• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    STU
    STU --- ---
    no to mam radost... to jako neprijde samo jo? ja doufal ze mi to nekdo vysvetli lip nez yt videa a pak to pofici :) sakra... ale tak prodrel jsem svoje stary boty a poridil novy, tak ten slide nejak zvladnout musime at ta podrazka vydrzi dyl nez dva roky futbrejku :)
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    MAFIRE: Tak dík. Musíme hodně cvičit :)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SKADUWEE: jj... to sem měl taky.. asi normální součást progresu prostě pokračuj a ono to "dojde", přeci jenom už je to technicky složitější slide a je prostě třeba se to učit :)

    zezačátku jsem nechápal jak někdo může měnit ten slide přišel sem si v něm dost dřevěnej a postupem času mi to přišlo uplne přrozený...
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    MAFIRE: :) Když dělám 180, většinou plynule dojedu do 180 a jedu dál. Když dělám 90 tak buď je to jen cca 45 a vrací se mi to, nebo to udělá 90 a sekne se to popřípadě to švihne zpět tak že stejně neudržím rovnováhu. Je mi jasný že u první varianty musím s těžištěm dolů a víc se zaklonit :)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    MAFIRE: pokud se ti nestava v tom slidu ze se ti kouse a musis utikat dopredu tak nic spatne nedelas...
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SKADUWEE: nedelas nic spatne jen zrychluj a protahuj ten slide a prijde to samo... ver mi... teorie je jen rovnomerne rozlozit vahu v tom slidu...
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    MAFIRE: No jako vidím, že už jsem udělal pokrok, a jde to i líp ale udržet slide v 90 je pro mě nadlidský úkol :(
    Asi bych fakt potřeboval někoho kdo se vyzná bude na mě koukat a říkat co dělám špatně.
    ESY: Škoda, takovou hezkou desku (se skejtovejma truckama) si koupil :D
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SKADUWEE: kdyz uz umis 180 tak to jde pak hrozne rychle... ja se to naucil tak ze kdyz jsem to umel na obe strany tak jsem jen zrychloval a protahoval tu fazi slidu az mi doslo ze je to fakt jednoduchy vratit zpatky i se v tom slidu jakoby pohybovat coz mi zezacatku prislo jako totalne unreal...
    ESY
    ESY --- ---
    SKADUWEE: richard jezdi asi tak jako ja :D jednou za x :D
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    ESY: A Richie už nejezdí asi co? No to bys musel za náma do Mostu, nebo my do Prahy. Což by obojí nemělo být problém :) Aspoň po stromovce, šlechtovka je fajn na zkoušení a nebo pak rovnou Podbělo nebo Vítkov za profíkama, co se sice budou smát ale rádi poradí :)
    ESY
    ESY --- ---
    SKADUWEE: nekdy zajezdime:D aspon bude neumelu 3 :D
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    ESY: My teď se teď snažíme se STUem učit. Jsme oba trochu neumětelové. Já se už ale celkem naučil 180 standup. Což mě hrozně těší. Jinak asi budem potřebovat pár rad od nějakýho profíka. Utrhnout to umím, ale pokud nejdu do toho 180, tak se mi to hned vrátí a to celkem rychle :/ Takovej ten brzdící 90° slide kdybych uměl, tak bych byl spokojenej :)
    ESY
    ESY --- ---
    SKADUWEE: tsive ja musim nekdy zacit aspon obcas zkusit neajaky slajdy... Chci se naucit aspon speedcheck ten me prijde must know pro rychlejsi jizdu..

    SKADUWEE: dancit se da i na vetsim penny :D

    MOODYCAT: na vnitrni stabilizatory jsou supr drepy s jednou nohou za sebou na lavicce:D
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    SKADUWEE: tvle jak na tom Original Freeride 39" může tancovat :D Ta moje 39" mi přijde hrozně krátká a nemám droptrough.
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    SKADUWEE: Proto neumím jezdit goofy, protože pravý stehno už mám zvyklý a udržím na něm rovnováhu ale to levá pokulhává :/ Musím hodně cvičit! :D
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    SKADUWEE: A teď si představ, že v týhle poloze, kdy přední nohu budeš mít v úhlu jako při jízdě, budeš pushovat. To prostě nedáš*

    MOODYCAT: Dřepy. Rovnováha je ve stehnech. Tedy aspoň při pushingu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SKADUWEE: Díky moc za tipy :). Právě u mě každý přešlápnutí znamená ztrátu stability :D. Chce to trénink, no :).
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    MOODYCAT: Tak hlavně budeš potřebovat sílu ve stehnech. Ano je to tak. A je několik způsobů jak pushovat.
    Když naskočíš na prkno stojíš bokem, protože máš pak větší váhu (a větší plochu bot) na to nakláňět se (tlačit botama) na jednu či na druhou stranu a tím zatáčet. Proto je lepší mít při jízdě obě noho mezi 50-90 stupni s délkou prkna. Prostě máš větší páku. A teď si v týhle poloze, kdy přední nohu budeš mít v úhlu jako při jízdě pushovat. To prostě nedáš. No a toho přešlapování bude víc. Jedeš rychle, je tam prudká zatáčka, potřebuješ aby prkno víc zatočilo, tak si stoupneš patou / špičkou víc na kraj desky a tím jí víc ohneš. A tak dále. Po chvilce si ale zvykneš a nepřijde ti ani že přešlapuješ. Už to začneš dělat automaticky. Při driftech to samý a teď se podívej na tohle video :D
    FUN IN THE SUN
    https://vimeo.com/50876052

    Uvidíš tam jak nohy za každý situace kromě tucku (to je sjezdový postoj) makaj a makaj a tlapkaj po desce.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SKADUWEE: Jo, je to fakt s tím přešlapováním, já jsem si studovala nějaký videa na youtube a jestli to správně chápu, tak když pushuješ, tak máš přední nohu podélně, resp. po směru jízdy a vždycky ji pak pootočíš jako do 45 stupňů, žejo. Což mně teda přijde otravný, jak furt otáčím nohu sem a tam, tak ztrácím rovnováhu, musím to pilovat :D.
    SKADUWEE
    SKADUWEE --- ---
    MOODYCAT: Když nebudeš jezdit v traktorech, ale v normálních skejtovích botech, tak se ti tam ta noha položí celá. Neboj :) Hlavně když jedeš pořád přešlapuješ, pokud nejedeš sjezd, pořád upravuješ pozici chodidel podle toho jak a kam potřebuješ jet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam