• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    MAGGIE: mela dva druhy vyrazky, 39 teploty, prujem, hadam, ze ji bolela hlava, a vpich mela nateklej na velikost desetikoruny a dost tvrdej. Asi tri dny.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ZORBOVA: co se dělo, smim-li se zeptat?
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    ja teda hexu u dalsiho ditete odmitnu, posledni reakce u dcery me o tom presvedcila.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CORNELA: reagovala jsem čistě na bidaka a jeho domněnku, že pneumokok i meningokok jsou vzácní.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Aha, asi jo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BIDAK: možná si pleteš výskyt pneumokoka s těžkejma pneumokokovejma komplikacema? Ale pneumokok dělá třeba i záněty středního ucha, byť ne všechny, jasně.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CORNELA: Nemám čísla.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    VERONIKA22: No pokud vím, tak pneumokok a meningokok je fakt vzácnej. Takže pravděpodobnost je relativně nízká. Jo a kdybys chtěla tak si můžeš dát náhradu hexy po jednotlivejch nemocech. Ale je to mnohem víc injekcí atd...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BIDAK: aha....já občas zaregistrovala úryvky diskuze o očkování v diskuzi mateřství. a pojala jsem dojem - že je to největší zlo na světě a tady mi dáte za pravdu.
    takže se snad nemusím bát a své dítě alespoň tou hexou můžu nechat naočkovat a pneumokoka tedy raději vynechám? nebo o tom se taky neví nic špatného a nemusím se ho bát?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    VERONIKA22: Já myslím, že je na čase přestat důvěřovat alternativně založeným paním obecně. Už jenom pan Google by ti odpověděl na většinu tvých otázek.

Já už na to nemám sílu, projdi si prosím posledních asi tak 100 příspěvků.

AXTHEB: Tady hexu vůbec nezmiňují.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Ahoj všem - doposud jsem vaši diskuzi nenavštěvovala a patřila jsem k lidem, kteří chtějí mít své děti očkované.
    Dnes jsem ale vedla rozhovor s jednou alternativně přírodně založenou paní, která mě už mnohokrát zdravotně pomohla a velice jí důvěřuji. a sdělila mi tyto skutečnosti:
    1) hexavakcínu používá jen východní evropa a západní ji považuje za jedovou a nikdy by ji na své děti nepoužili
    2) za posledních pár let či deset se tu strašlivě zvýšil počet nádoru na mozku u dětí. prý se dřív v motole na ozařování objevilo jedno dítě za měsíc a nyní je tam prý obrovská fronta a samé děti od 5let a ozařuje se tam dnem i nocí a totálně nestíhají
    3)a tyto nádory nejvíce vyvolává spojení hexavakcíny s pneumokokem či meningokokem.
    4) a celkově mi zmiňovala, že se v čechách používá obrovské množství léků - které jsou v západní evropě na blacklistu zakázaných léků neboť jsou podle tamních zkoušek jedovaté
    5) prý se u nás regulérně nezmanipulovaný test hexavakcíny a jiných očkování vůbec nedělal aby se náhodou veřejnost nedozvěděla o těchto možných zdravotních kompliacích

- sama totiž začínám ve svém okolí pozorovat výskyt nádoru na mozku u dětí kolem 6let :o(

zvažuji tedy, že své druhé dítě nedám vůbec očkovat - ale nějak nemám povahu na to bojovat s naší doktorkou a vysvětlovat jí, že nechci to co je poviné :o(
    a hlavně mě nějak děsí ta skutečnost mít neočkované dítě - přece jenom nákupního košíku či madla v MHD se dotýkáme často a když vidim všechny ty přištěhovalce kolem nás tak mi vstávají vlasy hrůzou :o(

mohl by mi k tomu někdo něco napsat? zda opravdu má ta paní pravdu? jsem v tomto naprostý laik a doposud jsem se vyhýbala veškerým informacem o neočkování.

Předem veliké díky

BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDERA: Ano. skutecne financni navratnost.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BIDAK: Ceny v jakém smyslu? Jako skutečně finančním? Té investice, kterou do toho rodiče dítěte dají?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    EDERA: V poho. Říkal, že ten benefit kterej to má, je na hranici ceny toho očkování.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Sorry, mrňavá klávesnice iPoda vyrábí blbosti.:-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    BIDAK: Proč zpochybňová pneumokoky a minigokoky? Můžeš napsat detaily, prosím?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    No mě přišel docela OK. Tvrdil, že se ukázalo, že bude potřeba šestá dávka, že prostě ta acelulární vakcína není ideální a že se furt vedou debaty co s tím. Podle něj byla celulární vakcína lepší.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    BIDAK: no já mám na Prymulu vlastní názor, takže to co píšeš mě ani nepřekvapuje..
    A černý kašel?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Mimojiné zpochyboval o tom, jestli se vyplatí očkovat meningokoky a pneumokoky, opět zopakoval že souvislost mezi autismem a očkováním byla vyvrácena, já se ptal na ten černý kašel.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    ZEGA: Jo, přednášel jenom on. Bylo to zajímavé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam