• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    YEETKA: Dobry clanek. Me je ho trochu lito, protoze venoval strasne moc prace na interpretaci, ale nemel noznost sirokeho zaberu puvodnich dat (prislo me ze mel preci jen omezene zdroje informaci a vysledek se mu tudiz biasoval). O toxicite hliniku viz historie co tu vyborne psala ATLAS. Vcetne vypoctu clearence Al, jeho realneho obsahu ve vakcinach a pod.

Druhy aspekt clanku. To ze spatne (kdyz vubec vubec) komunikuji veskere regulacni organy v CR a vsichni experti je katastrofa. Pak maji v mediich slovo casto nejvetsi exoti a "odlehle hodnoty".
    Stejne jako to ze se stale personalne vyprazdnuji tyhle regulacni instituce, coz vyhovuje vsemoznym skupinam co se snazi vydelat na sizeni (jidlo, leky, chemikalie v prumyslu atd. ) Snad se probudime v tom smyslu, ze nektera pravidla se fakt hodi, protoze nas implicitne chrani.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    YEETKA: Za me rozumnej clanek napsanej moudrym clovekem. Byl nezaujaty, postoj se snazi zachovat, nic nesabotuje, ale jasne popisuje sve pocity. Zadnej ztrestenec, co chce ovlivnit davy, na nikoho netlaci. Nazor k tomu nemel. Ale v problematice se diky vzdelani orientuje, a dal si tu praci, ze tomu zevrubne venoval vic nez mesic, jen tomu jednomu konkretnimu problemu ohledne ockovani plus na to samozrejme nabalil dalsi, co analyzoval. Nakonec postoj zaujal a jednoduse nam popisuje svou cestu, cely proces, jak k tomu dosel.

Takovejhle popis clanku jsi asi nezadala. Me to nedalo, ale ta prace, jakou predvedl, se mi proste libi. A ten popsany problem? No i me by zajimal nazor protistrany. Nebo kohokoliv jinyho, kdo by k tomu chtel neco rict. Tak doufam, ze se do toho nekdo pusti a pokusi se neco rict.
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    co říkáte na tohle? nějak to tu vyšumělo... KERRAY
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    DOUPLE: Tak takhle to vypada opravdu jenom jako studie pri uvadeni na trh. Takze pokud ti jde o bezpecnost tak urcite mnohem vetsi, nez vakciny, kterymi jsme byli ockovani v mladi my. Zkusenost s ni tady asi budou mit hlavne pouze ti, kteri s ni ockovali pred 10 lety. Tenkrat se o ni hlasilo, ze je setrnejsi - prave diky te hapatitide. pak se zaclo tvrdit, ze ucinnost te hepatitidy ale neni takova. Vubec nevim, jak dlouhodobe sledovani dopadlo.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    ATLAS: Cestovny patrilo do uvozovek, u jiny hexa vakciny ho za 100m chuze nenabizi.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    jeste jeden zajimavy clanek
    Mandatory Vaccinations: Exploring the Pros and the Cons - Yahoo Voices - voices.yahoo.com
    http://voices.yahoo.com/mandatory-vaccinations-exploring-pros-the-855591.html?cat=5

nicmene mnohonasobne zajimavejsi mi prisel clanek, ktery me na ten prvni nasmeroval
    cover72>zásadní>PR manipulátory -- aneb vakcína proti PR kampaním
    http://cover72.net/zasadni/clanek.php?c=39
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    DOUPLE: No relativne dobre si na to stazeni pamatuji, duvod stazeni byla opravdu ta hepatitida - sledovala jsem to uz ve chvili kdy o tom zacala jednat EMEA. O zadne umrti pri tom neslo. To je kospiracni teorie. Musim tedy rict, ze nechapu v cem na vas dela pani doktorka tlacenku, ani jak ta tlacenka souvisi s proplacenim cestovneho.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Ma nekdo prosim primou zkusenost s Hexavac od Sanofi pasteur?
    Ped. doktorka na nas dela trochu tlacenku (4000,- proplaceni cestovnyho ackoli bydlime za rohem), s tim, ze ted (loni a letos) se vakcina znovu uvadi na trh.
    Co jsem googlil, tahle 6 kombinace byla stazena v roce 2005 z CR (oficialne viz http://www.vakciny.net/AKTUALITY/Oznameni%20pro%20lekare.pdf, s tim, ze internet pise casto i neco o serii umrti deti ve francii).
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    How Many People Aren’t Vaccinating Their Kids in Your State? | Mother Jones
    http://m.motherjones.com/environment/2014/02/vaccine-exemptions-states-pertussis-map

DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Co takhle jit s porodama do porodu, prosim pekne?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    MONI: omlouvám se, ale domnívám se, že já nejsem ten, kdo by se měl naučit číst.

FARIN: " ten nastrih, pro spoustu porodniku nezpochybnitelny blaho rodicky, treba v nemocnici Na Bulovce vubec nedelaji"

Na to právě reaguji osobními zkušenostmi rodiček, které dosvědčují, že takto absolutní to nebude. Nezpochybňuji, že se Bulovka snaží nástřihy minimalizovat.
    MONI
    MONI --- ---
    PATISLAV: nauč se nejdřív číst s porozuměním a pak lez do diskusí. Přímo v tom tvém linku jsou zkušenosti, že: "na mě to působilo, že to rutinně nedělají" a "za sebe můžu říct, že preventivně nástřihy nedělají, jen pokud to situace vyžaduje"
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PATISLAV: Anebo je to úplná novinka, to samozřejmě také nemohu vyloučit, nevolal jsem tam :).
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    FARIN: Nevím, jestli náhodou v jeden čas to, co píšeš, nebyla pravda, ale podle tohoto se zdá, že na Bulovce nástřihy stále dělají:

Nejnovější zkušenosti s porodem na Bulovce - Diskuse - eMimino.cz
    http://www.emimino.cz/diskuse/nejnovejsi-zkusenosti-s-porodem-na-bulovce-141248/strankovani/14/
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ALI_EN: Mě vůbec nezajímají tvoje názory, mě zajímá jen to, že jsi hnusná vůči mé rodině, aniž bychom spolu měli cokoliv společného. Troufla by sis to osobně?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    PATISLAV: presne tyhle zzensitly pateticky OT tu fakt nemaj co delat. Btw ani ja jsem netvrdila, ze jsem odpurce ockovani, milej zlatej, mam k nemu dost mozna velky vyhrady, ale zkus si zpatky procist, co jsem psala
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LAURA: za to se ti omlouvám, byl jsem mylně informován. Promiň.
    LAURA
    LAURA --- ---
    PATISLAV: emoce z tebe nestrikaji? tak z jakeho duvodu tady uvadis lzi? a znovu pro tebe, pac zrejme pomalu chapes: ja nejsem odpurce ockovani, zarad me laskave na spravnou stranu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam