• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    CONTRAS: jakoze zadna? :]

ATLAS:
    Tak ja ti kratce nastinim, proc se mi zdas.
    Napriklad k tomu patri zoufala snaha priznivcu ockovani nachytat odpurce "pri lzi", coz se mi nezda, ze se ti v prvni pulce tvyho nezlob se na me, lehce afektovanyho, prispevku nepvedlo. Vyznamove mi to prijde dost podobny. Argumentacne je to na nule, ale hadat se o tom klidne muzem dal.

Zarputili zastanci navic neustale prehlizi ani nekomentuji skutecnost, kterou odpurci neustale opakujou. Za sebe tvrdim, ze nejsem ani tak proti rozumnemu ockovani, vadi mi pristup odborniku. Nazyvat kohokoliv o silenci, pripadne o sarlatany, jak je to videt na stranckach Ces. vakcionologicky spolecnosti, si proste nemuzou dovolovat, ackoliv ty si myslis opak, protoze "vedci". To totiz okamzite ramec rozumny diskuse posouva do zmineny jednostranny afektovanosti, kterou predvadite. Jelikoz ti, kteri odmitaji ockovani v ramci nejakeho extrem hippie live stylu je oproti tem, kteri to odmitaji z jinho duvodu, daleko mene.
    Btw kdo tvrdi, ze Sedo je epidemiolog, nebos tim chtela rict, ze na zacatku mluvil o necem, cemu nerozumi? Nebo jsi jen potrebovala mit na konci vykricnik?

No way hele tenhle styl konverzace pro me. Ty veci, ktery me zajimaj, stejne zatim zadny zastance nevysvetlil tak, abych se nad tim zamyslela. "Musite" neni k zamysleni. "Je to zivotne dulezite, zachranuje to zivoty" pokladam za lez (narazim opet poste na priusnice) a podobne...
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    CONTRAS: .....nejvíc mě ovšem na tom článku na novinkách překvapuje ta diskuze pod nim!
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ty se mi fakt zdas
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    Čeští vědci mají patent na vylepšení vakcíny proti černému kašli – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...33624-cesti-vedci-maji-patent-na-vylepseni-vakciny-proti-cernemu-kasli.html
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ALI_EN: pokud neumis zadat link, tak by bylo slusne zadat aspon porad, cas, kdys to priblizne slysela atd. Ti znas, kteri umi informace vyhledavat, by to treba byli schopni dohledat velmi jednoduse. takhle jsem musela na dohledani obetovat uplne zbytecne mnohem vice casu, ale usvedcit te ze lzi, problem nemam. http://www.ceskatelevize.cz/porady/10101491767-studio-ct24/214411058270416/. Zacatek cca v 12.30
    Moderatorka: Na telefonu je Peter Sebo MBU AV CR. Dobry den vam preju.
    Peter: Dobry den
    Moderatorka: Jak si vysvetlujete tu spatnou situaci s cernym kaslem u nas?
    Peter: No ma to nekolik pricin, mimo jine k tomu patri take odmitani ockovani nekterymi silenci, ale HLAVNI pricina asi spociva v tom ...

Takze ja slysim ze hlavni problem podle seba je vakcina a existuje nekolik dalsich vlivu, mimo jine odmitani ockovani nekterymi silenci...

A ty nam tvrdis ze Sebo oznacil pohybovace o ockovani za silence (ALI_EN) a ze za 600 pripadu pertuse muzou predevsim silenci, kteri odmitaji ockovani. Nic takoveho nerekl.

A schopnost trideni informaci spociva v tom, ze si u kazdeho cloveka, jehoz nazory posloucham take uvedomuji na co je dany clovek odbornik, takze JA bych nazor PS na epidemiologickou situaci uplne vynechala a na rozdil od tebe poslouchala jeho povidani o patentovane latce, kterou vyvinula jeho laborator. Peter neni epidemiolog!
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    ATLAS: mívám u tvých příspěvků pocit, že ti ujíždí pod nohama kluzký svah..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ATLAS: link na jeden rozhovor ziveho vysilani CT24 fakt nevim. Sedo to rekl temer presne tak, jak jsem to napsala. "Krome silencu, kteri odmitaji sve deti ockovat, je to i vakcinou..." a kterou vzapeti nato za dvacetilety experiment. Tyhle informace at si doopravdy kazdej roztridi, jak chce.
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    ALI_EN: Podle toho, cos nam tu o tom poradu napsala (a za poznamku stoji fakt, ze jsi pro jsitotu neuvedla odkaz...), PS nenazyva silencema lidi, kteri pochybuji ale lidi, kteri z silenych duvodu hlasaji zhovadilosti. To si snad vedec muze dovolit. To by mne zajimalo, kdyby nekdo tvrdil, ze letadla nelitaji, ze je to vsechno podvod leteckych spolecnosti akdovikohojeste a nejaky fyzik o nem prohlasil, ze je to silenec, jestli bys taky vyvozovala, ze dela z lidi kokoty. Kokota ze sebe dela ten, kdo si neumi tridit informace, pomoc k tomu vetsinou vubec nepotrebuje.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    me na tom zarazi, ze oni si dovolujou nazyvat lidi, co pochybujou, silencema a sarlatanama, ale vzaaaapeti z nich vypadne, ze i oni vlastne si jisty nejsou.. ale kdo nedela ze svyho ditete pokusnyho kralika, je proste ten spatnej. Presne tenhle pristup je to, proc ja jsem proti povinnymu ockovani. Ze delaj z lidi kokoty.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...dnes jsme dostali informaci od doktorky, ze prej je nejaky novy ockovani, je prej strasne drahy, ale nakej enonuno luxus prej... Tak zacina dalsi expriment asi...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    na ct24 se pta moderatorka, co muze za vic jak 600 letosnich nakazenych cernyho kasle. Peter Sedo z Mikrobiolog. ustavu AV ji odpovidal, ze predevsim silenci, kteri odmitaji ockovani. A potom taky vakcina, ktera je mene ucina. ze to pry byl takovy dvacetilery experiment, a ukazuje se a bla bla.. Mluvili i o vyvoji nove vakciny, to uz jsem neslysela.
    Ale ten zacatek me fakt "pobavil".
    DNF
    DNF --- ---
    trochu z jineho soudku, soudku umeni: Zobrazovani tematu ockovani v popularnich kreslenych serialech.
    Cely dil ma 22 minut, nekolik pribehovych vrstev, a tema ockovani se samozrejme tyka jen nejmensiho clena rodiny. Je to jeden z lepsich dilu, ale kdyby nekdo chtel preskocit, pribeh o ockovani zacina na 7:03 a konci 15:08. Vtipne!
    Griffinovi: 02x21 - Otec na odpal | SledujuSeriály.cz - seriály online a zdarma
    http://www.sledujuserialy.cz/griffinovi/02x21-otec-na-odpal#video
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    FARIN: 1% znamena jedno dite ze sta a to je setsakra hodne vysoke cislo....zvlast u neceho s cim se da neco delat.
    CICHLASOMA
    CICHLASOMA --- ---
    ATLAS: Hlavní problém s kalendářem není samozřejmě ten, že ho lidí nedodržují, ale ten, že se občas někdo snaží jeho dodržování vynucovat.
    KAI
    KAI --- ---
    Croatia's constitutional court has upheld compulsory vaccination laws. The court stated “The child’s right to health is greater than the right of parents to make the wrong choice.”

Croatian Court Upholds Vaccine Mandate | I Fucking Love Science
    http://www.iflscience.com/health-and-medicine/croatian-court-upholds-vaccine-mandate
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...ja jsem epidemiologum taky vdecnej, ze v ty zurici valce stojej v prvni linii...vo tom zadna... Kez by si nekterej vodskocil z fronty a sepsal treba traktat na obranu hexy, ani nevis, jak by se mi ulevilo...
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    CONTRAS: Jo neuveritelne jsem, v tom se shodnem. Ale tve vyjadrovani je opravdu desne, ale jsem rada, ze ZEGA konecne ukazala, co pavazuje za vyjadrovani na urovni. . A epidemilogove narozdil od tebe se vakcinami, schematy, kalendari odborne zabyvaji stale, protoze epidemiologicka situace se stale meni. Ja jsem jim za to vdecna. A jsem rada, ze se ve svych navrzich vetsinou drzi vedecky oduvodnitelnych hypotez, nez nejakych nazoru internetovych odborniku.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ATLAS: ...takže nemá smysl se tim dál zabejvat, kalendář, vakcíny, schémata...všechno je naprosto dokonalý, bezchybný.... za všechny problémy můžou lidi, protože to prostě nedodržujou a vymejšlej píčoviny, jako třeba Contras...

víš, ty jsi neuvěřitelná
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    FARIN: Mne to neprijde jako zavadejici. Bezne rikame ze rakovina je smrtelne onemocneni. Souhlasis? Pritom mnohe typy rakovin maji v prostredi dnesni mediciny mensi umrtnost nez 5%. U cerneho kasle se umrtnost u neockovanych deti do osmimesicu pohybuje kolem 5%. Tech 1,6% v Britanii je umrtnost HOSPITALIZOVANYCH (ockovanych i neockovanych) deti do 1 ROKU proto je to cislo drobet mensi. Ver tomu ze minimalne dvojnasobne bude.
    OSCURO: Myslim, ze kalendar neni nijak extra spatny ani schemata ne, problem je v tom, ze je lide nedodrzuji. Protoze stejne jako CONTRAS dojdou po "peclivem vyhledavani dostupnych informaci a zdravyho rozumu" k absolutne scestnym uvaham o monovakcinach. A kolik dneska stoji v Cechach PCR test proti pertusi? Jasne bude to drazsi nez nejaka diagnosa cehosi pomoci ELISY, ale prece to musi byt levnejsi nez ruzne Wesrnbloty, s kterymi praktici sice strei, ale v pripade potreby je take delaji...
    CONTRAS: Ne system podchyceni cerneho kasle je v DNESNI dobe nastaven relativne rozumne, ale v minulosti tomu tak nebylo. Pro dospele a radne ockovane deti neni cerny kasel nebezpecny. Umiraji na nej neockovane deti a dlouho neockovani starci.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    ORIKA: Nic jsme neplatili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam