ZEGA: lekarka mi rekla, ze priste bude ockovat proti hexavakcine, abych to vedela, plus mi (to bylo nase prvni ockovani) nabidla k tomu i proti pneumokokovi, at si to do priste rozmyslim - kdyz jsme pak prisli, tak Jenika jen prohlidla a sestricka oockovala - jeste se mne zeptala, jestli mam doma neco proti pripadne teplote pro deti a doporucila Paralen v cipkach, plus jsem se dovedela, ze bude mozna ten den vic spavy a nevrlejsi - Jenik mel po druhe hexavakcine na stehynku v miste vpichu malou bulku, coz mne tehdy trochu vystrasilo, tak jsem jim pak nasledne volala, co s tim, ale ze prej to je bezna vec a at to neresim, ze to pry samo zmizi.. tak probehla veskera osveta ohledne ockovani
ECLECTICA: asi jak kde - u nas je zadax (mluvim o verzi Synflorix)
CORNELA: hele, ale koleguv otec pracujici na celkem "prestizni" pozici u nas v nemocnici (nechci jmenovat, nechci mu uskodit) diky farmaceutickym firmam objel skoro cely svet - to je vzdycky nejaky jakoze seminar na Novym Zelandu, pak dalsi seminar k cemusi jinemu od jine firmy v Jizni Americe, atd. - nekecam, aspon on z toho tezi nemalo.. mam kamaradku delajici distributorku jiste farmeceuticke firmy a ta kdyz mi vypravela, jakou evidenci si vede ke kazdemu lekari, co vsechno jim podstrkava, jen aby predepisovali ten jeji lek misto jineho, ekvivalentniho.. zkratka nemyslim si, ze ve farmacii neni zadny uplatkarstvi, byznys jako cokoliv jineho