• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LISTICKA: jakou pro dospele? tetanol pur i tetavax sou i pro deti do roku ne? nebo zrovna v techto je ten vyssi obsah hliniku? ktere mas na mysli?

mam dotaz na hemofilus infl. B...jeste pred nekolika lety to nebylo povinne ocko, dnes ano, co myslite? jaka jsou rizika to chytit a pak rizika dyz se to chytne? dik
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LAMIA: zavolej na to očkovací středisko - vakcínu proti tetanu pro dospělé by snad používt šlo, ale nedělá se to. Na to jsem se ptala. Má teda vyšší obsah hliníku a nižší obsah účinné složky, prý je vhodná spíš pro přeočkování, dětem se dává silnější.
    Jinak můžeš použít tu záškrt - tetanus, ale obsahuje ten thiomersal (sloučenina rtuti). Používá se u epileptických dětí, které nemohou dostat tu troj s černým kašlem. U nás registrovaná je.
    Pak je ta druhá, jak jsem psala, s tím formaldehydem, tam nevím, jak je to s dostupností u nás, indikovaná je až od 5 let, taky asi nižší obsah účinné složky, spíš pro přeočkování. Ale podle Hirteho to nevadí.
    Nic ze zahraničí ti tady nepíchnou, ani kdyby ses postavila na hlavu, jedině bys musela vycestovat do zahraničí.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LILY: zadne
    LILY
    LILY --- ---
    IBERIA: a jaké budeš dávat homeo?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Příští týden jdu s dcerou (2roky 9měsíců) na priorix. Je měsíc zdravá a teď se ji snažím držet mimo uzavřené, zejména dětské, prostory. Co bych ještě mohla udělat (před i po), aby byla co nejvíc ve formě (např. laktobacily, vitamíny... o homeo mám načteno, to radit netřeba). Předem díky za názory.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LISTICKA: dneska jsme byli na půlroční kontrole s tím, že chcem na léto (cca v 9 měsících) očkovat jen tetanovku dovezenou ze zahraničí a odpověděla mi doktoroka toto: Není žádná ze zahraničí schválená v ČR a tak no way. Ani dvojvakcína černý kašel - tetanus bychom byli schopni slevit. Tedy jediná možnost i se záškrtem. A to ona je celkem na naší straně a vidí to podobně. Někdo mi to vyvrátí? (doufám)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Jinak kontakt na očkovací středisko v Hradci Králové: 495 834 216 nebo 215
    Mají tam poradnu, volala jsem jim kvůli dostupnosti vakcín.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LAMIA: u nás existuje vakcína proti tetanu pro dospělé. Nevím, jestli nakonec mají v zahraničí nějakou mono pro děti, maximálně v USA, v Evropě spíš ne. Pokud nějakou seženeš, tak ti to tady stejně nikdo nepíchne, obávám se, když to neschválil SÚKL.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    MIC: já teď řeším tetanus na léto, synovi je 7 měsíců a v 9 měsících bude pravděpodobně chodit. Takže bych asi dala tetanovku. Jen nevím, jestli mi ji píchnou samotnou nebo budu muset zvolit některou vakcínu v kombinaci se záškrtem. Tam je blbý, že jedna obsahuje formaldehyd a druhá thiomersal. Pak je tu vakcína Infarix tetanus, záškrt, černý kašel. Mně se ale nechce očkovat ten černý kašel, mám z toho obavy. Takže nevím.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GIDDY: syn očkovaný je a zánět průdušek měl, dokonce si letos střihl i zápal plic...tahle běžná dětská onemocnění podle mě s očkováním vůbec nesouvisí, dítě si je prodělá s očkováním i bez něj
    MIC
    MIC --- ---
    GIDDY: jinak náš syn má taky 11 měs. budeme dávat Pediacel 2+1. Přijde nám to rozumná varianta mezi hexou od 3měs jak je ve vyhlášce a rebelským protizákoným neočkováním vůbec. Pokud má někdo jiný názor, moc rád ho uslyším.
    MIC
    MIC --- ---
    GIDDY: je to jen můj pocit, ale přijde mi jakoby pediatři měli plusové bodíky za řádné očkování, respektive mínusové za neočkované... vím že na "školeních" ohledně očkování probírají mimojiné i jak zvládat negativní názory a přemlouvat k řádnému očkování... taky už jsem objevil že mezi pediatry je to ožehavé téma.. kdo se bojí a kdo se nebojí.. Asi se jim nemůžeme divit, jestli jim dělaj problémy na hygieně a buzerujou je za: "ale paní, jaktože máte proočkovanost pouze 80% pacientů" nevím, ale určitě to není jen tak, rozhodně naše doktorka i doktoři všech kamarádů co mají děti s tím dělají ofuky a určitě k tomu mají i jiný důvod než jen neskonalou víru v blaho očkování přesně jak to nařizuje vyhláška.
    Tvůj syn teď najednou není náchylnější na nemoci proti kterým hexa očkuje, ale je to dobrý hlavologický tah na rodiče - podívejte jak s váma zacloumal obyč zánět průdušek, neriskujte něco opravdu ošklivého jako záškrt...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    syn ma 11mesicu, nema zatim zadne ockovani, premyslim pouze nad tetanem, kvuli tomu, kde bydlime, pediatricka byla doposud ok, nenutila, i kdyz me nahlasila, ze neockuji, ted mel syn zanet prudusek (+slaby zanet plic), mel antb, prednison a pediatricka tvrdi, ze bych mela zvazit ted to ockovani hexou...
    proc? je ted syn jako vic nachylnejsi k nemocem proti kterym hexa ockuje, nebo proc mi to ted rika (mluvila sem s ni zatim po telefonu, az tam budu, vyptam se vic)? vysvetlete, diky

a jinak, co nazory pana Prymuly? ze ockovat az po druhem roce veku, zni to fajn, ale bohuzel, tetanus dam radsi uz ted...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    WAMP_ELF: řekla bych, že Oscuro pouze vyjádřil svůj názor na daný článek, ze strany "zastánců" očkování tu mnohdy padala mnohem ostřejší slova a odsudky, příp. osobní invektivy...stejně, jako tu mnohdy padaly podstatně horší výroky ze strany "odpůrců" očkování...
    a o zdraví svých dětí tu jde všem diskutujícím, kteří ty děti mají :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAMIA: ano, s tímto už se ztotožňuji :)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ORIKA: a je podstatené psát sem tohle? OSCURO: to už vidím v jasných barvách- pěna u pusy v obrýleném obličeji v pozadí na téma bílý plášť kachličky a psací stůl.
    Nevím jak vy ale mě nejde o můj životní postoj o přístup k lékařství mě jde o zdraví mého dítěte, bez sračiček jako je nějaká svoboda, žádná pravidla, alternativní tradiční a dalších frází který někdo pláne..
    Neberte ty internety tak vážně (tím samozřejmě myslím i mě).
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ORIKA: bezesporu. Myslela jsem -i ona to spíš tak, že nad tím nutně přemýšlíš a hodnotíš co je nejllepší. To že na to máš jiný názor jsem přehnala.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    WAMP_ELF: a je to podstatné? valná většina zde diskutujících nemá medicínské vzdělání a ničemu/nikomu to nevadí, pokud jde o lidi, kteří jsou proti očkování (nebo ne vyloženě proti, ale mají k němu jisté výhrady)...ovšem jakmile je někdo pro očkování, hned tu padají dotazy na jeho odbornou vzdělanost...tento dvojí metr by dle mého do této diskuse patřit neměl
    LAMIA: osobně mi to tak ani nepřijde, konkrétně ten názor, že když má člověk postoj k porodu jinak než většinová populace, má ho i k očkování a dalším věcem...jsem velký zastánce domácích porodů, pokud by to záleželo na mě, neměl by doktor u porodu co pohledávat a vše by bylo jen na porodní asistence, pro ženy, které doma rodit nechtějí, ale nemocniční prostředí jim také nevyhovuje, bych vybudovala porodní domy atd...a přesto své dítě nechávám očkovat (byť s velmi mírným odkladem), přesto využívám lékařské péče (syn má dědičné onemocnění krve) a v mnoha ohledech nejsem alternativní..stejně jako v mnoha ano...život je velmi rozmanitý a člověk má různé postoje, které se mohou zdánlivě vylučovat :)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    OSCURO: můžeš být konkrétní z jakých špatných údajů vychází?

Já si osobně myslim, že když máš jiný názor na očkování než většina tak to nutně nese to, že máš názory jiné i na spoustu jiných věcích a že se to od toho nedá odpojit.

Jak řekla naše porodní asistentka: když člověk začne řešit "jinak" porod a když už si oddechne po že to zvládnul tak jak si představoval zjistí, že ten samý a ještě větší problém je s očkováním a šup jak si dá tenhle hlavovlam tak se mu k tomu připlete přemýšlení nad vzděláváním, protože se to zkoplikuje se školkou a pak už se to sune dál ...
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    Mam z toho dojem, ze ten clovek chce absolutni svobodu pro sebe a zadna pravidla. A kdyby to nebylo ockovani a domaci porody, bude se citit omezen tim, ze ma deti ucit chodit na zelenou ci uklizet chodnik od snehu.

Mluvi rozumne v dost vecech, ale bohuzel vychazi casto ze spatnych vstupnich udaju. A i kdyz si mysli ze jedna-jak rika racionalne, tak to nakonec neni pravda, protoze zas vidi v popredi jen svou pravdu. Stejne jako druha strana, fanaticti "ockovaci. "

Navic narazime na dalsi problem-rodic ze zakona neni zodpovedny za zdravi sveho ditete. V pripade, kdy jeho zdravi ohrozuje ma dokonce lekar povinnost zajistit soudni dozor skrz socialni sluzbu a rozhodnout ve prospech zachovani zdravi ditete. Napr. pripad odmitnuti nektereho vykonu jako podani transfuze atd. Co s tim?

Jeste by me zajimal jeho nazor na pripad chlapcu vychovanych jen doma, co nechodili nikdy ven, protoze si to rodice neprali-je to jejich volba? kde je ta hranice volby co si rodic urci a co mu urci stat zakonem?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    OSCURO: A v kolikátým semestru jsi? Nebo už někde sloužíš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam