MADIETTA: jj v Americe na silnicich je to super pohoda, ja jsem zacinala jezdit na Floride, a hrozne se mi libilo, ze me nikdo nesikanoval a naopak, mi pomahali, kdyz videli, ze jsme dve zmatene holky ve stare kraksne. Nic takoveho jako v CR na silnici odtamtud neznam. Pravda, jednou jsme se se segrou zakoukaly na zapad slunce a nevsimli si auta za nama, dlouhej most a zakaz predjizdeni, ale neblikal, netroubil, jen na nas ukazal fakace, kdyz nas konecne mohl predjet. nebyla jsem si moc vedoma slepeho mista, tak jsem udelala par blbosti, ale ty ridici uhejbali a chovali se k sobe ohleduplne.
predstavim-li si chovani z ceskych silnic na ceskych chodnicich, tak uz vidim, jak mladik dojde parek duchodcu a rekne = uhni, dedku, vysmahni. nebo nekomu loktem zabranis, aby te na semaforu predesel a postavil se bliz silnice. Nastesti mezi chodcema je ta ohleduplnost vcelku primerena, chovame se k sobe jako lidi, a ne jako nepratelske plechovky, jako na silnicich. proste mam pocit, ze auto dava tem lidem nejaky pocit odtrzeni od reality, ze si v nem muzou dovolit to, co by si nikdy z oci v oci nedovolili. A opak toho se mi v Americe moc libil, porad jeste tu po tom lkam.