• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    PSICHE23: Ahoj, tohle spis reakce na ockovani nebude. Statisticky se totiz po ockovani zvysuji pouze krakodobe horecky, ktere ustoupi po prvnimklesnuti teploty. Takze spis nejaka bezna viroza. A bezne virozy se po ockovani nevyskytuji casteji. Duvod, proc pediatri v dobe viroz prilis neockuji je hlavne tan, ze nechteji mit v plne cekarn jeste ockovance, maji srdce a nezenou matky, ktere 3x v noci stavali k nejakemu svemu ditku, jeste na hodinu do sve ordinace a maji prace az nad hlavu.

MIC: Promin, ale v jakem pribalovem letaku se tohle pise? To je absolutni nesmysl, do pribaloveho letaku smi vyrobce napsat jen to, pro co ma dukazy a absolutni kontraindikace je teminus technicus a nemohou ho pouzivat jak se jim zlibi.

LILY: Zadne oslabeni imunity nebylo po ockovani nikdy pozorovano. Zrovna tak neexituje statistika, ze by se detem po jakemkoli ockovani rozjizdli vice virozy. Zkusenosti pediatru jsou spise opcacne - deti po ockovani maji mene viroz nez deti v nedavne dobe neockvane, coz je ale z nejvyssi pravdepodobnosti dano tim, ze se v dobe viroz ve spolecnosti nebo v rodine neockuje.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    LILY: s tím souhlas, bohužel jsem neprostudovala víc o tomhle očkování, taky bychom počkali.
    syn byl naštěstí zcela zdráv, no tak snad to nebude nic dlouhodobého
    LILY
    LILY --- ---
    MIC: jj, to byl zpočátku důvod, proč jsem to zprvu odsunovala (ty kámošky taky netušily, že na dítko něco leze). Po přestěhování jsem dítko zaregistrovala k doktorce, které přijde v pohodě počkat s priorixem až do doby, než půjde dítě do školy, takže prozatím řešit nemusím.
    MIC
    MIC --- ---
    LILY: proto ve všech doporučeních a příbalových letácích je varování že očkovat se mají pouze zcela zdravé děti které neprodělávají žádnou další nemoc...
    Já obobně bych se snažil očkování posunout na nějaké méně náročné období. I kdyby doktorka měla prasknout že už je termín a kdesi cosi, zvýšená teplota / rýmička je neoddiskutovatelná kontraindikace.
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23,MIC: to mi říkalo pár známých matek, že díky očkování priorixem (nebo spíš díky tomu následnému oslabení imunity) se pak dětem rozjely nějaké jiné virózy, které by ty děti třeba jinak ustály ve zdraví a takhle si týden dva poležely doma..
    MIC
    MIC --- ---
    PSICHE23: rozhodně těžko říct na co zrovna imun. systém reaguje, tyto dny kolem lítá tisíce druhů virů a bakterií. Nejsem lékař ale řekl bych že ani krevní rozbor by spolehlivě nezjistil jestli jsou zvýšené protilátky protože organizmus reaguje na očkování, nebo jestli zrovna bojuje s nějakou virózou nebo oboje naráz.
    LILY
    LILY --- ---
    PSICHE23: jdou, ideálně konstituční homeo pro daného jedince.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    PSICHE23: Můj názor není odborný, nicméně dcera měla reakci na toto očkování 2.-5.den, měla lehce zvýšenou teplotu 37,6. Později už žádná reakce nebyla (tedy v ty dny, kdy se vyskytují nejčastěji, jak jsem vyčetla, 8.-12.den).
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    PSICHE23: jo a jdou použít nějaká homeo?
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    mám dotaz na priorix..byli jsme ve čt na očko a dr. říkala, že reakce se dostaví 6-12 den, dnes ale v noci horečka 39, ted 38, předpokládám, že to reakce je..je to možné už 4.den?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    WAMP_ELF: já mám dojem, že téměř všichni (ne-li opravdu všichni), kteří trochu v některých otázkách spojených s očkováním pochybují v této diskuzi, nejméně jedno mají
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    LILY: Spis cekam vykopani vetsiho prikopu. Soudy k pravde nevedou, jen krmi pravniky.

Misto otevrene debaty mezi jednotlivymi zajmovymi skupinami, cekam flame nesmyslnych soudu vsech se vsemi.

Pritom na zakladu se shodnou pediatri i rodicovske spolky-chteji zdrave deti s normalnim vyvojem.
    LILY
    LILY --- ---
    OSCURO: aha, tak to se omlouvám. Nevšimla jsem si, že už to tu bylo probíráno.
    Každopádně i kdyby to byl hoax a vedlo by to k dobrovolnosti očkování, bylo by to fajn.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    už tu proběhla anketa o tom kolik z diskutujících má dítě?
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    LILY:
    LILY: Hlavni veci je, ze se jedna jen o opakovani v predchozich nekolika postech vyvraceneho hoaxu o italskem soudu, ktery repostuje jedna extremisticka stranka za druhou.
    LILY
    LILY --- ---
    ATLAS: názvy článku jsou často od toho, aby byly zavádějící nebo přinejmenším něco zveličovaly.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    LILY: No, ja jen, ze nazev clanku neni pravdivy. Koneckoncu, co by clovek cekal od jajsem. Soud samozrejme nerozhodl o tom, ze MMR zpusobuje autismus - soud rozhodl, ze v urcitem jednom konkretnim pripade, kdy se autismus ditete zacal silne projevovat kratce po aplikaci vakciny, tak rodine nalezi odskodneni. Soudy opravdu nemaji aparat na to, aby rozhodovali o tom, co je a neni vedecka pravda. Ani v Italii, ani v Cechach.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    LILY: Opakovanim se z z manipulaci pravda nestane :-)
    LILY
    LILY --- ---
    MMR VAKCÍNA ZPŮSOBUJE AUTISMUS – ROZHODL ITALSKÝ SOUD | Já jsem
    http://www.jajsem.com/mmr-vakcina-zpusobuje-autismus-rozhodl-italsky-soud/
    IORETH
    IORETH --- ---
    ORIKA, ATLAS: Koukám, že jsem se přehlédla - neměla jsem na mysli autismus, ale epilepsii.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam