• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ORIKA: Vubec si nemyslim, ze je Giddy hloupa a nevim, jak jste na to pisla. Myslim, si ale, ze s nejvetsi pravdepodobnosti nezraegistrovala, ze podala dotaz do skupiny, kde je v prve rade urazen zdravy rozum. To, ze diskuze tady je na urovni zvlastni skoly, je bohuzel fakt. Staci se procist trochu zpatky a dozvite se, ze viry mutuji a proto negfunguje ockovani proti cernemu kasli a podobne. A wiki lze doporucit jako dobry zdroj informaci, protoze je v zasade ocitovan, takze clovek s prumernou inteligenci je schopen rozhodnout, cemu muze verit a cemu ne. Popr se jde podivat do historie a zjistit, jestli to tam nekdo nesabotuje. I to neco vypovida. Takze pokud nekomu doporucuji wiki, tak ja predpokladam jeho alespon prumernou inteligenci a tvrdit mi, ze si o nem myslim, ze je hloupa... no to asi delaji hlavne ti, co sami ostatni permanentne odsuzuji. A fakt, ze Zega tu maze odborne vysvetlujici nazory je fakt, nema smysl se nad tim rozcilovat. Jestli to dela a nechce aby to ostatni vedeli, tak mi jeji jednani prijde zvlastni, ale predpokladam, ze vetsina lidi dela veci zpravidla ze sveho presvedceni a ze ji tedy fakt, ze jsem na ni "prozradila", ze maze prispevky, nemuze nijak urazet ani vnimat jako napadeni.
    A pozn nakonec uroven lepsiho gymnzisty myslim, jako uroven znlaosti v danem tematu prevysujici prumerneho gymnazilniho ucitele biologie. (Opet, asi bych nedoporucoval tuto uroven nekomu o kom bych predpokladala, ze je hloupy a nema na to).
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ATLAS: zajímalo by mě, proč ten povýšený tón a naznačování, že je tazatelka hloupá a nemá ani znalosti na úrovni gymnazisty...řekla bych, že giddy má znalosti dalece přesahující, o očkování se zajímá hodně dlouho a má načtenou literaturu, které se tebou doporučovaná wiki ani zdaleka nepřibližuje (a wiki se za objektivní zdroj info v této oblasti rozhodně doporučit nedá)
    napadání majitelky auditka mi přijde více než ubohé a svědčí něco o tvé vlastní "objektivitě" co se tématu týče
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    "This course will discuss issues regarding vaccines and vaccine safety: the history, science, benefits, and risks of vaccines, together with the controversies surrounding vaccines and answers to common questions that parents have about vaccines."
    https://www.coursera.org/course/vaccines?utm_source=welcomeletter&utm_medium=email
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    GIDDY:
    Vyskyt Hib v populaci je ralativne velky. Extremne nebezpecny je pro male deti do cca 0-5 let. Onemocneni zacina jako obycejne dost podobne jako laryngitida, ktera ale velice rychle progreduje a smrt popr. vazne poskozeni mozku v pripade vcasneho nenasazeni atb je dost caste. Vetsina laryngitid je ve skutecnosti ale viroveho (ne bakterialniho ) puvodu, takze nasazeni atb vubec neni potreba. Nekterym meningitidam vubec epiglotitida nepredchazi. Meningitidy jsou ale mnohem castejsi. Doporucuji se seznamit hlavne s pojmy virus, bakterie, zanet alespon na urovni lepsiho gymnazisty, prostudovat v dane oblasti wiki a vakciny net a teprve potom se ptat na intrenetovem - notabene Zegou cenzurovanem foru, tady se informaci nedovite / kdo by to sem psal, kdyz hrozi, ze ho Zega smazne, ze. Jeste dodam odkaz na clanek z doby zavedeni ockovani v Cechach. http://www.zdrava-rodina.cz/med/med1099/med1099_31.html
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    LISTICKA: jakou pro dospele? tetanol pur i tetavax sou i pro deti do roku ne? nebo zrovna v techto je ten vyssi obsah hliniku? ktere mas na mysli?

mam dotaz na hemofilus infl. B...jeste pred nekolika lety to nebylo povinne ocko, dnes ano, co myslite? jaka jsou rizika to chytit a pak rizika dyz se to chytne? dik
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    hľadám info o tom, či si ako dospelá možem nechať pichnuť tretiu dávku protitetanovky PLUS zároveň prvú dávku proti encefalitíde hm? (asi si nakoniec budem musieť zavolať k dr, ale čo ak náhodou, google odpovedá len o deťoch) snáď nie som príliš mimo....vďaka
    a ešte teda ma napadlo, za aký dlhý čas od druhej vakcíny encef. a tretej protitetanovky sa dá uvažovať o tehotenstve? (čítam rozne názory, niekde až 3 mesiace), tak ma to zaujíma, len sa chcem zorientovať :)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LAMIA: zavolej na to očkovací středisko - vakcínu proti tetanu pro dospělé by snad používt šlo, ale nedělá se to. Na to jsem se ptala. Má teda vyšší obsah hliníku a nižší obsah účinné složky, prý je vhodná spíš pro přeočkování, dětem se dává silnější.
    Jinak můžeš použít tu záškrt - tetanus, ale obsahuje ten thiomersal (sloučenina rtuti). Používá se u epileptických dětí, které nemohou dostat tu troj s černým kašlem. U nás registrovaná je.
    Pak je ta druhá, jak jsem psala, s tím formaldehydem, tam nevím, jak je to s dostupností u nás, indikovaná je až od 5 let, taky asi nižší obsah účinné složky, spíš pro přeočkování. Ale podle Hirteho to nevadí.
