OMNIHASH: tohle jsem tu tvrdila uz pred snad rokem a pul, ale ze jsi to ty...
nikdy jsem netvrdila, ze ockovani nebo atb jsou spatne.
ty "pocity", ktery podle me jsou pro smerovani vseho v zivode dost dulezity voditko, ackoliv mistni odbornici v sobe tenhle instinkt evidentne cilene zabili, vznikly naprosto prirozene, proste pochybnosti.
hned na zacatku jsem zacala "mit pocit", ze nekdo lze, kdyz tvrdi, ze ockovani zachranuje zivoty protoze chrani jen proti infekcnim nemocem a ma zabranit sireni epidemii. nesedela mi do toho hep b. ale ta tam je podle odborniku proto, ze se snase v tom koktejlu s ostatnima vakcinama a tim se snizuje ockovaci zatez, velky to argument. s tim ovsem naprosto nekoresponduje povinnost pouzivat schema 3+1. takze moje hloupy pocity, ze neco je spatne, silily. K tomu samozrejme reakce doktoru, pokud se pokusis ockovani oddalit byt o mesic, coz neni zadnej big deal, to uz me strasilo... na to ti odbornici a zakonodarci tvrdi, ze ten ockovaci kalendar je naprosto v poradku a kdo pochybuje, je sarlatan, aktivista a ohrozuje narodni zdravi. no, pokud je tohle spatne, co dal muze byt spatne? Uz jen z tohoto pramenici moje batikovany pocity, staci na to, ze se rozhodnu tomu svoje dite nevystavit. pro me naprosto jednoducha rovnice. Neni to tak, jak se to tvari tedy nevystavim tomu bezhlave svyho syna jen proto, ze mi to stat prikazuje. Pokud nekdo podobny pocity nema nebo je ignoruje a anebo se jim snad smeje je jejich vec. No a dal vesmes to jsem si cetla a zjistovala tak mi vzdycky byly blizsi nazory a argumenty tech, kteri tvrdi, ze povinnych (zduraznuji) ockovani je moc a muze to byt nastaveny rekneme citliveji aniz by se snizila ochrana jednoho konkretniho cloveka anebo vsech.
nebejt tam ta zloutenka, jet standardne hexu 2+1, nebejt tam povinny priusnice, ockovat, pokud budu chtit, bez problemu az od peti mesicu nebo pul roku aniz bych se musela s nekym hadat atd a hned je to o necem jinym.
nekdo tu psal ze bohudik, ze kvuli lidem, kteri se ridi pocitama, je ockovani povinny. No tak samozrejme tomu se asi vsichni, kdo si proti vuli statu ockovaci kalendar upravili, vcetne me, zasmali. Bohudik ze jsou lidi, kteri kdyz o necem pochybujou, nenechaj tomu svoje dite bezmyslenkovite vystavit. Ja kluka ockovanyho mam, navic kvuli cestovani bude ockovanej nad beznej ramec, nikoho neohrozuju, tak stejne nechapu, k cemu vsechen ten povyk. Ze si dovolujeme myslet, ze medicina neni neomylna anebo ze neignorujeme svy pocity, ktery do vedy nepatrej. Kdyz vidim, co sedi v parlamentu, kdo urcuje, co pro obcany cr je a neni zakon, je a neni povinny... pche.