• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GIO: Mít své auto je imho dost důležité, my máme jen jedno (dvě by byla zbytečná, přítel řídí minimálně), ale kdykoli si za to sedne, tak mu něco vadí. Clony, stromeček, vůně, držák na pití... každej máme jinej přístup.
    GIO
    GIO --- ---
    tak ja to rozhodne nemyslela tak, ze jedina situace, kdy si prijdu sexy, je kdyz sedim za volantem, to ani omylem, to bych byla asi dost divna.)) my mame s muzem kazdy sve auto, takze se za volantem ted uz potkavame min, a kdyz jedeme spolu, prijdeme si sexy navzajem, a je to.)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GIO: pockej, s tim souhlasim. Ale chudak unavenej zmozenej mi uz tak sexy neprijde. Asi takhle = bejt za volantem je atraktivni, sexy. Tudiz je pro me prijemnejsi, kdyz tam je muj muz a me tim imponuje, nez kdyz jsem tam ja, coz nevim, jestli mu imponuje, a ja z toho nic nemam. ja si svoji atraktivitu zarizuju jinak. On samozrejme primarne taky, ale proste tohle se mi libi, je mi to prijemne.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GUDRUN: Já hrozně ráda řídím, takže jsem raděj, když mi chlap podává pití a mění cd :) Když řídí přítel, trpím :) On možná taky, ale ve městě je rád, nejezdí po praze vůbec.
    GIO
    GIO --- ---
    GUDRUN: fakt? ja si prijdu docela sexy za voalntem, obzvlast kdyz vezu unaveneho muze z mejdanu.) to si prijdu vylozene hezka a kypici zdravim.))
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ALRAUNE: vyblikávání je IMHO OK...

Osobně spíš nenadávám, ale snažím se vysvětlovat, na co jsou například blinkry...
    GIO
    GIO --- ---
    no, sexisti, ono to nekdy neni od veci, kdyz teeba bloncka(jako já jo.)) pichne.))
    zatim jsem si to kolo jeste sama nevymenovala.) takze sexisti obcas proc ne.)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    A nevyježděné ženské pak daly vzniknout všem těm legendám o zmatkování, špatném parkování, atd. Když najedeš za rok dvěstě kilometrů, tak se to prostě nenaučíš.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ALRAUNE: ja jsem tenhle model, znamej z moji rodiny, az do mejch triceti akceptovala, protoze se mi popravde libi sedet vedle chlapa, kterej ridi, prijde mi to podstatne vic sexy, nez opacne. Nemam z toho radost, ale je to tak.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GUDRUN: Jistě, aby řídila ženská, musel být chlap buď bez řidíčáku, nebo na plech. Dneska to zní divně, ale fakt to tak fungovalo.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GIO: Neomlouvá, no, ale vysvětluje to jejich chování. :) Taky se s nima blbě za volantem komunikuje a jsou trochu sexisti. No, někteří dost :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ALRAUNE: nezapomenu jak jsme se stehovali skodovkou z Gabcikova do Varnsdorfu a nekde u Melnika se nam pozde v podvecer vysypalo (rozbilo) auto kousek od mistniho autokempu, kde jsme pak v chatickach prespali, aby nas rano nekdo opravil. Vsechno skoro, co jezdilo, byly skodovky, a vubec to byla jina doba. Ridil tehdy muj dedecek. Mama i babicka maji ridicak, ale nikdy si nezvykly jezdit, babicka ho dokonce kolem odchodu do duchodu vratila.
    GIO
    GIO --- ---
    ALRAUNE: to je ale neomlouva.) zvladli se naucit pouzivat mobil.mohli by zvladnout i toto.)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Nejspíš jste tu všichni mladší, ale já ještě pamatuju dobu, že řidičák měl v rodině většinou jen tatínek a když se jelo autem, tak se jelo, s taškama, prostě byla to výprava :) Proto dnešní šedesátníci v levém tak neradi uhýbají, jezdili v jiné době. V době, kdy stovka byla "rychlost" a auta si lidi opravovali na koleně.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GUDRUN: Tady je řízení ještě pořád trochu "statusová" záležitost, v Americe se počítá s tím, že řídí prostě každý.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MADIETTA: I český chlap by ti vycouval, to jim zas křivdíš :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    DIVA: Ano, když vyjíždíš z pravého, tak jistě... ale vem si, že jedu v levém třeba padesát kilometrů, a někdo se mi najednou nalepí na zadek, protože prostě jede o hodně rychleji, než se tam průměrně jezdí. Tak holt blikne, já uhnu. Nemyslím, že bych ho brzdila x kilometrů, ale on prostě nechce zpomalit z dvou set na mých stopade, pustím ho, skočím zpátky a je. Ne, že by se mi to stávalo často, ale tak párkrát se mi to stalo.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GUDRUN: mně v Texasu jeden pán dokonce vycouval z parkoviště, když viděl, že to nezvládnu. :-D Český maník by mi vynadal do krav, co neumí parkovat.

Podotýkám, že jsem tam řídila úplně neskutečné auto, které patřilo mému exovi - Buick Riviera, obrovský koráb zvíci dvou fabií vedle sebe a dvou za sebou. Když jsem se rozhlédla, široko daleko jsem kolem sebe viděla pouze auto :-DDD
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahooj...narazila jsem na tohle auditko a moc se mi libi.
    ja ridim cca pet let, kazdy den a musim rict, ze me to bavi. myslim, ze jsem klidna ridicka, snazim se predvidat a krom jedny mini srazky v dobe, kdyz jsem zacinala ridit, tak sem zadnej prusvih nemela. spis naopak -dvakrat do me narazilo auto.
    jinak co NESNASIM jsou ridici, ktery nepouzivaj blinkr. a musim rict, ze je to strasne moc lidi. pak z ceho mam velkej repsekt jsou kamiony - půlka z nich jezdej jak prasata.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MADIETTA: jj v Americe na silnicich je to super pohoda, ja jsem zacinala jezdit na Floride, a hrozne se mi libilo, ze me nikdo nesikanoval a naopak, mi pomahali, kdyz videli, ze jsme dve zmatene holky ve stare kraksne. Nic takoveho jako v CR na silnici odtamtud neznam. Pravda, jednou jsme se se segrou zakoukaly na zapad slunce a nevsimli si auta za nama, dlouhej most a zakaz predjizdeni, ale neblikal, netroubil, jen na nas ukazal fakace, kdyz nas konecne mohl predjet. nebyla jsem si moc vedoma slepeho mista, tak jsem udelala par blbosti, ale ty ridici uhejbali a chovali se k sobe ohleduplne.
    predstavim-li si chovani z ceskych silnic na ceskych chodnicich, tak uz vidim, jak mladik dojde parek duchodcu a rekne = uhni, dedku, vysmahni. nebo nekomu loktem zabranis, aby te na semaforu predesel a postavil se bliz silnice. Nastesti mezi chodcema je ta ohleduplnost vcelku primerena, chovame se k sobe jako lidi, a ne jako nepratelske plechovky, jako na silnicich. proste mam pocit, ze auto dava tem lidem nejaky pocit odtrzeni od reality, ze si v nem muzou dovolit to, co by si nikdy z oci v oci nedovolili. A opak toho se mi v Americe moc libil, porad jeste tu po tom lkam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam