• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    ORIKA: vedlejší benefit antikoncepce ti nikdo neřek? Rakovina děložního čípku? Se divim. A mně by zas zajímalo, jaký jsi měla vedlejší negativní účinky? A neopisuj z příbalového letáku.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ORIKA: teda, doufám, že ti předepsali HA, ne AD, jinak...

Místo antikoncepce jsem brala deset let antidepresiva,teď mám devět dětí a je mi to úplně jedno... :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PETRAELECTRA: tohle me teda zajima, myslim to tve prohlaseni, ze "v mladi do nas cpali antikoncepci pry proti rakovine" ...Tebe nekdo nutil ji brat? Jako lek? Ja totiz brala AD dobrovolne a navic nikoli jako lek, ale jako prostredek k zabraneni nechteneho tehotenstvi. Dokonce mi bylo receno, ze je to k tomuto urceno, nikdy nikdo ani naznakem nezminil, ze by AD bylo urceno proti rakovine. A to jsem brala v prubehu let vice druhu a vystridala par gynekologu.
    CORNELA: v me pritomnosti pravidlene zacne blbnout prijem v radiu a spina se nam trouba. Prekvapive ale jeste nejsem ockovana. Neco je spatne :D
    IORETH
    IORETH --- ---
    Admin: Tak se při pátku zklidníme a přestaneme používat vulgarismy...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já jenom připomenu, že z plateb na zdravotní pojištění, které tečou do pojišťoven, se zpátky platí lékařská péče o děti. Ne, ta částku za státního pojištěnce by opravdu nestačila. Totéž důchodci. Takže pokud chcete z plateb pojištění vytáhnout sebe, vyjměte i svoje děti a rodiče, pokud již nepracují. A partnerky na rodičovské apod.
    SUMAN
    SUMAN --- ---
    a co to meni na situaci , dalsi hlupacka
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: to je Miluch ;)
    SUMAN
    SUMAN --- ---
    CORNELA: az po tobe ty koste
    SUMAN
    SUMAN --- ---
    zatim nevycerpal a kdybys zila mimo ceskou kotlinu treba ve spanelsku , tak tam neni pojisteni povinne
    SUMAN
    SUMAN --- ---
    CORNELA: ty si fakt uboha pica. jak nekdo ma jiny nazor tak hned dehonestovat, si fakt koste
    SUMAN
    SUMAN --- ---
    TAPINA: to je uplne zvast co tu pises, ja platim cely zivot pojisteni a nechtel jsem ani paralen, a s takovym pristupem by si mohli rovnou kuraci a obezni platit diabetes
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: simtě, na většině míst se na to kašlalo i při 20 000 / den...
    A ač propaguju očkování sebevíc, stejně tak doufám, že ze stavu stovek nařízení přejdeme do stavu běžný život s dálkovým dohledem hygieny (třeba jako u normální chřipky).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tak to testování taky jednou skončí, pokud letos plánují dovolenou u rybníka nebo na vlastní chatě, vyhnou se tomu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADAMIRA: asi se shodneme, že nás model-fracek v populaci netěší. Na druhou stranu vůdci stáda by měli mát zjištěno kolik % takových se v populaci nachází a pokud se jedná o důležité téma, jako je proočkovanost populace, počítat s tím. Pokud to nejde (a to v demokracii fakt nechceme) nařízením, je nějaká motivační kampaň typu lístek do kina namístě.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    "A hlavně, pokud chci někoho přesvědčit, že se vyplatí myslet na ostatní, měl bych to dělat s úctou a respektem k tomu člověku, jeho potřebám a pocitům."

kristovy nohy, un-fucking-believable...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: S tím souhlasím. Mně by se to hodně líbilo. (A nejspíš bych si platila premium pojištění na svoje experimenty :-D)
    GOR
    GOR --- ---
    TAPINA: ... a jako bonus nakazit nekoho, kdo mel ockovani z objektivnich duvodu kontraindikovano nebo patril mezi tech 7 %, kterym ockovani nezabralo a tim ho omezit na zdravi a nebo i na zivote.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Já si taky myslím, že by člověk měl mít možnost závazně se odhlásit ze zdravotního systému a dělat si se svým tělem co chce - užívat co chce, léčit se čím chce, ale nepřiletět pak v posledním tažení do nemocnice a chtít, aby ho zachránili za miliony z něčeho, co šlo řešit před pěti lety za tisíce, a podobně.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    aha tak fakt nerozumí rozdílu mezi infekční a neinfekční nemocí + osolení batikovanou relativizací všeho + teda evidentně na papíru

halt pátek
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADAMIRA: já to tak nemám. Ale myslím, že kdo by to tak chtěl, měl by mít tu možnost a společnost by ho neměla vyčleňovat. Mě pořád chytaš za slovo a jak si to jako představuju.

Fakt jednoduše: se svým tělem si člověk může dělat, co uzná za vhodný. Důvody může mít jakýkoliv. Je to jeho věc.

Kdo se boji nemoci, může se chránit a pracovat se svým tělem. Kdo si myslí, že není dobrý nápad brát drogy, nemusí to dělat. Kdo chce kalit tak, že druhej den probleje, ať je mu přáno.

A hlavně, pokud chci někoho přesvědčit, že se vyplatí myslet na ostatní, měl bych to dělat s úctou a respektem k tomu člověku, jeho potřebám a pocitům. Ne nátlakem a omezováním svobod. Takhle altruismus nefunguje, nezlob se na mě.
    (Ty mi řekneš, že jsem fracek, a já ti opáčim, ať si svý postižený dítě strčíš do prdele. Protože tohle vede akorát k útokům a obraně, ne k řešení a vzájemný ohleduplnosti.)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOTENCE: tak neočekávám že pochopíš rozdíl mezi infekční a neinfekční nemocí, ale teda zajímalo by mě v jakejch situacích pro tebe platí "chceš využívat svoje tělo a imunitu přesně tak, jak příroda zamýšlela", máš na to nějkou tabulku? Jakože máš horečky, takže bereš antibiotika a příroda at si trhne vs. očkování proti covidu - příroda má přednost atp.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CORNELA: to nemá cenu, to musí vědět a už jenom trolí, takhle zpomalenej nemůže bejt nikdo kdo zvládne zadat jmeno a heslo na nyx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam