani proti dost zavaznym az smrtelnym nemocem
    c) prave tim ze nenaockujes svoje dite neohrozis jen je, ale i nekolik desitek dalsich deti. Lajznes si tohle?
    Ona medicina neni vsemocna, ani veda neni vsemocna. Ale tech par veci co umi, umi dobre.
    MIKA
    MIKA --- ---
    jinak ja si za temi linky stojim... diky bohu do sveho 3mesicniho ditete nemusim narvat ty sracky... naockuji az po diskusi se svou lekarkou a az to uznam za vhodne... jinak diskuse s tebou me naprosto nebavi... zrejme nemas ani deti - az je jednou budes mit tak si delej co chces - nebavis
    MIKA
    MIKA --- ---
    ok...takze z5 k cernemu kasli... momentalne nejsi VUBEC v kontaktu s malymi detmi tudiz nepovazujes za nutne se nechat preockovat?
    MIKA
    MIKA --- ---
    CORNELA: o pardon pani doktorko...pouze jsem reagovala na prispevek "Gentiana", kt se tykal homeopatik - hluboce se omlouvam :(
    MIKA
    MIKA --- ---
    GENTIANA: co se tyka homeopatik mam velmi dobrou osobni zkusenost, pomohlo mi to pri porodu... pri kojeni ... a ve svem okoli nejsem sama. Chapu, ze vetsina doktoru a osob pohybujici se v medikalnim prostredi temito vecmi naprosto pohrda... ti totiz ziji jenom v nemocech... jeste, ze zde mame paradne rozjety Farma business a ochrani nas pred vsim zlym na tomto svete... proste nic alternativniho a prirozeneho neexistuje - jako kdybych slysela doktorku co mi rodila dite, kdyz jsem odmitla oxytocin, tak tam delala dusno, proc se vubec bavi s prvorodickou a ze prirozene porody neexistuji :)... pobavila mne a to jsem byla v posledni fazi - byla jsem naprosto bdela a pri vedomi - chjo..nekdy bych ty doktory vesela za "koule" do pruvanu
    MIKA
    MIKA --- ---
    CORNELA: nechas si preockovat cerny kasel, kdyz teda neudrzi celozivotni imunitu?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Mimochodem, o tom, ze prodelani nekterych infekcnich chorob ma za dusledek odolnost proti ni, se tak nejak tusilo uz od stredoveku, jmenovite v pripade moru. A jak jsem uz psala nize, je lepsi si prodelat light verzi v podobe zvysene teploty a lokalniho zarudnuti, nez se utkat s danym patogenem v plne sile.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZEGA: něco by se vyhrabat dalo, ale spíš srovnání z dob před očkováním - ony se sice objevujou ohniska pěkných, příjemných a zcela neškodných nemocí, ale nevím, do jaké míry je to zpracované nějak detailněji.

No, a studii podle obvyklých standardů, tedy naočkovat půlku vzorků placebem a čekat, co se stane, nikdo neudělá, protože je to proti veškeré lékařské etice, jestli ti jde o tohle.

ZEGA: no, ony byly mechanismy šíření nemocí, proti kterým se očkuje, známé dřív,než se očkovalo. Takže to, že od padesátých let mizí polio, fakt mytím rukou a kanalizací nebude - a jistě by se dal najít nějaký konkrétní příklad, jak v Horní DOlní v roce 1901 zavedli vodovod a kanalizaci a ubylo úplavic, a jak v roce 1951 zavedli očkování proti poliu a ubylo polia, nikoli úplavice. Ale takovouhle rešerši dělat nebudu, dokud mi na to nezařídíš badatelskej grant.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAGGIE: homeopatika? to jako předražené cukrové pilulky? Nechápu, jak na tohle může věřit někdo, kdo absolvoval základní školu.
    PATISLAV: no, ona je občas ta možnost volby hypotetická, ale v zásadě ti asi nikdo nezabrání v tom, aby ses odstěhoval někam do lesů a živil se bobulema a k doktorovi nechodil vůbec nikdy. Ale to, že jaksi žiješ mezi lidma, znamená, že se musíš přizpůsobit společnosti, nebo tě holt zavřou. Takže nekradeš - ale to ti asi připadá samozřejmé, že na cizí se nechytá, platíš daně, možná proto, aby tě nezavřeli, možná proto, že chápeš, že z něčeho se musí platit opravy chodníků, a tohle ti asi taky připadá samozřejmé, přestože je to jenom společenský konsensus, ne boží slovo, no a společenský konsensus je, že není slušné roznášet nakažlivé choroby nebo k tomuto přispívat. Něco lidi dělají, neb jsou tak vychovaní, jako že si zakrývají pusu, když kýchají, no a to očkování je něco jako daně - těžko přesně vyšpekulovat, k čemu je to dobré, pokud jeden není expertem, a lidi na to občas frflají. Prostě jde o něco, čím pácháš dobro víc pro celek než pro sebe sama. Vítej v realitě.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MIKA: jednoduše. Některé osoby mají oslabenou imunitu nebo z nějakého iiného důvodu u nich vakcína nevyvolá imunitní odezvu.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ZEGA: Tak podobne studie byli provedeny co jsem nasel v Japonsku, u ockovani proti chripce viz.:
    http://www.zuova.cz/informace/smd/smd082.pdf
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    NINE_OF_NINE: jo ale prokazuje to nejaka studie?
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ZEGA:
    20 nejčastějších otázek a odpovědí k dětskému očkování (1. část)
    http://www.naseporodnice.cz/clanek-20-nejcastejsich-otazek-a-odpovedi-k-detskemu-ockovani-1-cast.php

Ten princip je pomerne jednoduchy, v jakem smeru mu nerozumis?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    existuje nejaky dokument ktery prokazal princip kolektivni imunity?
    MIKA
    MIKA --- ---
    muzete mi prosim vysvetlit, jak je mozne, ze ockovana osoba byla nakazena cernym kaslem? dekuji http://www.rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=296&Itemid=163 d
    MIKA
    MIKA --- ---
    ECLECTICA: tak to bys mela na doporuceni ockovat i chripku... jelikoz jeji prubeh muze nekdy koncit SMRTI
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam