• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    No, ja se chtela vcera ptat, co teda povazujete za znamku dobreho ridice, kdyz tu nekdo psal, ze ani netusi, jakou jede rychlosti (to me docela dostalo). A presne jsem myslela na to, ze ovladat technicky vuz, tzn umet jet rychle, vykrouzit zatacky precizne, bezpecne a zvladat treba smyk, umet brzdit, rozjezdy do prudkych kopcu atd je jen zlomek ridickeho umeni. Ten skoro nejsnazsi.
    Co treba nesnasim a delaji to lide, co se povazuji za dobre ridice, jen proto, ze se zvladnou ritit ve vysoke rychlosti po dalnici nebo okrskach je treba to, ze v zacpe klidne zastavi na prechodu nebo na miste vyhrazenem pro odbocovani autobusu, ze zablokuji jediny vyjezd nebo najezd, jen aby se nekdo nedostal pred ne, je-li ucpany viceproudy kruhak, napr v UK desne casta zalezitost, tak proste vzdycky necham volne misto, aby lidi mohli najizdet, kdyz uz ja nemuzu vyjet svym ucpanym vyjezdem, tady se s tim clovek skoro nesetka. A kdyz uz jsme u viceproudych kruhaku, tak ty u nas umi pouzivat zlomek ridicu, proste sice vyjedu vyjezdem na druhe strane az, ale co bych nejel vnejsim pruhem, je to prece pohodlnejsi, grr... nebo sjeti ze silnice na sjezd ci benzinku, aniz by se obtezovali zkontrolovat, jak daleko za nimi je auto, ci rovnou tirak, proste si pribrzdi a sjedou, uhybani sanitkam bez komentare. Ale mam jinou otazku?

Kolik tak rocne najezdite? Starate se o sve auto vyhradne samy - tzn mate svuj oblibeny servis a vse si hlidate? Olej, prohlidky, gumy atd... vymenite si prasklou zarovku? Pojistky?

A sakra mam koupit to Galaxy nebo Mondeo? :-D
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Jsem na tom podobně jako GUDRUN. Naučila jsem se řídit v USA, uměla jsem ovládat pouze automat. Doma jsem si pak vyřídila český řidičák a dalších 10 let za volant nesedla.

Teď jezdím čtvrtým rokem, začátky byly krušné, řízení mě děsilo, pak jsem to ovládla a začalo mě to celkem i bavit, ale spíš jsem si asi užívala té svobody, kterou mi auto poskytlo. Momentálně jsem ve fázi, kdy si myslím, že jsem se vyjezdila velice dobře, mám za sebou i školu smyku, jsem taková pečlivá flegmatická řidička. Pořád se považuju za začátečníka a snažím se nebýt ležérní, abych neudělala chybu. Ale už mě to zas nebaví, je to prostě prostředek, nijak si to neužívám. Zásadně jezdím v rychlostním limitu nebo lehounce nad ním - už dávno jsem zjistila, že lidi většinou jezdí podle tachometru, zatímco já podle navigace, což mi usnadňuje plynulost jízdy. Já většinou nespěchám a nevidím důvod, proč se někam řítit.

Podélně parkovat umím jakž takž, líp mi to jde doleva než doprava :-), ale s čím mám problém je, že často nedokážu odhadnout, jestli je mezera dostatečně velká a až při zajíždění zjistím, že fakt není.

Jo a v botách na klínku se mi šlape na pedály líp než v placatých. :-)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    TIMA: chápu...

Parkování je prostě důležité a má vliv na bezpečnost... o lidech, kteří parkovat neumí, si myslím, že jsou kokoti jenom někdy (když stojí jako kokoti... dvě místa a tak) a když to někomu "jenom" nejde, se spíš divím, že se na to nevyserou... řidičák a auto není povinnost... myslím, že největší problém se přiznat si, že an to nemám...

Já osobně, znám pouze tři lidi, kteří by řídit prostě neměli... matka mýho kamaráda, jeden můj kamarád a ženy děda... každej z jinejch důvodů... nicméně... vidím je jako objektivní nebezpečí pro provoz...

Nevadí mi, když je někdo nevyježděnej, nebo nezkušenej... každej jendou začínal... ale lidi, co na to nemaj by prostě řídit neměli...
    BORUVKKA
    BORUVKKA --- ---
    TIMA: já jsem si na žebříček zařadila "oktávkáře"... někdy žasnu, co předvádí...
    DIVA
    DIVA --- ---
    TIMA: máme dost těsno na dvorku kde parkuju v práci a lidi uplně běžně zůstanou stát na prostředku, že je jim zatěžko se vměstnávat, načež opustí auto a jdou si vyřizovat svoje. není jak vyjet ani vjet. takže přijíždíš a zůstaneš v podjezdu úzkém akorát na zrcátka. když chvíli počkáš esi ten někdo není fakt jen na skok, stane se že někdo další přijede za tebou a taky čeká. tj nedostaneš se ani tam ani zpátky ani nevystoupíš. věř mi že by sis o dotyčném nemyslela nic slušného .) eventuelně chceš odjet z práce, jedeš přesně na čas třeba na úřad kde to stihneš za pět dvanáct, složitě ses urvala dřív. chceš vyjet a ňáký dobrák prostě neuměl zaparkovat, takže sedíš jak pecka v nastartovaném autě a chce se ti brečet nebo zabíjet. atdatd. stačí aby se jen nevmanévroval mezi čáry a zabral dvě místa, můžeš jet objíždět čtvrt. nebo líp jak zaparkuje podélně příliš daleko od zdi aby šel objet - když ho nenajdeš po okolních firmách jedeš dom mhd. prostě já jak sem jinak ztělesnění tolerance ;) tak tydlety jelita bych bičem hnala
    TIMA
    TIMA --- ---
    ALRAUNE: Fakt? Moje zkušenost je teda jiná.
    Jsem daleka toho, abych vyvozovala kategorické soudy o tom, že chlapi jsou super a ženské hrůza, nebo naopak. Ale určité rozdíly tu jsou.
    SMALLRICCIO: Tohle podepisuju.
    TIMA
    TIMA --- ---
    MUADDIB: Ok, tobě to přijde divné, někdo jiný to třeba pochopil tak, jak to bylo myšleno, totiž jako odlehčující poznámku s trochou nadsázky.

Vím, že spousta lidí parkovat neumí, ale nemyslím si kvůli tomu, že jsou to kokoti, kteří ohrožují bezpečnost silničního provozu. Někomu prostě není dáno. Mně koneckonců taky ne, rozhodně to nemám v krvi, jen mám asi trochu víc cviku.

DIVA: Někdo tu takhle před chvílí pojmenoval xenony.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TIMA: Když se na silnici někdo motá nebo zdržuje, tak je to ve valné většině chlap přes padesát a nejhorší je, že si ani neuvědomuje, co dělá blbě. Obecně se řidiči spíš liší podle toho, kde jezdí, než podle pohlaví.
    DIVA
    DIVA --- ---
    GUDRUN: řekla bych že jen zdůrazňuje důležitost tréninku předcházejícího praxi. tzn když se učíš parkovat "až není zbytí" přímo v provozu, krom toho že to zdržuje tebe, zdržuje to a omezuje i řidiče kolem. jinak taky: představ si. spěcháš, vyjedeš včas, můžeš dorazit včas, ale cestou ti někdo zatarasí průjezd a marně se snaží provést ňákou banální operaci typu zaparkovat na podélném místě. zkus to chápat z té opačné perspektivy, angažuješ tak nevinné okolojedoucí do vlastního tréninku. nefér

samozřejmě tys sama podotkla že se chystáš si to natrénovat nanečisto, takže to ani neber jako výhradu vůči sobě .) spíš ke kolegyňkám, které ti špatně radily
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    GUDRUN: tak, když to beru z absolutního hlediska...

mezi plynulostí a bezpečností (provozu) je přímá úměra... čím déle se auto nachází v provozu, tím více (logicky) zvyšuje hustotu provozu a pravděpodobnost kolize...

čímž se dá říct, že neideálnější z hlediska bezpečnosti je jízda nejrychlejší možnou cestou s co nejkratší strávenou dobou...

Délka nutná k zaparkování tuto dobu samozřejmě zvyšuje...

Jinak si parkuj kde chceš, mně je to šumák... já jsem Tě za to kritizoval? nebo proč mi to předestíráš?

To o tom pohrdání... s tou projekcí to mám zopakovat?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUADDIB: proste si najdu pricne parkovani, o co jde? to je snad muj problem, kterej te neohrozuje, ne?

To jsem si vsimla, ze si o blondynach a plotne nemluvil, proto jsem danou vetu vykopirovala, evidentne ani to nepomohlo.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    GUDRUN: spolužák tuhle popelnici měl a tuhle možnost často využíval.. nicméně... nakonec to skončilo tak, jak to zákonitě skončit muselo...
    DIVA
    DIVA --- ---
    GUDRUN: já byla v jednosměrce několikrát .) jednou jsem předjížděla když předjížděné auto začlo bez blinkru objíždět magneta (cigána s vozíkem cestou do sběrny) kterého jsem měla v optickém stínu aut přede mnou. dostala jsem se ve 130? km/h do prostisměrného předjížděcího pruhu. ale takový průser to u tebe určitě nebyl ne :) chce to klid a praxi. a občas trochu štěstí ;)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    GUDRUN: "Ale rozhodne si nepripadam, jako ze se netrefim do zachodu. To je presne to pohrdani, ktere tu nemelo byt. "

To bude nějaká Tvoje projekce... myslím, že tady nikdo nikým nepohrdá...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TIMA: me fascinuje jeden smart u nas v ulici, ktery na podelnem parkovani parkuje pricne, s kusem cenichu na chodniku :-D
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    GUDRUN: já ano, o plotně a blondýcnách jsme tu nemluvil...

Krom toho, já se tu nehádám o tom, kdo je lepší řidič... obecně.. páč z těhle debat jsme už vyrost... mně totiž vůbec nezajímá, jaké pohlaví má imbecil, který mne ohrožuje na silnicích... pro mně je důležité, aby na silnicích jezdilo co nejvíce kvalitních řidičů...

Což mimo jiné znamená to, že slušně zaparkovat by měla být úplná samozřejmost pro každého řidiče bez ohledu na pohlaví... čím dříve a čím lépe se to každej naučí, tím bude na silnicích bezpečno...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUADDIB: achjo, ctete zahlavi, lidi?

Potřebujete s ním někdy poradit, ale nejste zvědavé na blahosklonnost nebo pohrdání ostřílených řidičů?

ja Timu za to obdivuju, ja to neumim. Holt hrajeme jinou ligu. Ale rozhodne si nepripadam, jako ze se netrefim do zachodu. To je presne to pohrdani, ktere tu nemelo byt.
    DIVA
    DIVA --- ---
    TIMA: co jsou hadí světla? :)

já mám nejčastější špatné zkušenosti s oktávkama :) bývají takovým nešikovným způsobem bezohlední

a přítelovo audi občas řídím .)) ale je to snad tunový tank, hodně tmavé skla (špatný rozhled), takže jezdím vcelku opatrně .)

MUADDIB: o občas se dá zaparkovat i na místě kam to auto (odhadem) zaboha nevleze ;)

TIMA: přesně. ženské a důchodci
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    TIMA: mně jen příjde divné, když někdo hyperboluje větu o tom, že se vejde na adekvátní aprkovací místo...

Je to asi takové, jako bych se chlubil tím, že již nedělám do plenek, ale že se trefím do záchodu...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TIMA: imho to bude fakt timhle - TAPINA
    ale ne, ze by to tak casto nebylo. ja jsem zarny pripad zatim zmateneho ridice. kazdou delsi cestu udelam nejake lapsus, viz ted posledne jak jsem psala jak jsem najela do jednosmerky... holt nezbyva nez vydrzet a doufam, ze se to podda. Odbocovani vlevo jsem se uz prestala bat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam