NEMESISS: treba my. Ackoliv jsme tedy taky byli zarazeni do TBC rizikovych, naockovat jsem ho nedala. Tam nas v porodnici zaradili, protoze 8 mesicu tehotenstvi jsem prozila v Asii, my to svym laickym pohledem neshledali jako nutnost. Ostatne i moje pediatricka to videla jako my.
Chystame se cestovat s miminem prakticky po celem svete. Jenom z toho duvodu jsem nechala teda ockovat hexou. Prestoze naprosto nechapu, proc tam je zloutenka, nam se to hodi. Akorat jsem zvolila schema 2+1, tedy 3. a 5. mesic a dalsi dostane tehnle rok. Ted je mu bez 2 tydnu rok. Na cesty vyrazime za rok.
Budem muset doockovat hep A, kvuli minimalne Paname bude potreba zluta zimnice, dite + zviratka = vzteklina, ostatne tu si nechavam i ja, a i ten brisni tyfus bohuzel. Taky si nejsem jista, jak to do nej vsechno narvem. Na druhou stranu s nejvetsi pravdepodobnosti vynecham MMR. Pokud jako dite neprodela priusnice, budem pozdeji uvazovat o ockovani.
My se jeste minimalne prvni pulrok cestovani budeme pohybovat po Evrope, takze bude moznost o tu dobu ockovani odlozit.
ATLAS: proc proti chripce? Ja ted o tom teda nemam temer zadny povedomi, ale jak jsi to napsala tak me to zacalo zajimat. Ta vakcina by ochranila proti typum nebo podtypum nebo co to je i nekde v Jizni Americe nebo Asii? Znam lidi ockovany proti chripce, a treba polovina z nich ji stejne dostala a znova ockovat nenechaj...