• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MIKA
    MIKA --- ---
    diky bohu, ze na svete existuji i doktori, co maj vsech 5 pohromade - z takovych by si dnesni studenti mediciny, co se videj uz v bilym plasti, meli vzit priklad!: http://ona.idnes.cz/sveho-syna-nenechavam-ockovat-proti-sedmi-nemocem-rika-lekar-p5p-/zdravi.aspx?c=A100913_120844_zdravi_lf
    TYET
    TYET --- ---
    ECLECTICA: o tom žádná :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TYET: stejny byznys jsou ale i homeopatika a vubec cela "alternativni" medicina.

LIZZA: doposud tu proti ockovani nezaznel jediny solidni argument. Vykriky typu "nechci, aby do meho ditete nekdo vpravoval hlinik" a "myslim, ze ockovani neni dobre pro imunitni system" proste nelze za argumenty povazovat ani pri nejlepsi vuli.
    LIZZA
    LIZZA --- ---
    MAYAM: Přesně, taky jsem měla radost ze založení téhle diskuze.
    po pár dnech jsem ji musla přestat sledovat, protože mi to vždycky akorát zkazilo náladu.
    TYET
    TYET --- ---
    Podle mýho názoru je vynález očkování báječná a záslužná věc, díky který se zachránily miliony životů na celý planetě. Že se z očkování stal byznys pro pharmafirmy a že se často očkuje nesmyslně je věc jiná. Svoje děti jsem očkovat dala.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    MAYAM: podle mě by se měli všichni odpůrci očkování zplynovat. Co říkáš na takový "názor", když už tady vytahuješ tu druhou světovou? Názor jako názor, no ne?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAYAM: díru do prdele a názor má každej
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    MAYAM: je mi líto.. s místní společností mediků nikam nedojdeš.. doporučuju pročíst slepičárnu, tam těch pro a proti najdeš hodně
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MAYAM: jak už jsem psala, názor může mít každý.
    Nicméně ne každý názor je a priori hodnotný. A popravdě, argumentů proti očkování tu moc nepadlo.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    MAYAM: presne
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    mela jsem docela radost, kdyz ZEGA tuhle diskuzi zalozila a nadejne jsem si rikala, ze by to mohla byt diskuze zajimava, prinosna, ze by se tu clovek mohl i neco dozvedet, konstruktivniho, ale po precteni dosavadnich prispevku nemam vubec chut se zapojovat... proc do sebe navzajem tak neurvale sijete??? kazdy prece muze mit nazor. tady to pripomina druhou svetovou...
    MIKA
    MIKA --- ---
    CORNELA: kde jsi prisla na to, ze ti to zavidim? ... ve svem stavajicim zamestnani jsem se taky hodne nacestovala ... az mi to nekdy lezlo krkem, ale to ty ze studii nemuzes posoudit, pac jeste nevis, co je to MAKAT holcicko!
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    ECLECTICA: to ano, ale me zajimaji prave veci okolo ockovani meho ditete, nez jen jit k doktorovi a splnit si povinnost, protoze mi zakon rika ze to mam udelat... stejne tak me "nezajimaji" poucky nekoho kdo se k teto otazce asi ani nedostal a jaksi razi jen "dogma" o tom co se ma a nema, byt studuje zrovna medicinu. To je vse... ale jasne, pekne me ominuskujte, at si nekteri zvednete ego jak jste mi to natreli
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KUBIS: mám dítě a můj názor na očkování to nijak nezměnilo. Dokonce plánuju nechat očkovat i proti TBC, přestože to už není povinné. Zato neplánuju vodit dítě do McDonalds a dávat mu klasické sladkosti - čímž ale neohrožuju ani je, ani ostatní, žejo.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    CORNELA: a) za to jsem rad, b) uprimne je mi jedno, s cim co budes mit spolecnyho, c) tve prispevky jsou mi tak uplne jedno, ze uz je automaticky odfiltrovavam, pac se drzis jen toho sveho a neni jedina sance s tebou cokoli diskutovat... jedine co delas je ze kazdeho kdo s tebou nesouhlasi tady akorat shazujes... idealni by bylo kdyby si se vratila do teto diskuze az budes mit vlastni dite a budes mit co k tematu prinest krom kecu z letaku, encyklopedii a ucebnic ze OUNZ 1986. Snad jsem te moc neurazil, jini by to mozna napsali do 4 pismen
    WANAH
    WANAH --- ---
    CORNELA: Chápu co píšeš, ale upozorňuju že tvoje představa o komsi zvoucím se alternativec je vadná. (teda ouplně zhovadilá, ale držme dekorum...).
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    MIKA: to kazdopadne, myslim ze hlavne u firem vyrabejicich vakciny:)
    MIKA
    MIKA --- ---
    MAGGIE: jj verim, mam znameho, ktery pracoval v predstavenstvu firmy Zentivy, a nekolik dalsich, kteri leky diluji, takze vim, jak to bohuzel chodi... kazdopadne Cornelu po studiich ceka krasna budoucnost - doktor ala cestovni kancelar
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: a kdes k tomu zase přišla? Ty jsi sice nejchytřejší paní doktorka, ale s takovým póvlem, jako jsou oni alternativci, se předpokládám nestýkáš, zatímco já jich pár znám, navíc pracuju už poměrně dlouho v lékárně, takže tuším o něco víc, co za lidi si doplňky stravy kupuje.
    WANAH
    WANAH --- ---
    CORNELA: Ale budeme vám tvrdit že ho jednou mít budeme i když by stačilo nechovat se jako hovada... .

ne, to jsou spis alternativci co zerou vsechny doplnky a "neleky" po hrstech, ale ockovani uz je "lek", takze spatny a nebrat...
    Zkus se nad tím zamyslet, nedává to příliš smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam