• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    MISON: OSCURO: Dobre, vdaka za namet na premyslanie. Preberiem to pri najblizsej preventivke s nasou pediatrickou, som zvedava, ako to vidi ona (ma v evidencii viacero rodicov, ktori neockuju podla standardneho kalendara, pripadne neockuju vobec).
    MISON
    MISON --- ---
    ULILIA: Kdyz pediatr podepise s rodicema informovanej souhlas, ze ockovani nechteji a dite pak zemre na zaskrt a rodice se rozhodnou pediatra zalovat, ze je dostatecne neinformoval, existuje zde velmi realna moznost, ze toho pediatra odsoudej. V takovy my zijeme zemi. Je to absurdni, ale je to tak ;)
    MISON
    MISON --- ---
    WAMP_ELF: bud se budeme bavit o ockovani obecne anebo se budeme bavit o ockovani proti rotavirum obecne nebo se budeme bavit o konkretnim farmakologickym preparatu .. vyber si ;) Jsou to vsechno 3 naprosto odlisny diskuse. A znova te vybizim k tomu, aby ses uklidnil ;) Precetl sis nekdy po sobe neco ? Budes nam tady nadavat a pouzivat sprosty slova ? Dobra argumentace - tleskam ti. S pralesem sem se evidentne neposral. Je videt, ze by ti prospel. V moderni spolecnosti se ti zjevne nelibi. Dokonce i ten NYX ti nedela dobre.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    OSCURO:
    MISON: Zaujimave. Takze pediater ma zo zakona povinnost vykonat povinne ockovania (idealne vakcinami a v terminoch, ktore su dane konkretnou vyhlaskou), ale pokial sa rodic rozhodne, ze ich dietatu dat nechce a pediatrovi toto rozhodnutie pisomne potvrdi, tak pediater je napriek tomu zodpovedny za to, ze ockovanie nevykonal? To znie dost zvlastne.

Este ma k tomu napada - nekryje ten papier lekara napr. pred hygienou, ktora vykonavanie pov. ockovani kontroluje?

A len pre info, ktory zakon OSCURO: si mal prosim na mysli? Zakon o ochrane verej. zdravi? Dik.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KOTENCE: a co chceš dělat v případě, že kauzální léčba neexistuje? Nechat nemocného trpět, dkyž lze alespoň zmírnit/odstranit symptomy?
    A RS není dědičná, když už jsme u toho.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    OSCURO: Vytáčet mě se z čeho? Nátlakově jak?
    Přestaň se už ohánět tou racionalitou jako slepej hůlkou, protože na lidský společnosti není racionálního ale vůbec ale vůbec nic.
    Víš mě taky stačilo pár příspěvků abych si o tobě udělal obrázek ty fundovanej experte, dopředu ti říkám že už se ani ale nemusíš namáhat, než si stihnul pochopit ty dva řádky co jsem tu napsal tak tady arcivakcinář
    MISON: my vysvětlil o čem jsi mluvil.

MISON: Vyste v jádru fakt všichni stejně sebestředný tupci- kdes mě viděl abych někoho vybízel ke klidu???
    K tý moderní společnosti- jak se vůbec opovažuješ to sem zatáhnout, uvědom si laskavě o čem mluvíš, jestli je pro tebe očkování proti rotavirům výhoda moderní společnosti tak je mě líto tebe. Mimochodem s tím pralesem jsi se fakt už posral ne, vždyť bych se tam musel pořád bát kdy mi tam přijedou moderní výhody značky caterpillar, přivezou cocacolu a hiv. to jsem si myslel že jsem tady já ten drzej fracek.

Tahle diskuze víceméně nemá smyl protože poslouchat doktory jak tu bračí ve strachu před nátlakovejma skupinama, chtěj "doma-rodky, neočkovače" postavit mimo zákon a pokud možno vyhostit ze státu.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ULILIA: Zadny :-) Ockovani je bohuzel dane nadrazenou pravni normou a pres to nejede vlak.
    MISON
    MISON --- ---
    ULILIA: spravna otazka ;)
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    OSCURO: Hm, aky ma v tom pripade ten podpisany informovany nesuhlas zmysel?
    MISON
    MISON --- ---
    WAMP_ELF: Natlakovejch spolku je cela rada. Nektery z nich se vylozene specializujou na to, ze (v podstate) nedelaji nic jineho, nez ze zaluji lekare. Samozrejme, ze to nekdy muze byt opodstatnene ... o tom zadna ... ale faktem zustava, ze nenavist ze strany lidi vuci lekarum rostou a zaloby se objevuji stale casteji. Bohuzel jsou v nasem state lekari velmi spatne pravne chraneni. Napr. v USA je zalob taky strasne moc, ale lekari maji prinejmesnim stejne dobre prostredky jak se branit. V CR nikoliv.
    MISON
    MISON --- ---
    At si kazdej dela co chce. At treba neockuje. Ale odmitam o tom ockovani poslouchat lzi a vymysly (Elekova aspol.).

WAMP_ELF: uklidnit by ses mel spis ty. Ano, existuji natlakove spolky, ktere tlaci na lekare jak to jenom jde (a jejich cista nenavist vuci cele lekarske spolecnosti je zcela evidentni). Ano, vyhody moderni spolecnosti. Jestli tomu nerozumis tak je mi te lito. Jestli tomu rozumis, ale neuznavas je/nechces je, tak se odstehuj do pralesa. Slysel jsem, ze se jeste par domorodejch kmenu na tyhle planete najde. Az tam stravis par let, tak pochopis (zpetne) o cem jsem tady mluvili, kdyz jsme zminili vyhody moderni spolecnosti.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    WAMP_ELF: Vytacet jsem tu videl nekoho jineho. A chovat se presne natlakove-tebe.
    Hazet vsechny lekare do jednoho pytle, urazet, znevazovat racionalitu, obhajovat nabozenstvi jako nastroj k natlaku. Odkopat se v par postech jako extremista bez argumentu.

Problem je, ze kazdy si zde bere opacny nazor jako osobni utok na svoje fundamentalisticke nazory (at uz zastanci racia i zastanci "alternativy")
    Me jde jen o vyvazenost, aby to zde nebylo auditoriem, kde se poplacavaji po zadech lide,co "to tem zlym felcarum nandali" Pokud vam jde o tohle, prosim.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    OSCURO: No jen se nevytáčej, co myslíš pod pojmem nátlakovej spolek atd. Já ti nebudu opakovat to co si můžeš přečíst znovu.
    Chceš snad říct že pokud se někdo začne rýpat v tom co tu "odborníci" napíšou tak tu není vítanej?

TAPINA: bohužel jsou právě ty "obdorníci" uvěřitelní...
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    WAMP_ELF: Clovece, kdyz umis jen nadavat a urazet, jsi platny kazdemu jak mrtvemu zimnik.
    Cim si chtel timhle prispevkem prispet?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ježišmarjá, zase tyhle dotazy. Už se jednou smiřte s tím, že většina odborníků, co se tady k tématu vyjadřujou, nějaké ty děti má a má je očkované, byť vám to připadne neuvěřitelné :D
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    OSCURO: nátlakové spolky ?? Jaký vyvázání z legislativy? Co to meleš ty vořechu? Jak si něco takovýho představuješ?

Výhody moderní společnosti, ty jsi fakt k smíchu..
    Víš, chlapče, rodičovství člověka celkem změní, vzhledem k tomu že tohle nevíš a říkáš tomu "plození dětí" nejsi žádným obhájcem léčení ale jen vědy.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ULILIA: Zjistoval jsem na pravnim oddeleni. Bohuzel neni.
    Stejne jako clovek muze sic podespat souhlas napriklad s dobrovolnym usmrcenim ci ze se necha mutilovat, ale ten souhlas je neplatny. Nic toho lekare nechrani a je to vse na jeho ramenou.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    OSCURO: Nie je lekar kryty informovanym nesuhlasom s ockovanim, ktori obaja rodicia podpisu? My ho napr. podpisujeme pri kazdom odklade. Mala som za to, ze tym je pediater chraneny.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    WAMP_ELF: 1) Neosobuju si zadny patent na rozum, jen nabizim vyvazenost nazoru pro lidi co chteji premyslet o problemu a neprebiraji jen hystericke vykriky opakovanych lzi pomatencu co chteji jen vydelavat na hlouposti a duverivosti lidi (tim nemyslim lidi zde na foru ale kreatury jako duo stupidos Elekove/Strunecka)

2) Nikomu neberu moznost se klidne zbavit vyhod moderni spolenosti. Jen bych poprosil at si tyto natlakove spolky (domo-rodky, neockovaci atd.) zkusi prosadit vyvazani z legislativy politickym procesem. Nebo na to radeji nema nikdo odvahu?

3) Nechapu co ma plozeni vlastnich deti spolecneho s rozborem tohoto tematu. Rodicovstvi do hlavy nikomu zadne realne informace nenalije. Nebo chce nekdo tvrdit opak?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    OSCURO:
    Jo takže vy dva tu máte patent na pravdu?
    Takže pro tebe nedotknutelnost pediatra důležitější než zdravý dětí?
    A ty máš děti?

K tomu tvýmu vyjádření ohledně náboženství- Jo já bych to propagovat třeba chtěl. Ta vaše felčařina je jediná obecně dostupná forma léčení díky tomu fašistickýmu stavu kterej tu je po christianizaci, germanizaci, sociolizaci atd.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    XSEDKA: Hlásame náboženskú slobodu. A čo v prípade, keď nám naše náboženské presvedčenie zakazuje očkovanie detí? - Vazne toto by nekdo chtel propagovat?

Jinak nema cenu se vyjadrovat k clanku samotnemu - opet opakovani vsech nepravd (hlinik, formaldehyd, rtut...) Kdo ma zajem o vyvazene informace podrobneji, viz posta ci filtrovat prispevky ode me a nick ATLAS.

A kdo chce kam, pomuzme mu. Klidne at je ockovani nepovinne, jen at na sebe vezmou veskere riziko rodice. Nyni bohuzel veskere riziko legislativne je na lekari a kdyz by neockoval a nekdo z rodicu, co by se jim to rozlezelo v hlave, pote co by dite bylo poskozeno nejakou ockovatelnou chorobou lekare zalovali, tak ten lekar dopadne spatne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam