KERRAY,
YEETKA,
ALI_EN,
OSCURO:
Poporade k tem bbodum v jeho prezentaci, kterou udelal po mesici s vecery stravenymi nad WoS.
a) hliník se do vakcín (u nás hexavakcína a očkování proti pneumokokům) přidává kvůli zvýšení a prodloužení jejich účinnosti, přesný biochemický mechanismus, jakým v daném kontextu hliník působí, není ani po 90 letech od prvních experimentů znám
Hlinik se pridav kvuli zvyseni a prodlouzeni jejich PUSOBENI.
PRESNY biochemicky mechanismus - tak tenhle termin je sam o sobe nonsense. V biochemii cim vice mate o necem znalostinebo-li cim vice otazek veda dokazala odpovedet, tim vice smysluplnych otazek jste schopni polozit, takze jsou vase vedomosti sice stale presnejsi, ale stale vice nepresne.
b) hliník je prokazatelně neurotoxický, pokud se dostane do styku s nervovými buňkami, vážně je poškozuje (existují prokazatelné výsledky testů na buněčných kulturách, experimentálních zvířatech i lidech – např. syndrom dialyzační demence).
Nejak by se mi vice libilo, kdyby prvni souveti melo prehazeny poradek vet , a jednu vetu navic pridat, napr:
Pokud se "hliník" v dostetcne koncentraci dostane do styku s nervovými buňkami, je prokazatelně neurotoxický, protoze je vážně poškozuje. Pro ockovani je to informace naprosto irelevantni. (Nikdy nebylo pozorovano, ze by hlinik ve vakcinach podany i v nasobne vetsich koncentracich zpusoboval nejake neurotoxicke problemy. )
.
c) hliník snadněji přestupuje do mozku a déle setrvává v organismu u lidí s poškozenými ledvinami a nevyvinutou hematoencefalickou bariérou (např. kojenec s nevyvinutou ledvinovou pánvičkou)
- Opet nema souvislost s ockovanim.
d) pokud by se veškerý hliník z hexavakcíny dostal do mozku dítěte, jednoznačně by dosáhl neurotoxické koncentrace
- pokud by se veskery hlinik s matcina rubinoveho prstynku dostal do mozku ditete, jednoznacne by tam dosahl neurotoxicke koncentrace. Co by tam ale delal, ze?
e) je jen málo informací o tom, kolik Al se při očkování do mozku dítěte skutečně dostane, je velmi obtížné to odhadnout (spočítat), odhady biologické dostupnosti (tedy poměr koncentrace v místě vpichu a na místě účinku) se v jednotlivých publikacích liší až o několik řádů.
Nemohu si pomoc, ale tohle nema ani hlavu, ani patu. Kdyz mluvi o radech mel by je definovat. Jeho pouziti terminu biologicka dostupnost na mne pusobi jako machrovani nekoho, kdo vubec nechape o cem mluvi. Ale mozna je to jen nepresne vyjadreni, ale stekjne, kdyby tam aspon misto slova koncentrace, pouzil slovo mnozstvi.
OSCURO: Pokud myslis tohle (
ATLAS) nebylo to uplne presny vypocet clearence, to bylo jen jednoduche vysvetleni, ze nejaky clanek Elekovy kupodivu nedava smysl. Vubec jsem se tam napr. nezabyvala vylucovanim hliniku kuzi, ktere je velmi podstatne a o kterem dotycny clanek vubec nepojednaval. Psala jsem to stylem, kdyby fakta, ktera Elekova zminuje byla pravdiva.
Ale plne souhlasim s jeho upozornenim, ze regulacni organy v CR komunikuji spatne, na druhou stranu, jeho odsouzeni SUKLU za to, ze mu v komunikaci s nejakou maminkou vypadlo pismeno recke abecedy, aniz by treba prozradil jmeno dotycne uradnice (a ona se pak mohla branit, napr. v pripade, ze ji ve skutecnosti nic nevypadlo, ale nekdo to jen tak z legrace smazal, nebo to bylo smazano pri preposilani mailu...) mi prijde jako tah, ktery nevypovida o tom, ze on se s nekym snazil komunikovat. Myslim,ze kazdy, kdo alespon nekdy pracoval s pocitacem vi, ze mikro nam byl cert dluzen, a proc uz davno nebylo rozhodnuto, ze mikro se bude znacit jako "u" kdyz to tak stejne vsichni delame, fakt nechapu.