KATIA: jak jsem psala, nikoli "kamarádky pediatrička", ale moje kamarádka, která je pediatrička, slyšela mého syna plakat (po telefonu) a označila to za encefalytický pláč. pediatrička mého syna plakat neslyšela (bylo to v noci a volat jsem jí neměla jak) a přístup má, jaký má. žádnou žádanku mi nenabídla a já se jí nedožadovala, naštěstí nedělá problémy s odmítnutím či odsunem očkování. Pediacel mi nabídla jako alternativu taky ona. jak píše ORIKA, je to o lidech. než abych stresovala syna i sebe a chodila po specializovaných ambulancích v jeho ani ne 4 měsících, postavila jsem se k tomu tak, že jsem další dávky hexavakcíny odmítla. je snad jasné, že při konzultacích dalšího očkování tuhle reakci budu hlásit, popř. se dovolám konzultace s opravdovými odborníky. a ptám se tady proto, protože tady očekávám širší repertoár názorů a zkušeností než mezi doktory, nikoli odbornější pohled na věc ( i když věřím, že tady jsou i lidi, který - narozdíl ode mě - tomuhle po odborné stránce rozumí).
ORIKA: jo, je to na zbláznění, hádat se, zda byl pláč encefalytický, nebo nikoli a zda trval dostatečně dlouho na to, aby stálo za to hlásit to národnímu očkovacímu centru (nebo jak se to jmenuje) a zda je tedy "už" kontraindikací k dalším dávkám vakcíny nebo "ještě ne"