    Nic ze zahraničí ti tady nepíchnou, ani kdyby ses postavila na hlavu, jedině bys musela vycestovat do zahraničí.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LILY: zadne
    LILY
    LILY --- ---
    IBERIA: a jaké budeš dávat homeo?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Příští týden jdu s dcerou (2roky 9měsíců) na priorix. Je měsíc zdravá a teď se ji snažím držet mimo uzavřené, zejména dětské, prostory. Co bych ještě mohla udělat (před i po), aby byla co nejvíc ve formě (např. laktobacily, vitamíny... o homeo mám načteno, to radit netřeba). Předem díky za názory.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LISTICKA: dneska jsme byli na půlroční kontrole s tím, že chcem na léto (cca v 9 měsících) očkovat jen tetanovku dovezenou ze zahraničí a odpověděla mi doktoroka toto: Není žádná ze zahraničí schválená v ČR a tak no way. Ani dvojvakcína černý kašel - tetanus bychom byli schopni slevit. Tedy jediná možnost i se záškrtem. A to ona je celkem na naší straně a vidí to podobně. Někdo mi to vyvrátí? (doufám)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Jinak kontakt na očkovací středisko v Hradci Králové: 495 834 216 nebo 215
    Mají tam poradnu, volala jsem jim kvůli dostupnosti vakcín.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    LAMIA: u nás existuje vakcína proti tetanu pro dospělé. Nevím, jestli nakonec mají v zahraničí nějakou mono pro děti, maximálně v USA, v Evropě spíš ne. Pokud nějakou seženeš, tak ti to tady stejně nikdo nepíchne, obávám se, když to neschválil SÚKL.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    MIC: já teď řeším tetanus na léto, synovi je 7 měsíců a v 9 měsících bude pravděpodobně chodit. Takže bych asi dala tetanovku. Jen nevím, jestli mi ji píchnou samotnou nebo budu muset zvolit některou vakcínu v kombinaci se záškrtem. Tam je blbý, že jedna obsahuje formaldehyd a druhá thiomersal. Pak je tu vakcína Infarix tetanus, záškrt, černý kašel. Mně se ale nechce očkovat ten černý kašel, mám z toho obavy. Takže nevím.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    GIDDY: syn očkovaný je a zánět průdušek měl, dokonce si letos střihl i zápal plic...tahle běžná dětská onemocnění podle mě s očkováním vůbec nesouvisí, dítě si je prodělá s očkováním i bez něj
    MIC
    MIC --- ---
    GIDDY: jinak náš syn má taky 11 měs. budeme dávat Pediacel 2+1. Přijde nám to rozumná varianta mezi hexou od 3měs jak je ve vyhlášce a rebelským protizákoným neočkováním vůbec. Pokud má někdo jiný názor, moc rád ho uslyším.
    MIC
    MIC --- ---
    GIDDY: je to jen můj pocit, ale přijde mi jakoby pediatři měli plusové bodíky za řádné očkování, respektive mínusové za neočkované... vím že na "školeních" ohledně očkování probírají mimojiné i jak zvládat negativní názory a přemlouvat k řádnému očkování... taky už jsem objevil že mezi pediatry je to ožehavé téma.. kdo se bojí a kdo se nebojí.. Asi se jim nemůžeme divit, jestli jim dělaj problémy na hygieně a buzerujou je za: "ale paní, jaktože máte proočkovanost pouze 80% pacientů" nevím, ale určitě to není jen tak, rozhodně naše doktorka i doktoři všech kamarádů co mají děti s tím dělají ofuky a určitě k tomu mají i jiný důvod než jen neskonalou víru v blaho očkování přesně jak to nařizuje vyhláška.
    Tvůj syn teď najednou není náchylnější na nemoci proti kterým hexa očkuje, ale je to dobrý hlavologický tah na rodiče - podívejte jak s váma zacloumal obyč zánět průdušek, neriskujte něco opravdu ošklivého jako záškrt...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    syn ma 11mesicu, nema zatim zadne ockovani, premyslim pouze nad tetanem, kvuli tomu, kde bydlime, pediatricka byla doposud ok, nenutila, i kdyz me nahlasila, ze neockuji, ted mel syn zanet prudusek (+slaby zanet plic), mel antb, prednison a pediatricka tvrdi, ze bych mela zvazit ted to ockovani hexou...
    proc? je ted syn jako vic nachylnejsi k nemocem proti kterym hexa ockuje, nebo proc mi to ted rika (mluvila sem s ni zatim po telefonu, az tam budu, vyptam se vic)? vysvetlete, diky

a jinak, co nazory pana Prymuly? ze ockovat az po druhem roce veku, zni to fajn, ale bohuzel, tetanus dam radsi uz ted...
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    WAMP_ELF: řekla bych, že Oscuro pouze vyjádřil svůj názor na daný článek, ze strany "zastánců" očkování tu mnohdy padala mnohem ostřejší slova a odsudky, příp. osobní invektivy...stejně, jako tu mnohdy padaly podstatně horší výroky ze strany "odpůrců" očkování...
    a o zdraví svých dětí tu jde všem diskutujícím, kteří ty děti mají :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LAMIA: ano, s tímto už se ztotožňuji :)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ORIKA: a je podstatené psát sem tohle? OSCURO: to už vidím v jasných barvách- pěna u pusy v obrýleném obličeji v pozadí na téma bílý plášť kachličky a psací stůl.
    Nevím jak vy ale mě nejde o můj životní postoj o přístup k lékařství mě jde o zdraví mého dítěte, bez sračiček jako je nějaká svoboda, žádná pravidla, alternativní tradiční a dalších frází který někdo pláne..
    Neberte ty internety tak vážně (tím samozřejmě myslím i mě).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam