• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KAMPA: Shodnem, ale ono je to spise "mela by poznat" . Casto jsou matky s prvnim ditetem prehlcene, babicky ci starsi pribuzne daleko aby poradily a uklidnily ze je to normalni a nase instikty utlumene kulturou.
    Prvni dite je holt vzdycky experiment a prototyp :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KAMPA: Já jakožto matka tříletého dítěte s klidným srdcem napíšu, že nepoznám, jestli má problém nebo zpracovává informace. Pokaždé, když začínala nějaká nemoc s horečkou, jsem si uvědomila, že bylo vidět, že na něj něco leze, že byl nesvůj, ale dokud nedržím v ruce teploměr s nějakou zajímavou hodnotou, tak prostě nevím, jestli na něj něco leze, nebo zrovna prudí z podstaty (jako taky mockrát). Nepoznám, no.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAMPA: možná tobě dali v porodnici takhle vylepšené exempláře. mně ne.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    OSCURO: jeste k ty intuici matersky - ano to co jsi popsal-a je peklo, takhle to ale ja nemam. jen jsem v tyhle souvislosti psala, ze matka ale pozna, jestli dite nespi, protoze se vyviji a zpracovava informace, nove ziskany dovednosti atd., nebo jestli je tam nejaky dalsi problem. na tom se asi shodneme, ne?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    OSCURO: konecne nejaka kultura debatovani :)
    beru to tak, ze pokud můze z toho mit me dite problemy (a nejsou kdovijak vyjimecne) a lze to odsunout na pozdeji, pak toho vyuziju. nevim absolutne z jakyho duvodu se tahle vakcina dava tak brzy, kdyz je prokazane, ze vedlejsi ucinky s vekem slabnout, tudis staci naockovat az ve dvou letech.
    ano emoce hodne ovlivnuji vselijaky rozhodnuti.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAMPA: já si hlavně nepletu korelaci s kauzalitou. a právě proto, že moje dítě nebylo očkovaný a muselo se spolehnout na kolektivní imunitu, že proočkovaný zbytek populace k němu tu infenci nepřinese, dost těžce nesu, jak proočkovanost klesá.

mmch víte o tom, že prodělané spalničky vymlátí T-lymfocyty a ty nové, co se dělají, umějí nějakou dobu jen spalničky a ne další nemoci? po prodělaných spalničkách je dost zvýšená nemocnost s banalitami typu rýmokašle a průjmy, ale i zápaly plic, a organismus taky "zapomene" předchozí vakcíny, třeba tetanovku.
    Ale kdo chce kam...

(laický článek zde http://relax.lidovky.cz/spalnicky-oslabuji-imunitu-deti-doj-/veda.aspx?c=A150519_101121_ln_veda_ape )
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KAMPA: Ale ty se v tom rozhodnuti ockovat pozdeji opiras jen o svuj strach, zvelicene pripady z okoli a svou intuici. Pokud ti to staci, OK. POkud myslis ze tim nejlepe prospejes svemu diteti OK. Ale neni to na bazi racionalniho rozhodnuti, ale emocniho. Ne ze by na tom bylo cokoliv spatne.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    a kdo se spoleha jen na materskou intuici?
    to taky nikdo nepsal.....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mateřská intuice je fajn, ale byla stvořena pro celkem jednoduchý svět, a v jednoduchých případech funguje. Dnešní svět ale je poměrně složitý (a očkování rozhodně není jediný komplikující faktor), a nedá se prostě spoléhat POUZE na mateřskou intuici.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    holky, nikdo tady nepise o hysterii...to spis vy. ja jsem uplne v klidu s ockovanim, jen rikam, ze to odlozim o rok. uplne v pokoji a pohode....nevim co vy tak plasite porat....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    BALAENA: no dobre a ty nejses schopna pochopit, ze u nekterych deti to muze mit negativni vedlejsi ucinky???
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALI_EN: Věřím tomu, že byly horší. Ty, které skutečně po očkvání byly. Co nebylo, byla ta masová hysterie, díky které vidí nějakou hrůzostrašnou reakci na svém dítěti úplně každý.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: přesně tohle tam je, stačí opravdu číst a nevkládat tam své myšlénky
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KAMPA: Materska intuice ve smyslu "ted jsem matka kdo je vic, s ditetem sem dostala doktorat z mediciny a psychologie rodicovstvi a vy vsichni tomu nerozumite protoze jste neporodili" peklo JE
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAMPA: týden PŘED očkováním to začalo a trvalo to několik měsíců, čili kdyby dostal očkování o týden dřív, akorát by se to časově krylo a bylo by velice snadné to několikaměsíční nespaní přičíst očkování. Kapišto?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    TAPINA: já jsem ale psala, ze to nespani trva od tri mesicu a diteti je ted rok a pul...
    a je zajimavy, jak ty mluvis o tydnu a pak o mesici (v souvislosti o svem synovi). achjo....
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    hlavne me tady bavi, jak jsou zde vsichni desni odbornici....davaj minusy za pravdivy pripady.
    nechapu....
    a nejvic me zabiji, jak materska intuice je vlastne desny peklo a vedle v auditku je normalni vyrvavat dite, nebo ho strcit po porodu do vlastniho pokoje.
    ne opravdu nebudu svy dite vystavovat riziku , to je jako bych ho dala na silnici a doufala, ze ho to auto nesrazi (pro rypalky - je to obrazne receno s nadhledem, ok?)
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    Ještě bych rád zdůraznil, jak jsem rád, že se této diskuze účastní např. Oscuro, protože vidím jeho snahu i se sebemenší pochybností nějak pracovat, hledat informace, interpretovat je, dávat do souvislostí. Nepochybuju, že mu to pomáhá v jeho práci (aniž bych přesně věděl, co dělá) a myslím, že zpracování těch pochybností mu pomáhá držet svoje názory na úrovni. Někdy je slabší den, kdy zrovna člověk nemá moc náladu diskutovat, tak čert vem uštědřené štulce....
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    TAPINA: ...inu, nedostačuješ. Nicméně se mi líbí, že ačkoliv tak málo víš, bohatě si vystačíš s tim, co si myslíš :)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TAPINA: pediatricka mi minulej tyden rikala pravej opak. ze ty reakce byly jeste horsi, proto se taky ty vakciky vic "procistily"... ale tim se dost mozna snizila jejich ucinnost
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CONTRAS: Člověče takovejch slov, a význam žádnej. Na tebe já asi opravdu mentálně nedostačuju.
    Já neříkám, že očkování NEMŮŽE NIKDY způsobit třeba dva měsíce zhoršeného spaní. Může. A může je způsobit taky návštěva příbuzného, neobvyklý zážitek (ať už pozitivní, nebo negativní), změna stravy, výkyvy nálad u rodičů, cokoliv. Co s tím budeme dělat? Budeme dítě držet v přísně neměnném režimu, nikam ho nebrat a nikoho k němu nepouštět, aby náhodou na něco nějak nezareagovalo? To mu úžasně prospějeme.

Mimochodem, na tom mateřství tenkrát v diskuzi o zkušenostech s MMR taky nemálo (na internetový průzkum dostačující počet) lidí napsalo, že se jim dítě po vakcinaci MMR skokově posunulo ve vývoji vpřed, naučilo se něco, co do té doby neumělo. Ale to se nebude přičítat vakcinaci, to je samozřejmě náhodná koincidence, protože jestliže teda připustíme, že vakcína může mít nějaký efekt na nervovou tkáň, tak rozhodně ne pozitivní, co? :o)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: Já to zjišťovala, ale nedotáhla jsem realizaci, nicméně platí Za peníze v Praze dům, takže ve špitále, na hygieně nebo kdo má tam u vás vakcíny v lednici, by to mělo jít.
    Což mi připomnělo, že bych se taky měla nechat přeočkovat proti dětskejm nemocem. S těma malýma pytlíkama plnýma patogenů přijdu do styku příliš často a vinou špaldamatek, blbek s intuicí a podobné havěti se zase začlo umírat na spalničky a černé kašle - teda, nejsem ani pacoš na chemoterapii ani miminko, takže by se mnou asi nešvihlo, ale přesto o to nestojím.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    TAPINA: musim říct, že jsem fascinován tvojí zabedněností.... abych jí demonstroval nepůjdu daleko, jen o pár příspěvků níže, kde zmiňuju třeba to DDT, ty prostě nemáš ani stín pochybnosti, přestože je mají takové kapacity, jako profesor Beneš (http://bulovka.cz/kliniky-a-oddeleni/klinika-infekcnich-parazitarnich-a-tropickych-nemoci/) (viď Oscuro, už ti doufam dal konzultaci), a jestli naznačuješ, že existují odborníci, který uměj pojmenovat určité mentální stavy a schopnosti nakládat s informacema, tak tebe umí pojmenovat určitě, možná by ses aspoˇn laicky zamyslet nad sebou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam