MAR_TINA: mam pocit ze si pletete pojmy hlavne vy. treba ja nikdy nepopirala, ze nrkdo na neco umrel. tohle je ten fakt, pocet mrtvejch. co si myslim je to, ze kvuli tomu neni nutny plosne ockovat. to neni fakt, to je nazor. tedy nejde o popirani niceho, jde o rozdilnej nazor na vec. rozdilny chapani dusledku, pricin, rozdilny vnimani toho, co nam lekari tvrdej. a tak dal.
nemusi se to nyst v duchu 'jezis ty jsi slepice nerozumis pojmum' (neni mysleny na tebe, obecne co si tu muzem myslet kazda). proockovaci nalada v cr je takova, ze i kdyz my, matky, co pochybujem, svy deti nenaockujem, nikoho neohrozime. to je realita. vsechno beru ke vztahu k dnesku. je mi jedno, co bylo v roce 67. jsme v soucasnosti, nasich deti se tyka to, co se deje ted a co se bude dit v pristich letech. neni potreba si tu dokazovat, ze bez ockovani by vychcipala pulka planety. jednak je to irelevantni a jednak tu snad nikdo nikdy nepopiral, ze ockovani sehralo dulezitou roli. ja resim to, ze dle myho u nas je to zytecne prehnany. zbytecne se strasi nerealnejma scenarema ala stovky mrtvol. zbytecne represe ze strany statu. a myslim si, ze podobne na tom je vetsina zenskejch, co nechtej ockovat vsim, co existuje.