• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GECKONGateCraft: Minecraft server for geeks! ;)
    GECKON
    GECKON --- ---
    Ještě ke včerejší kause, pokud vám ve městě zmizla zvěř, je to tímto spešl updatem by bukkit:
    - nejdříve vydali tohle: Implement API for mob despawn when away from players. Add
    - a až pak tohle: Ensure animals don't despawn due to old default setting.
    - a dodatečně ještě tohle: Persistence isn't just animals. Fix

    Asi je to má chyba, že jsem z bukkitu natolik zoufalej, že se tam snažím sázet pomalu každej novej update, takže buď jsem se trefil přesně mezi první uvedenej a další updaty, a nebo je to zkrátka další extra bonusovej bug :)
    Nicméně není v mé moci tohle kompenzovat všem, už tak nad tím trávím víc času než bych si přál, a také se nechci dopustit křivdy, kdy by byli odškodněni jen někteří.
    Každopádně už mám fakt jasno v tom, že verze 1.5 bude až v momentě, kdy ji bukkit vydá jako recommended.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    GECKON: kdyby treba pro jednou se odvalil ten vchod co tma je zavalenej.... .... .... to by bylo třeba krutý
    já se těšim :D i když budu hrozne nasranej kvuli tem lagům :D
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    GECKON: Pokud se nesejdeme v dostatečném počtu, tak se moc rád ukážu. Ale to dopředu není teď nikdy jisté, už tři týdny nám nějak hapruje účast. Každopádně s těmi lagy, které se mi opakují co půl minuty, si stejně na creepery nedovolím. Musím zjistit, jestli je to GC, MC nebo Java chyba a jestli se toho dá nějak zbavit. Ostatní hry mi totiž jedou bez potíží.
    GECKON
    GECKON --- ---
    ETHAN: no, přijdeš o dost.. Tenhle event se nezopakuje :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    GECKON: Jaj, škoda, že to je v době našeho raidu v jiné hře, vypadá to zajímavě.
    SNICKERS
    SNICKERS --- ---
    Ajáj (: Event! Tak to musím dorazit... :')
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    GECKON: ježiši jo!!! konečně event na kterej budu doma!!! yeesss YEESSS
    BUKVAJZ
    BUKVAJZ --- ---
    Miluju záhady! Těším se. Tak v neděli večer na GC.. :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    GECKON: Pro ěm víc hráčů v Minecraftu = víc staveb/větší stavby. Když chci hrát s lidmi, hraju WoW, Battlefield nebo Diablo. Nicméně chápu, nemám tam lézt (sám). Pokud jde o pigmany, nemám s nimi moc zkušeností. Na singleplayer jsem do netheru neměl nějak potřebu lézt a když, tak jsem byl rád, že jsem se zase rychle dostal ven. Takže moje chyba.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    a ja jsem porad mimo muj dosah minecraftu :-(
    GECKON
    GECKON --- ---
    Na vzdory všem mým hejtům, mám naštěstí i pozitivní zprávy.
    Vzpomínáte na tento event?
    Gatecraft: Creeper Apocalypse - event trailer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=iO6YPrPK6gQ



    ..pravdou je, že je o tom artefaktu dosud známo vážně jen velmi málo informací. Tuto neděli večer se ale může vše změnit..
    Tímto předběžně (ale zatím ne definitivně) ohlašuji nový unikátní event :) A věřte, že tohle bude zatím nejvíc EPIC v historii celého GateCraftu!
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    mohl by nekdo s pomalejším kompem mrknout do města Hammebane? potřebuju vědět jak se to seka ve městě pod věží. zda mám už akorát plnou farmu a nebude se to sekat. díky
    FALCO
    FALCO --- ---
    GECKON: navrhuji plugin - upravu chovani pigmanu. Pokud do jednoho rejpnes pujdou pigman assalut na mesto
    GECKON
    GECKON --- ---
    ETHAN: jj, není nad to přijít na multiplayerovej server hrát ho jako single player :) Co třeba se s někým zkusit domluvit a zajít tam až když se najde více lidí? :)

    btw: pigmana stačí seknout jednou, a pak po tobě půjdou všichni kolem pokaždé. I když si tam pak už jen půjdeš v míru vyzvednout equip. Tohle je standardní chování pigmanů v minecraftu.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    GECKON: To je fakt zvláštní, jsem si dost jistý, že jsem chlapce nebil a pokud třeba omylem ano, tak při opakovaných pokusech o vyzvednutí equipu rozhodně ne. Nevadí, jen mi bylo líto těch diamantů a toho času, co jsem strávil farmením expů na jejich enchanty. Na diamanty se vydělá celkem snadno, když mi nevadí chvilku farmit, ale ty expy, to je prostě problém. Chtěl jsem ho řešit farmením v dungu, ale tam už se prostě neodvážím.

    Pokud je to s pluginy takhle, tak to je pak každá rada drahá. Kdyby existovala lépe spravovaná alternativa bukkitu, tak by stálo za to ji zkusit, ale zní to jako hodně komplexní a velký plugin, který asi moc alternativ, natož nějak rozumně kompatibilních mít nebude. Asi spíš dokonce žádnou, leda by to byl open source projekt a někdo udělal jinou větev.
    GECKON
    GECKON --- ---
    ETHAN: nejlepší na expení je hřbitov v Prime City.

    A k těm potvorám v infernu ..u brány se tam na tebe mohli seběhnout maximálně pigmani. Ti jsou sice rychlí, ale útočí až když je někdo napadne. V infernu jsou ovšem i regulérní dungeony, ke kterým se dá dojít skrz tu věz z obsidianu.


    ETHAN: Kéž by to bylo tak jednoduché. Já nemám problém s pluginy, které dělám sám. Já mám problém s těmi, které jsou k dispozici pro bukkit od ostatních, ale některé z nich jsou již neudržované, nebo dlouho trvá, než je někdo opraví. Problém s vlastním pluginem mám momentálně snad jen s tím na lov pokladů, kdy jsem si vyhrál s renderováním obrázku pokladu na mapy, a po přechodu na 1.4 renderer bukkitu vytěžuje procesor takovým způsobem, že jsem obrázky mohl akorát tak zrušit tím, že jsem zakomentoval jediný řádek, který tam ten obrázek vkládá.. Což problém vyřešilo, ale jsme bez obrázků :/ A co víc, když jsem to nahlásil na buglistu bukkitu, tak jejich reakce je, že potřebují buď data z profilingu, nebo ten plugin což chápu. Takže jsem jim naprogramovat přímo testovací plugin na vlastní renderované obrázky na mapách, no a od té doby už žádná změna.. kdyby ten report alespoň přepnuli zpět na "open" místo "resolved". A všiml jsem si, že takhle tam "zametají pod koberec" více reportů, které bych uvítal mezi následujícími opravami.

    btw: dělám pouze a jen ty věci, co se líbí mě jako hráči.. Když jsem si pak čas od času zahrál i jako prostý hráč, nemohl jsem se od toho odtrhnout :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    GECKON: Tohle si tak neber, dělal jsem kdysi server o DrD a zaručeně nejnevděčnější jsou lidé, kteří nemusí za službu zaplatit ani korunu. Pokud chceš dělat GC a přitom z toho nechceš umřít na utahání, dělej featury a pluginy jen v té míře, jaká se líbí tobě jako hráči. Když to přitom udělá radost dalším, co na serveru hrají, je to bonus a už ne povinnost.

    Máš hodně ambiciózní plány a jak jsem tak vypozoroval, realizuješ je všechny sám. Možná by pro tebe bylo částečným řešením vydat pluginy na githubu nebo něčem podobném světu a udělat jim trochu na oficiálních fórech reklamu a nadšenci, kteří pomohou s vychytáváním chyb se jistě časem najdou. Dobré pak je, že jejich změny můžeš a nemusíš převzít do hlavní větve projektu, kterou budeš mít dál pod palcem.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Měl bych dotaz ohledně farmy na expy. Někdo mi ve hře doporučil chodit místo na pavouky vedle hotelu do dungu v netheru. Vlezl jsem tedy do netherové věže, vlezl do dungu a téměř instantě zemřel. Dva celkem rychlí mobové se na mě sesypali, než se mi to vůbec přestalo po načtení sekat a vrátit se tam pak pro věci bylo nemožné (provedl jsem dva pokusy a pak pro uklidnění MC vypnul). Vlezl jsem jinam, než kam mě poslali, nebo je to takhle zamýšleno?

    Jestli bych mohl o něco prosit, tak by bylo fajn nespawnovat/neaggrovat potvory v nějakém prostoru kolem portálu, aby měl člověk šanci třeba počkat, až se všechno načte.
    GECKON
    GECKON --- ---
    Docela přemýšlím nad tím, jak dál s GateCraftem. Vzhledem k současné situaci, kdy se to s každým "opravným" updatem rozpadá víc a víc, mi začínají připadat mé sny (o serveru daleko za hranicemi běžného minecraftu) jako utopie.

    Dnes jsem si všiml, že vyšla nová verze bukkitu, a sestřelilo to další 2 pluginy, takže jsem to musel vrátit zpět. Kdyby alespoň aktualizovali changelog, ale tam je stejná hláška už snad tejden "We're just getting the CraftBukkit recent change list in the background...".

    Situace je prostá: když budu aktualizovat, server na tom bude jen a jen hůř, a navíc já nemám čas se srát s každou opravou a hrát si na lovce záhad, které neberou konců. Nemluvě o tom, že má server jediného donátora, a já už fakt jen mrhám časem, který bych mohl uplatnit na něčem smysluplnějším.. No, a na druhou stranu, když neaktualizuji server na verzi aktuálního klienta, hráči vymizí, protože zmáčknout v klientovi tlačítko "force update" zvládne každej, ale downgradovat buď neumí, nebo na to jednoduše serou a radši hrajou tam, kde je to aktuální. Úplně nejlepší je pak argument: "Proč neupgraduješ bukkit? Jinde na serveru to mají a jede jim to bez problému.." To mě pak mohou vzít všichni čerti.

    ..no, možná už začínám rozumět tomu, co znamená datum 21.12.2012
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam