• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    TAPINA: musim říct, že jsem fascinován tvojí zabedněností.... abych jí demonstroval nepůjdu daleko, jen o pár příspěvků níže, kde zmiňuju třeba to DDT, ty prostě nemáš ani stín pochybnosti, přestože je mají takové kapacity, jako profesor Beneš (http://bulovka.cz/kliniky-a-oddeleni/klinika-infekcnich-parazitarnich-a-tropickych-nemoci/) (viď Oscuro, už ti doufam dal konzultaci), a jestli naznačuješ, že existují odborníci, který uměj pojmenovat určité mentální stavy a schopnosti nakládat s informacema, tak tebe umí pojmenovat určitě, možná by ses aspoˇn laicky zamyslet nad sebou...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ORIKA: ale proč ne, stačí histerická matka, co už čtrnáct dní před očkováním panikaří a přenáší to na dítě...viděl sem takhle poblít se půlku rodiny, protože matinka měla paniku z cestování.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Víte, co je zajímavé? Matky k té intuici potřebujou, aby jim někdo řekl, že dítě může mít po očkování problémy. Před 20 a více lety se o ničem takovém nemluvilo, a bum ho, mateřská intuice nefungovala, žádná, ale opravdu žádná matka nehlásila výkyvy nálad a změny spánku po očkování. A ne, není to tím, že tenkrát se dávaly jiné vakcíny a ty to nedělaly. Jestli se tenkrát dávaly jiné vakcíny, tak horší - že to i tehdy byly kombinace ve velmi raném věku, to jsme si už sepsali nedávno.
    (ve skutečnosti to vůbec zajímavé není, odborníci vědí, o co se jedná, a mohou si z toho leda zoufat, laikové by se nad tím mohli aspoň zamyslet :o) )
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KOCOURMIKES: A to jsi vzal kde :-) Samorejme ze ma, vedlejsi ucinek ma potencionelne vse co ma nejaky ucinek. Vedlejsi ucinek muze mit i voda.

A k tem trem mesicum. Je to dost velke skokove obdobi, projevuje se v nem prudke vyzravani kury mozku, zacinaji se aktivovat motoricka centra pro ruce, objevuje se vyraznejsi senzoricky kontakt s okolim, dite je nekdy az prehlcene vjemy, prichazeji koliky (dite ji o dost vic jak novorozenec, ale jeste se malo hybe a je nadmute ze se skoro vznasi, vice vyjadrene u chlapecku a deti na formuly) deje se tam toho tolik, ze urcit po cem se neco stalo je dost tezke.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAMPA: v zásadě je skvělý, že lze s jinejma matkama diskutovat o možných následcích očkování, a nelze s nimi diskutovat reálných následcích té které nemoci... minimálně z části díky očkování.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    btw Obscuro tvrdi ze ockovani nema vedlejsi nezadouci ucinky ?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: hele ma dcera se taky v noci budi - treba trikrat ctyrikrat..nekdy ve trech mesicich se budila co hodinu taky. dala jsem ji k sobe do postele a uz se nebudila tak moc casto, i kdyz o cely prospany noci si muzu nechat zdat. ALE! to co popisuji ti rodice , to urcite neni to co zde pises - to uz je neco spatne. v cr si s tim nevedeli rady a v nemecku uz je aspon brali na vedomi...tam se shodli na tom, ze je velice pravdepodobne, ze je to bohuzel diky ockovani - maji asi druhou davku hexy a od ty doby nic.
    ja se ridim intuici a pokud si nejsem jista,ptam se odbornika.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: zdravým rozumem? osobně intuici považuju za dobrou a potřebnou, ale ráda se občas poradím s odborníkem (za toho třeba považuju našeho pediatra, který nemá problém s odsunem očkování na dobu, kterou si sama určím jako pro děti vhodnou)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: tak konkrétně to buzení mi přijde normální, mě se starší syn taky od těch 3 měsíců budil co hodinu (a očkovanej v té době nebyl), mladší to stejný (a ten byl očkovanej poprvé až v roce)...malým dětem se spánek mění velice často a dost z nich nespí celou noc ještě ani ve 3 letech
    ALI_EN: tak s těma očima už mi to normální nepřijde a vývoji bych to taky nepřisuzovala, to je fakt
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MAR_TINA: a cim se mam ridit? tabulkama od doktora??? nechapu te, sorry
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    už se na tu intuici vyserte
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ALI_EN: tahle vakcina je velice agresivni....a urcite ji svymu diteti nebudu nechavat davat driv, nez az maly budou dva tri roky.

vcera jsem se bavila s kamaradkou - ma ted uz triletou dceru - vypravela mi, ze po tyhle vakcine ji dite zacala byt strasne hystericky....je do ted. ona je presvedcena, ze je to tim. ona je matka, ktera je obdarena svou materskou intuici a ta je spravna.....!
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    #tekaly
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KAMPA: kamaradky syn temer omdlival, mesic se mu protacely oci vsloup a tikaly, mesic litala z jednoho vysetreni na druhy. rikala to samy, nepoznavala ho, jako by ji nekdo pres noc dite vymenil. byli i na ct.. pecka, v narkoze. nakonec to doktori vyhodnotili tak ze druhou mmr nedostal. uznavam ze tady byl ta reakce extremne silna, ale at mi nikdo netvrdi nic o mirumiluvnosti ci neskodnosti tyhle vakciny
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MAR_TINA: myslim odborniky....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ATLAS: tyvoe ctete poradne co pisu, michas dve veci dohromady....
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    KAMPA: KAMPA: Promin, ve trech mesicich mu jake zive zarodky doputovaly do mozku?
    Pravdepodobne s tim pribehem moc dobre obeznamena nejsi...
    (A to nechavam bez komentare tu moznost toho putovani).

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAMPA: vzdělání v biologii mám odhadem o stupeň dva vyšší než ty, ale nepřesně zaměřené, moc kytek a zvířata a málo lidí. Stále ještě zdaleka nestačím na místní lékáře, veterináře, biology a farmaceuty, kteří tu jistě poulí oči na putující živé zárodky.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MAR_TINA: to dite, o kt. se bavime, od tri mesicu do ted nespi - budi se treba po pul hodine....
    ja nejsem cvok, ani hlupak, vsimam si veci a lidi kolem sebe, nemam pytel na hlave a prave proto, jak psychika je strasne slozita, tak si myslim, ze ockovani muze zanechat negativni stopy.
    vy - si proste myslite ze ne, tak se budete hadat a argumentovat, ale ani se nezamyslite, jestli by to tak nemohlo byt. kdo z vas je tu odbornikem?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAMPA: ne, tak to opravdu nefunguje. Žádné breberky putující do mozku.

Děti se vyvíjí, mění, často pláčou, křičí a budí se v noci. Anebo taky ne. Tak prostě vypadají malé děti. Ani se nedivím lékařům, že jsou z těhle popisů zoufalí. Stěžovat si mi někdo, že roční dítě vstává v noci a pláče, tak nevím, co bych mu navrhla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam