• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: no vidis, a nektere matky zase chteji ochranit svoje dite, a na co chcipne tvoje dite je jim taky ukradene ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: navic to neni JEN tvoje blbost, tvoje blbost totiz ohrozuje zdravi nas vsech, bud alespon trochu konzistentni ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: marginalizujes to jako jini marginalizuji cerny kasel ;) dojdu domu s hovnama na botech, kocka to oblizne, oblizne pak me a je to. nici hovna osobne oblizovat nemusis.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    CORNELA: dobrou chut
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: kocku nemusis zabit, staci ze ji jakozto rodic nebudes mit ze zakona doma ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: to ale prece neni argument. muzes donutit matku, aby nechala do sveho ditete povinne pichnout vzorek nejake choroby, proc bys nemohla donutit matku, aby se zbavila kocky?

CORNELA:
    MEANDER:

prijdu domu, zuju si boty a necham je v predsini (nasbiral jsem na nich par kocicich hoven zvenku). kocka se o ne otre, zbytky vykalu sezere, infikuje se, infikuje moje dite a to dite pak infikuje vase deti. nebezpeci jak vysite.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    _BENNY: Co třeba proto, že chytit toxoplasmosu od kočky můžeš jedině tehdy, konzumuješ-li patřičně uzrálé výkaly infikované kočky. Mnohem snáz to dostaneš ze syrového masa nebo špatně umyté zeleniny.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: ja o tom sice vim houby... ale proc by se preventivne nemely ty kocky zakazat? jenom kvuli tomu, ze je toxoplazmoza vzacnejsi a hur se prenasi? takze tohle je ten metr, podle ktereho se urcuje, na co ockovani ma a na co nema smysl?
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    LILY: To je ale blbost.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: a což takhle vyvraždit kočky? Ty jsou pro těhotné zase rizikové kvůli toxoplazmóze.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    EDERA: U nás v těch dvanácti pro jistotu očkovali i holky, které už zarděnky měly. Netuším, proč to tak bylo, ale dělali to.
    LILY
    LILY --- ---
    EDERA: právě. Za dob mého mládí se chodilo na zarděnky ve 12 letech, ale chodily JEN holky. Kluci zůstali ušetřeni.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LILY: Pokud vím, měl by mít imunitu. V pravěku, kdy jsem byla malá já, byl systém tak nebezpečně hazardérský, že proti zarděnkám očkoval až 12 leté. Do tédoby se čekalo, jestli je náhodou neproděláme sami.
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    zajímavá je i téma - splněné povinné očkování dítěte jako vstupenka do státních mateřských škol a dobrovolných aktivit na základkách....
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: a jak je to, když člověk zarděnky prodělá "normálně"? Může je pak dostat znovu nebo už pak má vypěstovanou imunitu?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    No nic, asi se tu rozloučím. Bohužel se tu na racionální argumenty příliš nehraje a motáme se tu stále v kruhu. Můžu jen doufat, že takových lidí bude co nejméně, ale obávám se, že se dřív nebo později připravíme o jeden z nejdůležitějších výdobytků moderní vědy. Jen kvůli vlastním rozmarům a/nebo hlouposti.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: pokud by se holky nadále očkovaly, tak v těhotenství asi od žádného chlapa zarděnky nechytnou, nebo se pletu?
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: no však právě, pro každého se hodí léčba šitá na míru (v ideálním případě, samosebou), a bylo by fajn, kdyby to tak bylo i u očkování. Tj. očkovat ano, ale s ohledem na každého daného jedince, jeho věk a jeho pohlaví. Mně se třeba nelíbí, že jsou očkovaní rok a půl staří kluci proti zarděnkám, kamarádce zase vadí, že její holčička musí dostat očkování proti příušnicím.
    LILY
    LILY --- ---
    ECLECTICA: dyť jo, já jsem takhle reikováním sem tam léčila kolegyni migrény, když ji to zrovna chytlo v práci (i když jinak na léčení pomocí reiki taky moc nejsem), zatímco pacošům jsme samozřejmě dávali běžné léky, protože kdybych na ně vybalila nějakou alternativu, tak bych je spíš asi vyděsila než co jiného. :) Stejně tak jsem pár lidem chození k léčiteli rozmlouvala.. Prostě je to případ od případu.
    CORNELA: no spíš šlo o to, že nebýt toho, že jela do pralesa, tak je po ní, protože by se k doktorům vůbec léčit nešla.
    LILY
    LILY --- ---
    CORNELA: OK, uzavřeme toto téma.
    Jen teda ještě...ono to jde někdy i krásně kombinovat. Vím o jedné paní, co nádor měla (byla tudle i v televizi v nějakém dokumentu). Nejdřív se na všechno vykašlala, pak jela kamsi do pralesa, kde zkoušela ayahuasku, díky čemuž "dostala rozum" a rozhodla se vrátit domů a jít na běžnou léčbu (chemoterapii atd.), a k tomu, aby se z toho dostala v rámci možností co nejlíp a organismus se dal do kupy, chodila ještě k mojí učitelce na craniosakrální terapii.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam