• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    OSCURO: a extremem duvery je i toto.... http://www.novinky.cz/krimi/333785-divenka-zemrela-po-autonehode-chybou-lekaru-rozhodl-soud.html jakej je rozdil mezi dusevne nemocnejma lidma a doktorama, ktery maj naprosto vsechno v pici, to nevim...
    EDERA
    EDERA --- ---
    OSCURO: A v čem je teda benefit očkování proti hepB, když pravděpodobnost, že ji mimino chytne je podstatně menší, než pravděpodobnost negativních následků toho očkování, že jsem tak smělá? Kolik batolat ročně onemocnělo hepB, že kvůli tomu bylo nutno zavést povinné celoplošné očkování.
    SADY
    SADY --- ---
    OSCURO: nedavno probehla charitativni akce na jednoho prcka, co ho totalne posrala hexavakcina... myslim, ze tohle by mel rodic volit vazne sam, protoze tohle se opravdu stava a ne zas tak malo (minimalne to neni ani prvni ani druhej pripad, kterej znam z dosahu kolem me)

"Všechny vybrané peníze na této akci budou zaslány ..... pro zpříjemnění života v následné léčbě kojenecké leukémie. Dnes je mu rok a půl. Ve třech měsících dostal po očkování hexavakcínou kojeneckou leukémi. Poté strávil rok po nemocnicích. Chemoterapie, transplantace kostní dřeně. Dodnes musí být co nejvíce izolován od ostatních dětí, kvůli oslabené imunitě. "

a tady jeden clanek k ty hepatitide B
    Spojitost autismu a očkování - Svět kolem nás
    http://www.svetkolemnas.info/novinky/zdravi/273-spojitost-autismu-a-ockovani
    LAURA
    LAURA --- ---
    OSCURO: jiste, protoze do tve svobody to nezasahuje. Aneb zachranime vas i proti vasi vuli.. (sve deti nechavam ockovat a v ockovani vidim smysl, ne tak v autorirativnim pristupu, potlacujicim svobodne rozhodovani)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Asi to nema opravdu smysl. Kdyz nekdo nevidi benefit ockovani hepB ci treba priusnic, tak uz neni moc co resit. Ale chapu.

Jen extremem individuality a rozhodovani o osudu svyc deti je pak i toto - http://www.novinky.cz/...nicni/evropa/333894-polsti-rodice-nechali-vyhladovet-sestimesicni-dite.html

Jde o to nalinkovat tu caru svobody a individuality rozumne. A dle meho se do ni vejde i povinne ockovani.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OSCURO: vesmes vsechno se tu uz probiralo.
    muzu klidne vecer nejaky bodovy seznam vytvorit, ale vsechno uz v auditku tu bylo, omylalo by se to porste znova dokola, to je celkem k nicemu.
    Obecne nepovazuju za nutny povinne ockovani spalnicek, hepatitidy, priusnic, cernyho kasle, jista si nejsem zardenkama... At uz kvuli ucinnosti vakciny, (dle myho) umele zveliceny nebezpecnosti az smrtelnosti tech nemoci... Nesouhlasim s argumentaci, ze ockovat se na tohle plosne zachranuje lidsky zivoty. Zase ale pripominam, ze nejaka ockovani uznavam. Ale pokud hazou vsechny povinne ockovany nemoci do jednoho pytle tak je to proste vuci lidem nefer / a presto se odbornici divi, ze se to lidem nelibi a utoci na ne no...
    Nesouhlasim ani s tvrzenim, ze to neni byznys.
    Nevidim to tak, ze se nekdo snazi drzet zdravi naroda na vysoke urovni a omezit "zbytcnou" lecbu.
    Nejsem si jista, jak moc duveruju WHO.
    Ale jak rikam, vsechno uz jsme tu resili...
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    ALI_EN: Ja myslim ze tady jiz neni pomoci. Emoce pokud zasahnou do rozhodovani (napr. jen uz to "resim to pro zdravi SVEHO ditete") je racio casto uz na pochodu pryc. Proto se i velmi nedoporucuje osetrovat sve pribuzne a deti.

Dej sem v bodech, co ti "nikdo nedokazal odpovedet" a silou spolecnou ti tu urcite odpovime na vse.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ATLAS: nebo mi vysvetli, proc kdyz uz sis dala tu praci usvedcit me ze lzi, neresis i to, ze to proste oni sami oznacujou za experiment. Dyt je to prece postaveny na hlavu. Jasne ze v pripade zavaznych nemoci je castecne ucinna vakcina lepsi nez zadna vakcina, ale v tom pripade bych to prosila nepovinne. Pokud je to brane tak, ze je to povinne, a oni na vysvetlenou narodu tvrdi, ze pak bude proockovanej celej narod a jak to zachranuje zivoty... a lidi, kteri haha neumi tridit informace si pak mysli, ze jsou stopro ochraneni, tyvole to by mel bejt trestnej cin. Uz se nikdo nezmini, ze cernej kasel je s dnesni medicinou pomerne dobre lecitelnej a podobne (ano, kojenci a duchodci, vime). Hromadna proockovanost, velky to argument, tu stejne neexistuje, jenom u deti.

EDERA: on je vedec, on muze :]. presne me taky napadlo, ze nezmini, kolik jich bylo neockovanych, kolik drive ockovanych, kolik deti atd.. mi to prislo, ze proste si odmitace zadnej vedec nikdy neodpusti vynechat, aby zbytek narodu obratili na svou, spravnou ockovaci viru..
    EDERA
    EDERA --- ---
    ALI_EN: Podle mě, pokud nemá podloženo, kolik z těch 600 případů byli neočkovaní nebo od neočkovaných nakažení, tak je neprofesionální vypouštět z pusy, že za to mohou (lhostejno zda hlavně nebo jak) odmítači očkování. Celkem by mě zajímalo, kolik těch z vlastní vůle neočkovaných v ČR máme. Jestli je to vůbec takový počet, aby byl statisticky významný.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    CONTRAS: jakoze zadna? :]

ATLAS:
    Tak ja ti kratce nastinim, proc se mi zdas.
    Napriklad k tomu patri zoufala snaha priznivcu ockovani nachytat odpurce "pri lzi", coz se mi nezda, ze se ti v prvni pulce tvyho nezlob se na me, lehce afektovanyho, prispevku nepvedlo. Vyznamove mi to prijde dost podobny. Argumentacne je to na nule, ale hadat se o tom klidne muzem dal.

Zarputili zastanci navic neustale prehlizi ani nekomentuji skutecnost, kterou odpurci neustale opakujou. Za sebe tvrdim, ze nejsem ani tak proti rozumnemu ockovani, vadi mi pristup odborniku. Nazyvat kohokoliv o silenci, pripadne o sarlatany, jak je to videt na stranckach Ces. vakcionologicky spolecnosti, si proste nemuzou dovolovat, ackoliv ty si myslis opak, protoze "vedci". To totiz okamzite ramec rozumny diskuse posouva do zmineny jednostranny afektovanosti, kterou predvadite. Jelikoz ti, kteri odmitaji ockovani v ramci nejakeho extrem hippie live stylu je oproti tem, kteri to odmitaji z jinho duvodu, daleko mene.
    Btw kdo tvrdi, ze Sedo je epidemiolog, nebos tim chtela rict, ze na zacatku mluvil o necem, cemu nerozumi? Nebo jsi jen potrebovala mit na konci vykricnik?

No way hele tenhle styl konverzace pro me. Ty veci, ktery me zajimaj, stejne zatim zadny zastance nevysvetlil tak, abych se nad tim zamyslela. "Musite" neni k zamysleni. "Je to zivotne dulezite, zachranuje to zivoty" pokladam za lez (narazim opet poste na priusnice) a podobne...
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    CONTRAS: .....nejvíc mě ovšem na tom článku na novinkách překvapuje ta diskuze pod nim!
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ty se mi fakt zdas
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    Čeští vědci mají patent na vylepšení vakcíny proti černému kašli – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...33624-cesti-vedci-maji-patent-na-vylepseni-vakciny-proti-cernemu-kasli.html
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ALI_EN: pokud neumis zadat link, tak by bylo slusne zadat aspon porad, cas, kdys to priblizne slysela atd. Ti znas, kteri umi informace vyhledavat, by to treba byli schopni dohledat velmi jednoduse. takhle jsem musela na dohledani obetovat uplne zbytecne mnohem vice casu, ale usvedcit te ze lzi, problem nemam. http://www.ceskatelevize.cz/porady/10101491767-studio-ct24/214411058270416/. Zacatek cca v 12.30
    Moderatorka: Na telefonu je Peter Sebo MBU AV CR. Dobry den vam preju.
    Peter: Dobry den
    Moderatorka: Jak si vysvetlujete tu spatnou situaci s cernym kaslem u nas?
    Peter: No ma to nekolik pricin, mimo jine k tomu patri take odmitani ockovani nekterymi silenci, ale HLAVNI pricina asi spociva v tom ...

Takze ja slysim ze hlavni problem podle seba je vakcina a existuje nekolik dalsich vlivu, mimo jine odmitani ockovani nekterymi silenci...

A ty nam tvrdis ze Sebo oznacil pohybovace o ockovani za silence (ALI_EN) a ze za 600 pripadu pertuse muzou predevsim silenci, kteri odmitaji ockovani. Nic takoveho nerekl.

A schopnost trideni informaci spociva v tom, ze si u kazdeho cloveka, jehoz nazory posloucham take uvedomuji na co je dany clovek odbornik, takze JA bych nazor PS na epidemiologickou situaci uplne vynechala a na rozdil od tebe poslouchala jeho povidani o patentovane latce, kterou vyvinula jeho laborator. Peter neni epidemiolog!
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ATLAS: mívám u tvých příspěvků pocit, že ti ujíždí pod nohama kluzký svah..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ATLAS: link na jeden rozhovor ziveho vysilani CT24 fakt nevim. Sedo to rekl temer presne tak, jak jsem to napsala. "Krome silencu, kteri odmitaji sve deti ockovat, je to i vakcinou..." a kterou vzapeti nato za dvacetilety experiment. Tyhle informace at si doopravdy kazdej roztridi, jak chce.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ALI_EN: Podle toho, cos nam tu o tom poradu napsala (a za poznamku stoji fakt, ze jsi pro jsitotu neuvedla odkaz...), PS nenazyva silencema lidi, kteri pochybuji ale lidi, kteri z silenych duvodu hlasaji zhovadilosti. To si snad vedec muze dovolit. To by mne zajimalo, kdyby nekdo tvrdil, ze letadla nelitaji, ze je to vsechno podvod leteckych spolecnosti akdovikohojeste a nejaky fyzik o nem prohlasil, ze je to silenec, jestli bys taky vyvozovala, ze dela z lidi kokoty. Kokota ze sebe dela ten, kdo si neumi tridit informace, pomoc k tomu vetsinou vubec nepotrebuje.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    me na tom zarazi, ze oni si dovolujou nazyvat lidi, co pochybujou, silencema a sarlatanama, ale vzaaaapeti z nich vypadne, ze i oni vlastne si jisty nejsou.. ale kdo nedela ze svyho ditete pokusnyho kralika, je proste ten spatnej. Presne tenhle pristup je to, proc ja jsem proti povinnymu ockovani. Ze delaj z lidi kokoty.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...dnes jsme dostali informaci od doktorky, ze prej je nejaky novy ockovani, je prej strasne drahy, ale nakej enonuno luxus prej... Tak zacina dalsi expriment asi...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    na ct24 se pta moderatorka, co muze za vic jak 600 letosnich nakazenych cernyho kasle. Peter Sedo z Mikrobiolog. ustavu AV ji odpovidal, ze predevsim silenci, kteri odmitaji ockovani. A potom taky vakcina, ktera je mene ucina. ze to pry byl takovy dvacetilery experiment, a ukazuje se a bla bla.. Mluvili i o vyvoji nove vakciny, to uz jsem neslysela.
    Ale ten zacatek me fakt "pobavil".
    DNF
    DNF --- ---
    trochu z jineho soudku, soudku umeni: Zobrazovani tematu ockovani v popularnich kreslenych serialech.
    Cely dil ma 22 minut, nekolik pribehovych vrstev, a tema ockovani se samozrejme tyka jen nejmensiho clena rodiny. Je to jeden z lepsich dilu, ale kdyby nekdo chtel preskocit, pribeh o ockovani zacina na 7:03 a konci 15:08. Vtipne!
    Griffinovi: 02x21 - Otec na odpal | SledujuSeriály.cz - seriály online a zdarma
    http://www.sledujuserialy.cz/griffinovi/02x21-otec-na-odpal#video
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    FARIN: 1% znamena jedno dite ze sta a to je setsakra hodne vysoke cislo....zvlast u neceho s cim se da neco delat.
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    ATLAS: Hlavní problém s kalendářem není samozřejmě ten, že ho lidí nedodržují, ale ten, že se občas někdo snaží jeho dodržování vynucovat.
    KAI
    KAI --- ---
    Croatia's constitutional court has upheld compulsory vaccination laws. The court stated “The child’s right to health is greater than the right of parents to make the wrong choice.”

Croatian Court Upholds Vaccine Mandate | I Fucking Love Science
    http://www.iflscience.com/health-and-medicine/croatian-court-upholds-vaccine-mandate
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam