• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MIC
    MIC --- ---
    PSICHE23: rozhodně těžko říct na co zrovna imun. systém reaguje, tyto dny kolem lítá tisíce druhů virů a bakterií. Nejsem lékař ale řekl bych že ani krevní rozbor by spolehlivě nezjistil jestli jsou zvýšené protilátky protože organizmus reaguje na očkování, nebo jestli zrovna bojuje s nějakou virózou nebo oboje naráz.
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23: jdou, ideálně konstituční homeo pro daného jedince.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    PSICHE23: Můj názor není odborný, nicméně dcera měla reakci na toto očkování 2.-5.den, měla lehce zvýšenou teplotu 37,6. Později už žádná reakce nebyla (tedy v ty dny, kdy se vyskytují nejčastěji, jak jsem vyčetla, 8.-12.den).
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    PSICHE23: jo a jdou použít nějaká homeo?
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    mám dotaz na priorix..byli jsme ve čt na očko a dr. říkala, že reakce se dostaví 6-12 den, dnes ale v noci horečka 39, ted 38, předpokládám, že to reakce je..je to možné už 4.den?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    WAMP_ELF: já mám dojem, že téměř všichni (ne-li opravdu všichni), kteří trochu v některých otázkách spojených s očkováním pochybují v této diskuzi, nejméně jedno mají
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    LILY: Spis cekam vykopani vetsiho prikopu. Soudy k pravde nevedou, jen krmi pravniky.

Misto otevrene debaty mezi jednotlivymi zajmovymi skupinami, cekam flame nesmyslnych soudu vsech se vsemi.

Pritom na zakladu se shodnou pediatri i rodicovske spolky-chteji zdrave deti s normalnim vyvojem.
    LILY
    LILY --- ---
    OSCURO: aha, tak to se omlouvám. Nevšimla jsem si, že už to tu bylo probíráno.
    Každopádně i kdyby to byl hoax a vedlo by to k dobrovolnosti očkování, bylo by to fajn.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    už tu proběhla anketa o tom kolik z diskutujících má dítě?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    LILY:
    LILY: Hlavni veci je, ze se jedna jen o opakovani v predchozich nekolika postech vyvraceneho hoaxu o italskem soudu, ktery repostuje jedna extremisticka stranka za druhou.
    LILY
    LILY --- ---
    ATLAS: názvy článku jsou často od toho, aby byly zavádějící nebo přinejmenším něco zveličovaly.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    LILY: No, ja jen, ze nazev clanku neni pravdivy. Koneckoncu, co by clovek cekal od jajsem. Soud samozrejme nerozhodl o tom, ze MMR zpusobuje autismus - soud rozhodl, ze v urcitem jednom konkretnim pripade, kdy se autismus ditete zacal silne projevovat kratce po aplikaci vakciny, tak rodine nalezi odskodneni. Soudy opravdu nemaji aparat na to, aby rozhodovali o tom, co je a neni vedecka pravda. Ani v Italii, ani v Cechach.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    LILY: Opakovanim se z z manipulaci pravda nestane :-)
    LILY
    LILY --- ---
    MMR VAKCÍNA ZPŮSOBUJE AUTISMUS – ROZHODL ITALSKÝ SOUD | Já jsem
    http://www.jajsem.com/mmr-vakcina-zpusobuje-autismus-rozhodl-italsky-soud/
    IORETH
    IORETH --- ---
    ORIKA, ATLAS: Koukám, že jsem se přehlédla - neměla jsem na mysli autismus, ale epilepsii.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    IORETH:
    ORIKA:
    No jediny vyzkyum, ktery "dokazoval" souvislost autismu a MMR vakcinou je sfalsovany vyzkum Dr. Wakefielda. Takze pokud znate nejaky jiny, sem s odkazem. Jeho vyzkum (podvodnika Dr. Wakefielda) byl podroben prezkoumani - a ze vsech stran chodili jen zpravy o tom, ze zadna souvislost neni videt.
    Popularni shrnuti je napr. na oslu http://www.osel.cz/index.php?clanek=5464
    V kazdem pripade se u ockovanych deti nevyskytuje autismus casteji nez u deti neockovanych a ani "nepropuka" drive nebo neni zavaznejsi (i kdyz, jestli se u autismu da mluvit o propukani...)
    IORETH
    IORETH --- ---
    ORIKA: Jj, tak to taky vidím... a nevím o žádné výzkumu, který by říkal, že by očkování tu nemoc vyloženě vyvolávalo. Vždycky se hovořilo jen o spouštění.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    IORETH: tohle chápu, jen mi přišlo přitažené za vlasy tvrdit, že vakcína MMR způsobuje autismus...alespoň já v tom vidím rozdíl - tvrdit, že vakcína je důvodem/příčinou autismu a bez ní by toto onemocnění nikdy nepropuklo - a tvrdit, že je spouštěčem (nebo jedním z možných spouštěčů)
    IORETH
    IORETH --- ---
    ORIKA: Nevím, jak je s autismem, ale některé druhy epilepsií také čekají na nějaký spouštěč a první hexa je velmi častý spouštěč. Průšvih toho je, že některé ošklivé epilepsie zastaví vývoj dítěte a čím později se tak stane, tím lépe. Každý měsíc se počítá, je rozdíl mít doma ležáka, co se ani nepřetočí a někoho, kdo aspoň umí chodit. A taky se tyto epilepsie lépe diagnostikují u batolat než u kojenců a čím dřív se započne s léčbou, tím jsou následky mírnější.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MAGGIE: houby o tom vím, ale z článku jsem to pochopila tak, že cituji
    "autismus u konkrétního dítěte byl spuštěn po aplikaci MMR vakcíny."....slovo SPUŠTĚN mi přijde poměrně důležité, alespoň já to chápu tak, že vakcína byla spouštěčem, nikoli však příčinou, tj. autismus by u dítěte s největší pravděpodobností něco spustilo i v případě, že by mu vakcína nebyla podána
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam