• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CONTRAS: Člověče takovejch slov, a význam žádnej. Na tebe já asi opravdu mentálně nedostačuju.
    Já neříkám, že očkování NEMŮŽE NIKDY způsobit třeba dva měsíce zhoršeného spaní. Může. A může je způsobit taky návštěva příbuzného, neobvyklý zážitek (ať už pozitivní, nebo negativní), změna stravy, výkyvy nálad u rodičů, cokoliv. Co s tím budeme dělat? Budeme dítě držet v přísně neměnném režimu, nikam ho nebrat a nikoho k němu nepouštět, aby náhodou na něco nějak nezareagovalo? To mu úžasně prospějeme.

Mimochodem, na tom mateřství tenkrát v diskuzi o zkušenostech s MMR taky nemálo (na internetový průzkum dostačující počet) lidí napsalo, že se jim dítě po vakcinaci MMR skokově posunulo ve vývoji vpřed, naučilo se něco, co do té doby neumělo. Ale to se nebude přičítat vakcinaci, to je samozřejmě náhodná koincidence, protože jestliže teda připustíme, že vakcína může mít nějaký efekt na nervovou tkáň, tak rozhodně ne pozitivní, co? :o)
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    TAPINA: musim říct, že jsem fascinován tvojí zabedněností.... abych jí demonstroval nepůjdu daleko, jen o pár příspěvků níže, kde zmiňuju třeba to DDT, ty prostě nemáš ani stín pochybnosti, přestože je mají takové kapacity, jako profesor Beneš (http://bulovka.cz/kliniky-a-oddeleni/klinika-infekcnich-parazitarnich-a-tropickych-nemoci/) (viď Oscuro, už ti doufam dal konzultaci), a jestli naznačuješ, že existují odborníci, který uměj pojmenovat určité mentální stavy a schopnosti nakládat s informacema, tak tebe umí pojmenovat určitě, možná by ses aspoˇn laicky zamyslet nad sebou...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ORIKA: ale proč ne, stačí histerická matka, co už čtrnáct dní před očkováním panikaří a přenáší to na dítě...viděl sem takhle poblít se půlku rodiny, protože matinka měla paniku z cestování.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Víte, co je zajímavé? Matky k té intuici potřebujou, aby jim někdo řekl, že dítě může mít po očkování problémy. Před 20 a více lety se o ničem takovém nemluvilo, a bum ho, mateřská intuice nefungovala, žádná, ale opravdu žádná matka nehlásila výkyvy nálad a změny spánku po očkování. A ne, není to tím, že tenkrát se dávaly jiné vakcíny a ty to nedělaly. Jestli se tenkrát dávaly jiné vakcíny, tak horší - že to i tehdy byly kombinace ve velmi raném věku, to jsme si už sepsali nedávno.
    (ve skutečnosti to vůbec zajímavé není, odborníci vědí, o co se jedná, a mohou si z toho leda zoufat, laikové by se nad tím mohli aspoň zamyslet :o) )
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KOCOURMIKES: A to jsi vzal kde :-) Samorejme ze ma, vedlejsi ucinek ma potencionelne vse co ma nejaky ucinek. Vedlejsi ucinek muze mit i voda.

A k tem trem mesicum. Je to dost velke skokove obdobi, projevuje se v nem prudke vyzravani kury mozku, zacinaji se aktivovat motoricka centra pro ruce, objevuje se vyraznejsi senzoricky kontakt s okolim, dite je nekdy az prehlcene vjemy, prichazeji koliky (dite ji o dost vic jak novorozenec, ale jeste se malo hybe a je nadmute ze se skoro vznasi, vice vyjadrene u chlapecku a deti na formuly) deje se tam toho tolik, ze urcit po cem se neco stalo je dost tezke.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAMPA: v zásadě je skvělý, že lze s jinejma matkama diskutovat o možných následcích očkování, a nelze s nimi diskutovat reálných následcích té které nemoci... minimálně z části díky očkování.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    btw Obscuro tvrdi ze ockovani nema vedlejsi nezadouci ucinky ?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ORIKA: hele ma dcera se taky v noci budi - treba trikrat ctyrikrat..nekdy ve trech mesicich se budila co hodinu taky. dala jsem ji k sobe do postele a uz se nebudila tak moc casto, i kdyz o cely prospany noci si muzu nechat zdat. ALE! to co popisuji ti rodice , to urcite neni to co zde pises - to uz je neco spatne. v cr si s tim nevedeli rady a v nemecku uz je aspon brali na vedomi...tam se shodli na tom, ze je velice pravdepodobne, ze je to bohuzel diky ockovani - maji asi druhou davku hexy a od ty doby nic.
    ja se ridim intuici a pokud si nejsem jista,ptam se odbornika.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: zdravým rozumem? osobně intuici považuju za dobrou a potřebnou, ale ráda se občas poradím s odborníkem (za toho třeba považuju našeho pediatra, který nemá problém s odsunem očkování na dobu, kterou si sama určím jako pro děti vhodnou)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAMPA: tak konkrétně to buzení mi přijde normální, mě se starší syn taky od těch 3 měsíců budil co hodinu (a očkovanej v té době nebyl), mladší to stejný (a ten byl očkovanej poprvé až v roce)...malým dětem se spánek mění velice často a dost z nich nespí celou noc ještě ani ve 3 letech
    ALI_EN: tak s těma očima už mi to normální nepřijde a vývoji bych to taky nepřisuzovala, to je fakt
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MAR_TINA: a cim se mam ridit? tabulkama od doktora??? nechapu te, sorry
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    už se na tu intuici vyserte
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ALI_EN: tahle vakcina je velice agresivni....a urcite ji svymu diteti nebudu nechavat davat driv, nez az maly budou dva tri roky.

vcera jsem se bavila s kamaradkou - ma ted uz triletou dceru - vypravela mi, ze po tyhle vakcine ji dite zacala byt strasne hystericky....je do ted. ona je presvedcena, ze je to tim. ona je matka, ktera je obdarena svou materskou intuici a ta je spravna.....!
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    #tekaly
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KAMPA: kamaradky syn temer omdlival, mesic se mu protacely oci vsloup a tikaly, mesic litala z jednoho vysetreni na druhy. rikala to samy, nepoznavala ho, jako by ji nekdo pres noc dite vymenil. byli i na ct.. pecka, v narkoze. nakonec to doktori vyhodnotili tak ze druhou mmr nedostal. uznavam ze tady byl ta reakce extremne silna, ale at mi nikdo netvrdi nic o mirumiluvnosti ci neskodnosti tyhle vakciny
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MAR_TINA: myslim odborniky....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ATLAS: tyvoe ctete poradne co pisu, michas dve veci dohromady....
    ATLAS
    ATLAS --- ---
    KAMPA: KAMPA: Promin, ve trech mesicich mu jake zive zarodky doputovaly do mozku?
    Pravdepodobne s tim pribehem moc dobre obeznamena nejsi...
    (A to nechavam bez komentare tu moznost toho putovani).

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAMPA: vzdělání v biologii mám odhadem o stupeň dva vyšší než ty, ale nepřesně zaměřené, moc kytek a zvířata a málo lidí. Stále ještě zdaleka nestačím na místní lékáře, veterináře, biology a farmaceuty, kteří tu jistě poulí oči na putující živé zárodky.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    MAR_TINA: to dite, o kt. se bavime, od tri mesicu do ted nespi - budi se treba po pul hodine....
    ja nejsem cvok, ani hlupak, vsimam si veci a lidi kolem sebe, nemam pytel na hlave a prave proto, jak psychika je strasne slozita, tak si myslim, ze ockovani muze zanechat negativni stopy.
    vy - si proste myslite ze ne, tak se budete hadat a argumentovat, ale ani se nezamyslite, jestli by to tak nemohlo byt. kdo z vas je tu odbornikem?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAMPA: ne, tak to opravdu nefunguje. Žádné breberky putující do mozku.

Děti se vyvíjí, mění, často pláčou, křičí a budí se v noci. Anebo taky ne. Tak prostě vypadají malé děti. Ani se nedivím lékařům, že jsou z těhle popisů zoufalí. Stěžovat si mi někdo, že roční dítě vstává v noci a pláče, tak nevím, co bych mu navrhla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam